Haberler

GESİAD Silikon Vadisinde Teknoloji Devleri İle İnovasyonu Konuştu

Güncelleme:

"ConnecTA 2014 Silicon Valley" iş dünyası network etkinliği 16 Ocak 2014'te San Jose/ Santa Clara'da düzenlendi.

Kaliforniya Türk Amerikan Ticaret Odası (CATA Chamber) tarafından "İnovasyona Global Bakış"başlığıyla organize edilen "ConnecTA 2014 Silicon Valley" iş dünyası network etkinliği 16 Ocak 2014'te San Jose/ Santa Clara'da düzenlendi.

4. ConnecTA etkinliği sabahında GESIAD heyeti Tweeter, Intel, San Jose Ticaret Odası ziyaretlerinde bulundular ayrıca San Jose Belediye Başkanı ile görüşme imkanı elde ettiler, Silikon Vadisinin dünü, bugünü ve geleceği hakkında kendisinden bilgiler aldılar.

Etkinliğin hedefinde hem Türkiye hemde ABD ve Kanada'nın değişik yerlerinden gelen katılımcılara; özelde Silikon Vadisi, genelde ise ABD'deki İnovasyon tecrübeleri paylaşmak ve ABD'deki iş dünyasına da dünyanın en büyük on yedinci ekonomisi olan Türkiye hakkında iş potansiyellerini sunmak vardı. Bu hedef yapılan ziyaretler, seminerler, paneller ve akşam yemeğindeki sunumlarla daima canlı tutuldu.

Seminerler ve panellerde yer alan konuşmacılar arasında Open Garden Inc.'in CEO'su Micha Benoliel, Jumpcam CEO'su David Stewart, Coorliris'in kurucu ve CEO'su Soujanya Bhumkar, General Catalyst Partners'in Müdürü Niko Bonatsos, FounderDating'in Kurucusu ve CEO'su Jessica Alter, 212 Ventures'ın Başkan Yardımcısı Dilek Dayınlarlı, Global Network Endeavor'un Başkan Yardımcısı Allen Taylor, Salesforce CTO'su Kedar Doshi , Bitzer Mobile CEO'su Naem Zafer, Yonja Group CEO'su ve OBAMA'nın danışman kadrosuna atadığı Dilawar Syed, Washington Üniversıtesi Yüneticilerinden Liquid metal üzerine buluşu olan Atakan Peker, Teknopark İstanbul Genel Müdür Yardımcısı İsmail Arı, PowerGO Inc. 'in kurucularından Steve Austin ve Hazelcast'ın Kurucu ve CEO'su Talip Öztürk gibi isimler vardı.

Apple, Google, Twitter, HP, Facebook, Western Digital, Broadcom, Silicon Images, Skype, Applied Materials, Microsoft, AT&T, Cisco, eBAY, Qualcomm, Apex Systems, Calix, California State Assembley, StubHub, Stanford Research Institute, Stanford University, UC Berkeley, Innowest Inc, Mobile Action gibi şirket ve üniversite yetkililerinin de katıldığı akşamki yemek Silikon Vadisi/San Jose Ticaret Odasının Başkanı ve Ceo'su Matthew Mahood'un açılış konuşmasıyla başladı.

Tüm etkinliğin ana teması olan "İnovasyona Global Bakış" konusunu 40 dakikalık etkileyici bir sunumla işleyen Stanford Üniversitesi Araştırma Enstitüsü (SRI) Başkanı Prof. Steve Ciesinski uzun süre alkış aldı.Bu sene ConncTA ödülleri, konuşmalarından sonra Matthew Mahood, Prof. Steve Ciesinski, IMMIB Genel Sekreter Yardımcısı Umit Koşkan ve Program Ana Sponsoru TAHTAS Başkanı Selaman Nalçakan'a verildi.

Etkinlikte ayrıca Apple, Google, Twitter, HP, Facebook, Western Digital,Tuskon ABD, GESIAD, TABID, TACC, TTACC, TCCC, Türk Telekom, IMMIB, THY yetkilileri ve bireysel katılımda bulunan birçok Türk firması seminerler esnasında ve 16-17 Ocak tarihlerinde yapılan şirket ziyaretlerinde Silikon vadisinin önde gelen kuruluş ve yöneticileriyle bir araya gelme fırsatı buldular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Silikon Vadisi Silicon Valley Kaliforniya San Jose Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title