Haberler

Gönüllü kuaförlerden köy okullarında saç bakımı

Güncelleme:

Gönüllü kuaförlerden köy okullarında saç bakımı Şırnak'ın Silopi ilçesinde 'Kardelenler Buluşuyoruz Dünyayı güzelleştiriyoruz' projesi kapsamında gönüllü kuaförler köy okullarında kızların saç bakımlarını yaptı.

Gönüllü kuaförlerden köy okullarında saç bakımı

ŞIRNAK - Şırnak'ın Silopi ilçesinde 'Kardelenler Buluşuyoruz Dünyayı güzelleştiriyoruz' projesi kapsamında gönüllü kuaförler köy okullarında kızların saç bakımlarını yaptı.

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Çok Amaçlı Toplum Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Kardelenlerle Buluşuyoruz Dünyayı güzelleştiriyoruz' projesi kapsamında ilçedeki 8 köy okulunda okuyan 450 kız öğrencinin saç bakımı ve kesimi gönüllü öğretmenlerce ücretsiz olarak yapıldı. Bir kurs eğitmeni ve 16 gönüllü kuaför tarafından Ortaköy İlkokulu ve Ortaokulunda kız öğrenciler ile biraya geldi. Okulun bahçesinde açık havada kurulan sandalye ve masalardan yapılan düzende kız öğrencilerin saçlarına fön, kesim, düzleştirme ve bakımları kuaför ortamındaki gibi yapıldı. İlk kez saç bakımı yaptıranların yanı sıra ilçe merkezinden uzak olması nedeniyle kuaföre gidemeyen kızlar saç bakımı yapmanın sevincini yaşadı.

Silopi ilçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, öğrencilerin okullarda öğrencilerin saç bakımlarını yaparak onları motive etmeye çalıştıklarını söyledi. Bilen, bu sayede öğrencilere sosyal bir etkinlikle motivasyonlarını yükseltmeye çalıştıklarını ifade etti.

Çok Amaçlı Toplum Merkezi Müdiresi Mihriban Bilen ise köyde yaşayan kızların çoğunun imkanı olmadığını söyledi. Bilen, "O yüzden bizde onlar gelemiyorsa biz gidelim dedik. İstedikleri saç bakımı hakkında hem bilgi verdik hem de istedikleri işlemleri gerçekleştirdik" diye konuştu.

Saç kesimi yapan kız öğrenci Babet Binici, "Ablalarımız saçlarımızı güzelce bir kestirdi. Model yaptırdık, çok sevindik. Saçlarımızı hep evde yaptırıyorduk. Kuaföre gidemiyorduk. Herkesin emeğine sağlık, minnettarız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

milli eğitim bakanlığı Hisarcık Şırnak Silopi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title