Haberler

Iuc Kurucu Başkanı Azizoğlu: "İran Çökertilirse En Ağır Bedeli Türkiye Öder"

IUC Kurucu Başkanı Azizoğlu: "İran çökertilirse en ağır bedeli Türkiye öder" Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu: "Türkiye'de başarılı olamadıkları kaosu İran'da hayata geçirmeye çalışıyorlar" "İran'daki bu halk ayaklanmaları, İslam coğrafyasındaki...

IUC Kurucu Başkanı Azizoğlu: "İran çökertilirse en ağır bedeli Türkiye öder"

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu:

"Türkiye'de başarılı olamadıkları kaosu İran'da hayata geçirmeye çalışıyorlar"

" İran'daki bu halk ayaklanmaları, İslam coğrafyasındaki tehlikenin ayak sesleridir. Burada, Türkiye'nin çok dikkatli olması gerekiyor. Türkiye, ağır bedeller ödeyeceği bir tehlikeyle karşı karşıya"

"İran eğer Suriye ve Irak gibi kaoslarla, iç savaşlarla meşgul edilirse İslam dünyasının birlikte yaşama kültürünü engellemiş olacaklar. Diğer taraftan Suudi Arabistan- İran kaosu da ortaya çıkartılmak isteniyor. Bütün bunların kazanımı Amerika ve İsrail'in olacaktır"

ANKARA - Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, "İran çökertildiği zaman bunun en ağır bedelini Türkiye öder. Türkiye'nin İslam birliğini oluşturmaya çalıştığı bu dönemde asıl hedefin İran'dan önce Türkiye olduğunu 15 Temmuz'da gördük. Güçlü İslam ülkesi Türkiye'de başarılı olamadıkları kaosu İran'da hayata geçirmeye çalışıyorlar" dedi.

İran'ın kuzeydoğusundaki Meşhed kentinde 28 Aralık 2017'de başlayan ve yayılarak devam eden protesto gösterilerine ilişkin IUC Kurucu Başkanı Azizoğlu, İHA muhabirine değerlendirmede bulundu. İran'da İslam coğrafyasının hedef gösterilerek bir projenin hayata geçirildiğini belirten Azizoğlu, "İran'daki bu halk ayaklanmaları, İslam coğrafyasındaki tehlikenin ayak sesleridir. Burada Türkiye'nin çok dikkatli olması gerekiyor. Türkiye, ağır bedeller ödeyeceği bir tehlikeyle karşı karşıya. Halk ayaklanması gibi ortaya çıkarılsa da aslında Amerika-İsrail ortak projesi gibi görünüyor. İran'da yakın bir tarihte Halkın Mücahitleri Örgütü, Amerika tarafından terör listesinden çıkartıldı. ABD, İran yönetimini terörist devlet ilan etti. İsrail, 'yeni kurulacak bir rejimde İran ile bir dost olabiliriz' açıklaması yapıyor. Bunların tamamı İslam dünyası üzerinde çok ağır tehlikelerin oluşturulduğu, yakın geleceğimizi karanlığa gömecek yapılanmalardır. Burada İslam dünyasının çok uyanık olması gerekiyor. Sünni dünyasının İran ile problemleri olabilir. Bunlar İslam dünyasının ailevi sorunlarıdır" ifadelerini kullandı.

İran'da hayata geçirilecek kaosların bedelini en fazla Türkiye'nin ödeyeceğini söyleyen Azizoğlu, "İslam dünyasının birlik olma zamanıdır. Bunlar uzun soluklu projenin parçalarıdır. Önce bir Arap Baharı ortaya atıldı, Irak, Suriye, Libya gibi İsrail ve Amerika'ya sert reaksiyon gösteren ülkeler askeri, ekonomik ve siyasi olarak çökertildi. Bütün hedeflerine ulaştılar. 15 Temmuz'da ABD'nin yapılandırdığı FETÖ terör örgütü tarafından yapılmak istenen askeri darbeyi dünyaya örnek teşkil edecek kahramanlık destanıyla Türk halkı püskürttü. O da bu projenin bir parçasıydı. Şimdi sırada İran var. İran çökertildiği zaman bunun en ağır bedelini Türkiye öder. Türkiye'nin İslam birliğini oluşturmaya çalıştığı bu dönemde asıl hedefin İran'dan önce Türkiye olduğunu 15 Temmuz'da gördük. Güçlü İslam ülkesi Türkiye'de başarılı olamadıkları kaosu İran'da hayata geçirmeye çalışıyorlar" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin Kudüs'te yaptığı gibi İslam birliğini bir an önce oluşturması, İslam dünyasının lider ülkesi olduğunu göstermesi gerektiğini kaydeden Azizoğlu, "Diğer yandan, İran rejimine değil, İran halkına sahip çıkması, emperyalistlerin İran'da oluşturmak istedikleri kardeş kavgasını önlemesi gerekiyor. Şu anda çok farklı bir proje uygulanıyor. Bu bir ekonomik ayaklanma, yoksul bir halkın ayaklanması değil, çok başlı, çok farklı etkenlerin hüküm sürdüğü güç gösterisine dönüşen bir rejim. Bu gerçek anlamda bir kaosun belirtisi. İran'da Şii, Sünni, Türkmen, Kürt, Arap kavgası gibi çok farklı etken olunca kaosu söndüremiyorsunuz. Amerika ve İsrail için şu anda en büyük tehlike oluşturan ülke Türkiye ve İran'dır. Biri Sünni, diğeri Şii İslam ülkesidir. 15 Temmuz'da Sünni dünyasının lider konumunda olan Türkiye'de planladıkları askeri darbeyi ve kaosu gerçekleştiremediler. İkinci planları şu anda İran'ı çökertmek. İran eğer Suriye ve Irak gibi kaoslarla, iç savaşlarla meşgul edilirse İslam dünyasının birlikte yaşama kültürünü engellemiş olacaklar. Diğer taraftan Suudi Arabistan- İran kaosu da ortaya çıkartılmak isteniyor. Bütün bunların kazanımı Amerika ve İsrail'in olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Orhan Hikmet Türkiye İran Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title