Haberler

Gölcük Asar Deresi Kavşağı'nda çalışmalara başlandı

Güncelleme:

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, dün gece Cinemaximum Kanyon Sinemaları'nda yapılan özel bir geceyle sinemaseverlere "merhaba" dedi.

!f İSTANBUL'DA DÜN – 17 ŞUBAT 2016

Charlie Kaufman ile Duke Johnson'ın birlikte çektiği "Anomalisa"nın dünya galasının yapıldığı geceye sinema, edebiyat, müzik ve iş dünyasından çok sayıda konuk katıldı. Geceden fotoğrafları burada görebilirsiniz.

!f İSTANBUL'DA BUGÜN – 18 ŞUBAT 2016

BAŞKASININ GÖZÜNDEN Sanatçı Oscar Raby'nin sanal gerçeklik mecrası için yaptığı on dakikalık kişisel bir belgesel olan Onay'da izleyiciler, takacakları sanal gerçeklik gözlüğü sayesinde sanatçının babasının travmatik bir anısını onun gözünden deneyimleyecek. Sanal gerçeklik mecrasının kişisel bir anlatım dili yaratmakta kullanıldığı bu iş, 28 Şubat'a kadar 10:30–18:30 arası DEPO'da ziyaret edilebilecek.

OYUNCULAR KURGU ÖĞRENİYOR UKA Film'in Oyuncular için Kurgu Atölyesi'nde, filmin setten sonraki sürecine dahil olamayan oyunculara, hangi planın neden seçildiği, diğer planların neden filme dahil edilmediği anlatılarak, oyun devamlılığı, duygu ve hareket-hız devamlılığı gibi konular aydınlığa kavuşturulacak. Üç gün sürecek ve sınırlı sayıda katılımcıyı başvuruyla alan Oyuncunun başına kurgu odasında neler gelir? atölyesinin ilk buluşması saat 12:00'de SALT Galata'da.

SUNDANCE'TEN HEMEN SONRA İSTANBUL'DA Dünya prömiyerini bu yıl Sundance'te yapan Mapplethorpe: Look at the Pictures/Mapplethorpe: Fotoğrafa Bak! Berlin Film Festivali'nin ardından üçüncü durağı !f İstanbul oluyor. 1989'da kaybettiğimiz efsanevi sanatçı ve fotoğrafçı Robert Mapplethorpe'a adanmış ilk belgesel olan film, saat 19:00'da Cinemaximum City's Nişantaşı Salon 7'de. Filmin yönetmenlerinden Fenton Bailey de gösterime katılacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracak.

CÜRETKÂR VE "ARIZA" Özel bir hastanede hemşirelik yapan, sosyal fobisi olan yalnız bir adamın tuhaf ve arızalı hayatını anlatırken, Türkiye sinemasında bugüne dek görmediğimiz girdaplarda dolaşan gerilim filmi Ceset, saat 19:00'da Cinemaximum City's Nişantaşı Salon 3'te. Filmin yönetmeni Pınar Sinan ve filmin oyuncuları da gösterimde olacak ve seyircilerin sorularını cevaplandıracak.

KIYAMETİN ARDINDAN Cannes'dan ödüllü "I've Heard the Mermaids Singing" ve görkemli uyarlaması "Mansfield Park" ile tanıdığımız usta yönetmen Patricia Rozema'nın evlerinden uzakta, elektriksiz ve insansız bir ortamda bir başlarına kalan iki kız kardeşin hikâyesini anlattığı ve Ellen Page ile Evan Rachel Wood'u buluşturan kıyamet filmi Ormana Doğru/Into the Forest, saat 19:00'da Cinemaximum Budak / CKM'de.

KALBİNİZİ ÇALACAK BİR AŞK HİKÂYESİ Variety'nin "Küçük bir mucize" sözleriyle tarif ettiği, birçok eleştirmen tarafından da "yılın başyapıtı" sayılan Anomalisa, "Sil Baştan" ve "John Malkovitch Olmak" gibi modern klasiklerin yazarı Charlie Kaufman'ın kaleminden kalbinize dokunacak bir animasyon. Aynı zamanda 15. !f İstanbul'un açılış filmi olan "Anomalisa", saat 21:30'da Beyoğlu Fitaş Salon 4'te.

