Haberler

Unıcef, Dünya Su Haftası'nda Uyardı: "180 Milyondan Fazla İnsanın İçme Suyuna Erişimi Yok"

- UNICEF, Dünya Su Haftası'nda uyardı: "180 milyondan fazla insanın içme suyuna erişimi yok"NEW YORK - UNİCEF Dünya Su Hafta'sı vesilesiyle yaptığı açıklamada, çatışmalardan etkilenen ülkelerde yaşayan 180 milyondan fazla insanın içme suyuna erişiminin olmadığını bildirdi.

- UNICEF, Dünya Su Haftası'nda uyardı: "180 milyondan fazla insanın içme suyuna erişimi yok"

NEW YORK - UNİCEF Dünya Su Hafta'sı vesilesiyle yaptığı açıklamada, çatışmalardan etkilenen ülkelerde yaşayan 180 milyondan fazla insanın içme suyuna erişiminin olmadığını bildirdi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF), çatışma, şiddet ve istikrarsızlıktan etkilenen ülkelerde 180 milyondan fazla kişinin temel içme suyuna erişiminin olmadığını bildirdi. Afrika'da Güney Sudan, Kuzeydoğu Nijerya ve Somali bu durumdan en çok etkilenen ülkeler arasında geliyor. UNİCEF, çocukların suya erişiminin ayrıcalık değil bir hak ve öncelik olduğunu vurguladı.

Yakın tarihli bir UNİCEF ve Dünya Sağlık Örgütü analizinde, sıkıntılı koşullarda yaşayan insanların normal koşullarda yaşayan insanlardan dört kat daha fazla içme suyundan yoksun oldukları bildirilmiştir.

2015 yılında sıkıntılı koşullarda yaşayan yaklaşık 484 milyon kişiden 183 milyonunun temel içme suyu hizmetlerinden yoksun olduğu belirlenmişti. Nijerya'nın kuzeydoğusunda çatışmalara maruz kalan bölgelerde, su ve sağlık altyapısının yüzde 75'inin hasar gördüğü, ya da yok edildiği için 3.6 milyon kişi temel su hizmetleri olmaksızın yaşamak zorunda kaldı.

Güney Sudan'da üç yıldan fazla süren savaş nedeniyle ülke çapındaki suyun neredeyse yarısı hasar gördü ya da tamamen yok edildi. Açlığın tehdit altındaki kuzeydoğu Nijerya, Somali, Güney Sudan ve Yemen'de ise 14.6 milyon çocuğun dahil olduğu yaklaşık 30 milyon insan acilen bir güvenli suya ihtiyaç duyuyor. Bu yıl 1.4 milyonunun şiddetli olmakla birlikte, 5 milyondan fazla çocuğun yetersiz beslenmesinden endişe ediliyor. Yemen'de, ülkenin en büyük şehirlerine hizmet eden su tedarik ağları, savaştan kaynaklanan hasar ve bozulma nedeniyle derhal çökme riski altındadır. Ülkede yaklaşık 15 milyon insan su ve sanitasyona düzenli erişimden kesiliyor. Çatışmanın yedincilik yılına girdiği Suriye'de, tahminen 6,4 milyonu çocuk, yaklaşık 15 milyon insan güvenli suya ihtiyaç duyuyor.

"Su, sıklıkla bir savaş silahı olarak kullanıldı"

2016 yılında Halep, Şam, Hama, Rakka ve Dara'da tahrip edilen su kaynakları ve kirli su kaynakları dahil, en az 30 kasıtlı su kesilmişti. UNICEF, güvenli su olmadığı takdirde, yetersiz beslenme ve potansiyel olarak kolera gibi ölümcül hastalıkların kaçınılmaz olarak takip edileceğini söyledi. Güney Sudan'daki kolera salgını ülkenin şimdiye kadar yaşadığı en şiddetli kolera salgını olmakla beraber, 2016'dan beri 19 bin kişi hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Birleşmiş Milletler Nijerya Somali Sudan Genel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sarılan öğrenci Nihal ve Bahar Candan'ın kardeşi çıktı

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Canlı yayına damga vurdu! Aziz Yıldırım'ın teklifini duyan Ali Koç yerinden fırladı

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Hakkari'de bir manav üzerinde 'Allah' yazan karpuz buldu

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 9 HAZİRAN 2024: Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? YKS en geç giriş saati kaç? YKS sınavına en geç saat kaçta girilir, kaçta kapılar kapanır? YKS kapılar kaçta açılıyor? YKS sınavı saat kaçta başlıyor, içeri kaçta giriliyor? YKS sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? YKS cevap anahtarı hangi tarihte, ne zaman yayınlanacak? Bugün sınav kaçta bitiyor? Bugün ÖSYM YKS sınavı saat kaçta bitecek? AYT'ye girmek zorunlu mu? TYT'ye girenler AYT'ye girmek zorunda mı? AYT'de tekrar kalem veriliyor mu? AYT'de tekrar kalem verilecek mi, yeniden kalem dağıtılacak mı 2024? AYT sınavı ne zaman, saat kaçta bitecek? AYT oturumu ne kadar, kaç dk sürecek? 2024 YKS/AYT sınavı başlangıç ve bitiş saati! AYT erken çıkış saati kaç? 2024 AYT sınavında en erken saat kaçta çıkılıyor? AYT sınavında ne zaman, saat kaçta çıkış yapılabilir? AYT SINAV SÜRESİ: AYT sınavında sınav süresi ne kadar, kaç dakika, kaç saat? AYT sınavı ne kadar sürüyor? Bugün sınav var mı? 9 Haziran bugün ne sınavı var? YKS sınavı iptal mi iddiaları doğru mu? AYT SORU DAĞILIMI 2024: AYT sınavında hangi derste, kaç soru bulunuyor? AYT sınavında soru dağılımı nasıldır? YKS sınavı saat kaçta bitecek? Bugün AYT sınavı saat kaçta, ne zaman bitecek 2024? AYT ve YDİL Sınavları Saat Kaçta Başlıyor, Kaçta Bitiyor?
Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın canlı yayındaki tartışmasına Mehmet Uçum damgası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title