Haberler

Rektör Günsel: "Size Kıbrıs Türkleri Olarak Minnettarız"

Rektör Günsel: "Size Kıbrıs Türkleri olarak minnettarız" Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel: "Size Kıbrıs Türkleri olarak minnettarız. Candan can vererek bir devlet bir Cumhuriyet kurdurdunuz"TOKAT - Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr.

Rektör Günsel: "Size Kıbrıs Türkleri olarak minnettarız"

Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel :

"Size Kıbrıs Türkleri olarak minnettarız. Candan can vererek bir devlet bir Cumhuriyet kurdurdunuz"

TOKAT - Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel, Tokat'ta Kıbrıs Barış Harekatı gazilerini ziyaret ederek, "Size Kıbrıs Türkleri olarak minnettarız. Candan can vererek bir devlet bir Cumhuriyet kurdurdunuz" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun davetlisi olarak Tokat'a gelen Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve Rektör Yardımcısı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Şenol Bektaş Çekenli İş Merkezinde bulunan Gaziler Derneğini ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tokat Şube Başkanı Bilal Özmen, "Bizler Kıbrıs'ta şehit olduk, gazi olduk. Ülke genelinde 498 şehit verdik. Yedi Tokatlı şehit verdik, helal olsun. Bu bayraklar orada sonsuza kadar dalgalanacak. Gerekirse yine gelir savaşırız. Kıbrıs bizim kanımız canımızdır" dedi. Başkan Eroğlu ise Türkiye ile Kıbrıs'ın ayrılmaz bir parça olduğunu belirterek, "Türkiye neyse Kıbrıs odur, Kıbrıs neyse Türkiye odur. Biz ayrılmaz bir parçayız. Bunu her fırsatta söylüyoruz. O nedenle Kıbrıs'a önemli değerler katan Suat Günsel'i burada ağırlamanın haklı sevincini yaşıyoruz. Tokat'a her geldiğinde mutlaka gazilerimizi ziyaret ediyor" diye konuştu.

"Size Kıbrıs Türkleri olarak minnettarız"

Kuzey Kıbrıslıların selamını Tokatlı Gazilere getirdiğini ifade eden Rektör Günsel, "Size Kıbrıs Türkleri olarak minnettarız. Candan can vererek bir devlet bir Cumhuriyet kurdurdunuz. Bize düşen sizin bu candan can verişinizi buraya yakışır bir şekilde Türkiye'si ile anavatanı ile bütünlüğünü sağlayabilmektir. Bu nedenle 1974 barış harekatından sonra biz bu bütünlüğü nasıl sağlayabiliriz diye bu bütünlük için en iyi enstrümanın ne olduğunu düşündüğümüzde en iyi enstrümanın bir üniversite olduğuna karar vererek en iyi meslek seçiminin ötesinde en güçlü Türkiye ile bağımızı nasıl sağlarız gayreti ile bugün gelinen noktaya baktığımızda kendi arabasını üretebilen bir noktaya gelmiştir Kıbrısımız sizlere minnettardır. Sizi her zaman orada görmek, ağırlamak isteriz. Var olunuz" diye konuştu.

Başkan Eroğlu'nun gazilerin tekrar Kıbrıs'ı görmeleri için bir gezi programı düzenleme öneri sevinçle karşılandı. Rektör Dr. Suat Günsel, "Gazilerimiz Kıbrıs'a gelip o eski günlerini hatırlaması gerekir. Ne bağışladığınızı gözlerinizle görmeniz gerekir" diye konuştu. Kasım ayı içerisinde gazilerin Kıbrıs'ta düzenlenecek olan programa katılmasına karar verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Suat Günsel Türkiye Kıbrıs Tokat Genel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024?
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

title