Haberler

Bolu'da oteller yüzde 95 doluluk oranına ulaştı...Tabiat Parkı ve Abant Gölü havadan görüntülendi

Bolu'da oteller yüzde 95 doluluk oranına ulaştı.

Bolu'da oteller yüzde 95 doluluk oranına ulaştı...Tabiat Parkı ve Abant Gölü havadan görüntülendi

Tatilini doğayla iç içe, şifalı sulardan faydalanarak geçirmek isteyenlerin adresi Bolu oldu

BOLU - Ramazan Bayramı tatilini doğayla iç içe ve şifalı sulardan faydalanarak geçirmek isteyenlerin tercihi Bolu oldu. Günler öncesinde yapılan rezervasyonlarla otellerin doluluk oranları yüzde 95'lere ulaştı.

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden birisi olan yüzde 65'i ormanlarla kaplı Bolu, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde büyük şehirlerin stresinden uzaklaşarak doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin tercihi oldu. Özellikle son yıllarda termal ve sağlık turizminde ön plana çıkan Abant Gölü, Yedigöller ve Gölcük Tabiat Parkı gibi turizm alanlarında yüz binlerce tatilciyi ağırlayan Bolu, bayram tatili boyunca da uğrak yerlerinden birisi olacak. Kent merkezinde ve yakın bölgelerinde yer alan termal tesisler nedeniyle Türkiye'nin her yerinden turist ağırlayan Bolu, bayram tatili boyunca da özellikle termal tesislerde dinlenmek isteyen tatilciler tarafından tercih edilen ilk yer oluyor.

"Termal turizme ilgi yüksek"

Bolu'nun Karacasu beldesinde kurulan Narven Termal Kasaba'nın Genel Müdürü Serdar Yıldız, termal tesislere gelen vatandaşları şifalı sulardan faydalandırarak ve motive ederek tekrar iş hayatlarına geri gönderdiklerini belirterek, "Termal turizme ilgi oldukça yüksek. Özellikle bayram tatilinin 9 gün olması bize çok ciddi avantaj sağladı. Termal turizm hem doğa içerisinde temiz havada hem de şifalı sulardan yararlanarak tatilinizi geçirebileceğiniz, ailenizle güzel vakit geçirebileceğiniz çok güzel bir yer. Herkesin bildiği Yedigöller, Gölcük ve Abant'ı da eklediğinizde Bolu bulunmaz bir cennet. Ankara ve İstanbul gibi büyük metropollere yakınlığını da gözönüne aldığınızda çok ciddi bir talep ortaya çıkıyor. Şu an yüzde 95'in üzerinde dolulukla karşı karşıyayız. İnsanlar Bolu'ya geldiklerinde çok uzun yol gitmeden aileleriyle güzel vakit geçirebiliyorlar, şifalı sulardan yararlanarak sağlıklarını yenileyebiliyorlar ve motive olarak iş hayatlarına insanları geri göndereceğiz" dedi.

"Gelecekte termalin daha çok tercih edileceğini düşünüyorum"

Batı Karadeniz Otelciler Birliği Başkanı Halit Ergül ise, Bolu'daki otellerin doluluk oranlarının çok iyi olduğunu ifade ederek, "Bayram tatilinde tatilcilerin Bolu'ya olan ilgisi oldukça iyi. Batı Karadeniz Otelciler Birliği Başkanı olarak değerlendirdiğimde otellerin doluluk oranı gayet iyi. Ama bu 9 günlük tatilin başından sonuna kadar doluluk değil. 4-5 boyunca dolu dolu bayram geçireceğiz. Geri kalan bölümleri tam dolu olmayacak. Bu beklediğimiz birşey. 9 günlük uzun tatillerde insanlar genelde güneyi tercih ederler. Her şeye rağmen çok çok iyi bir tatil. Termal suyumuz çok iyi. 45 derece sıcaklıkta su katmadan ya da ısıtma yapmadan kullanılabilen bir su. Termal otel olarak bir tane 4 yıldızlı otelimiz var, küçük pansiyon türünde tesislerimiz var, yatırımda olan tesisimiz ve yapacak olanlar var. Gelecekte termalin daha çok tercih edileceği yer olacağını düşünüyorum. Çünkü ulaşım açısından 35 milyonluk insan kitlesinin yaşadığı yerlerin ortasında, ulaşımı da rahat bir bölgede olduğumuz için büyük avantaj" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Termal Bolu Haberler

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Ayhan Bora Kaplan davasında Süleyman Soylu'nun ismi tutanaklara girdi

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını 'annesi' olarak tanıtmış

Evine çağırdığı 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar etti! Karısını "annesi" olarak tanıtmış

Bakmadan Geçme

Yaprak Dökümü'nde Cem neden öldü? Yaprak Dökümü'nde Cem karakterinin ölüm sebebi ne? 23 Mayıs Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 23 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 22 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Karısını annesi olarak tanıtıp 12 yaşındaki kızı taciz etti! Olay ne, nerede oldu? Philips boykot mu? Philips İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Philips Türk malı mı, sahibi kim? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! #129349 Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Yarın okullar tatil mi? 23 Mayıs okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Senua's Saga: Hellblade II İncelemesi: Büyüleyici Grafikler ve Derin Hikaye Ayhan Bora Kaplan davasındaki Süleyman Soylu detayı ne? Olay ne, ne oldu? Survivor final tarihi ne zaman? Survivor All Star ne zaman bitecek, şampiyonluk ödülü nedir? Sakarya Belediyesi hangi parti? Sakarya Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Sakarya yerel seçim sonuçları! Ubisoft'un Ücretsiz FPS Oyunu XDefiant Piyasaya Sürüldü: İşte Sistem Gereksinimleri 22 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Yıldız Çağrı Atiksoy ve Berk Oktay kızlarına ne isim verdi? ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ 2024: Asgari ücrete zam yapılacak mı, ne kadar kaç TL yapılacak?
Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

Müşterisi olmadığı bankadan adına 350 bin TL kredi çekildi! Mağdur sayısı 150'yi geçti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title