Haberler

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Açıklaması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "TSK, gücünü yasalardan ve Türk milletinin sevgi ve güveninden almaktadır. TSK, kendisine tevdi edilen her türlü vazifeyi içindeki hainler temizlendikçe daha da güçlenerek büyük bir özveri ve başarıyla yerine getirmektedir" dedi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı Atatürk Kültür Sitesinde Gaziler Günü Töreni düzenlendi. Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve eşi Şule Akar ile kuvvet komutanları, Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı, terörle mücadele ve 15 Temmuz gazileri ile yakınları katıldı. Törende konuşma yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Bugün dünyanın cennet köşelerinden biri olan ve içinde yaşadığımız vatan coğrafyasında birlik, bütünlük, kardeşlik ve daha nice üst duygularla birlikte başı dik ve özgür olarak yaşıyoruz. Bu onurlu ve hür yaşayışımızı bayrak, vatan, millet ve yüce değerlerimiz uğrunda hiçbir tereddüt göstermeden canından vazgeçen aziz şehitlerimiz ve yine aynı değerler uğruna canını ortaya koyan kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilgisi içerisindeyiz. Bugün değil, bütün zamanlarda şehitlerimize ve gazilerimize olan vefamız, şükran duygumuz hiçbir zaman eksilmeden devam edecektir. Milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan, bütün terör örgütlerine karşı ordu-millet kaynaşmasının en güzel örneği olan ve aynı zamanda peygamber ocağı olarak anılan TSK, sivil-asker aynı amaca yönelik olarak büyük bir uyum ve koordinasyon içerisinde jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza vatan topraklarında bir tek terörist dahi kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edecektir. Menfur 15 Temmuz girişiminden çok kısa bir süre sonra başlayan Fırat Kalkanı Operasyonu hudutlarımızın ve komşu ülke insanları ile birlikte milletimizin güvenlik ve huzuru için hayati öneme sahiptir. TSK ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin hiçbir ülkenin toprağında gözü yoktur. Sadece meşru müdafaa hakkımızı kullanarak güvenliğimizi sağlamak istiyoruz. Cennet vatanımızın dört bir köşesinde kara sularımıza ve gök kubbelerimize Cumhuriyetimizin imzasını atan TSK, gücünü yasalardan ve Türk milletinin sevgi ve güveninden almaktadır. TSK, kendisine tevdi edilen her türlü vazifeyi içindeki hainler temizlendikçe daha da güçlenerek büyük bir özveri ve başarıyla yerine getirmektedir" diye konuştu.

Fırat Kalkanı Harekatı ve terörle mücadele operasyonlarına da değinen Akar,"Sınırlarımızın içerisinde bölücü terör örgütüne karşı ülkemizde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, biraz önce değinildiği şekliyle 'Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir' övgülerine mazhar olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensupları tarafından tek bir masum vatandaşımızın kılına dahi zarar vermeden büyük bir azim ve kararlılıkla, dikkat ve hassasiyetle terörle mücadele harekatı, diğer taraftan sınır ötesinde ise öncelikle hudutlarımızın güvenliği başta olmak üzere bölgenin huzuru ve yerlerinden edilmiş insanların yurtlarına kavuşması amacıyla Fırat Kalkanı Harekatı sürdürülmektedir. Yurtiçinde icra, yurtdışında ise destek kapsamında sürdürdüğümüz bu faaliyetlerde zaman zaman şehitlerimiz ve yaralanan kahraman silah arkadaşlarımız da olmaktadır. Bu durum bizleri üzmektedir. Aziz şehitlerimizin ailelerine yaptığımız ziyaretlerin tamamında şehit ailelerinin vakur ve metin duruşları, onlara olan saygımız ile mücadele, azim ve kararlılığımızı da arttırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Akar, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenen törene katılan gazi ve gazi yakınlarına hediyelerini takdim etti. Daha sonra ise Akar ile törene katılan davetliler, Mehmetçik yemekhanesinde öğle yemeği yedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Hulusi Akar Şule Akar Eylül Politika Güncel Haberler

title