YENİ NESİL CASSAVETES "Martha Marcy May Marlene", "Simon Killer" gibi bağımsız klasiklerin yapımcısı olarak tanıdığımız Josh Mond'un John Cassavetes filmleriyle kıyaslanarak övgülerle karşılanan, Sundance'te Seyirci Ödülü'nü, Locarno'dan da Özel Mansiyon'u kapan ilk filmi James White, saat 21:30'da Cinemaximum Kanyon Salon 9'da.

!f İSTANBUL'DA YARIN – 19 ŞUBAT 2016

BÜYÜME SANCILARI 4 yıl önce !f İstanbul'da da gösterilen ilk filmi "Volcano/Volkan" ile takibe aldığımız İzlandalı yetenek Rúnar Rúnarsson'ın etkileyici bir büyüme hikâyesini Sigur Rós'dan Kjartan Sveinsson'un büyüleyici müzikleri ve enfes İzlanda görüntüleri eşliğinde sunan, San Sebastián, Varşova ve Zagreb film festivallerinde En İyi Film seçilen Sparrows/Serçeler, saat 11:00'de Beyoğlu Fitaş Salon 4'te.

KISA VE ÖZ Bu yıl da Türkiye'den Kısalar bölümü üç derlemeden oluşuyor. Sırasıyla sanatla hayatta kalanlara, konuşulmayanlara ve özgür ruhlara dair Hayaller ve Duvarlar, Her Şey Yolunda… ve Dört Duvar Arası Kapanmaz ki! kategorilerindeki kısaların ücretsiz gösterimleri saat 11:00'de Cinemaximum City's Nişantaşı Salon 3'te başlıyor.
KİLİSENİN GAZABI Buñuel sürrealizmine modern bir yorum getiren, San Sebastián'dan FIPRESCI Ödüllü absürt komedi The Apostate/Ayrık Otu, saat 16:00'da Cinemaximum City's Nişantaşı Salon 7'de. Gösterime filmin senaristlerinden Alvaro Ogalla da katılacak ve soruları cevaplandıracak.

KUVVETLİ VE KIRILGAN Diyarbakır'ın yoksul ve orta halli ailelerinin çocuklarından oluşan Yıldız Erkek takımının bütün imkânsızlıklara rağmen azim ve umudu koruyan mücadelelerini konu alan Bağlar, saat 19:00'da Beyoğlu Fitaş Salon 4'te. Gösterime filmin yönetmenleri Melis Birder ve Berke Baş da katılacak ve soruları cevaplandıracak.

MAHREMİYETİN ÖTESİNDE Efsanevi yönetmen Kazuo Hara'nın eski karısı, feminist Takeda Miyuki'yi takip ettiği, bizi mahremiyetin, aşkın ve yakınlığın daha önce pek tanık olmadığımız sınırlarına götüren Extreme Private Eros: Love Song/En Mahrem Eros: Aşk Şarkısı, saat 19:00'da Cinemaximum City's Nişantaşı Salon 7'de. Gösterime Hara da katılacak ve soruları cevaplandıracak.

iPHONE'UMLA ÇEKİLDİ Duplass Kardeşler'in yapımcılığını üstlendiği ve Sean Baker'ın iPhone 5s kullanarak çektiği, hem hikâyesi hem de tekniğiyle senenin en yenilikçi yapımları arasında yer alan, özellikle başrol oyuncuları Kitana Kiki Rodriguez ve Mya Taylor'ın enerjik performanslarıyla seyircinin gönlünü kazanan Tangerine, saat 21:30'da Cinemaximum Kanyon Salon 9'da.
YILIN EN SERT İNGİLİZ FİLMİ John Niven'ın aynı adlı çoksatan romanından kendisinin senaryoya uyarladığı ve İngiliz müzik endüstrisinin hâlâ yeni yetenekler aramak için çuvalla para harcadığı 90'ların sonunda bir plak şirketinde dönen oyunları gün yüzüne çıkaran Kill Your Friends/Arkadaşlarını Öldür, saat 21:30'da Cinemaximum Budak / CKM'de.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cinemaximum Nişantaşı İstanbul Beyoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title