Haberler

Genç Çizerler "Karikatür ve Mizah Festivali"Nde Buluştu

AYDIN Doğan Vakfı (ADV) tarafından bu yıl 33'üncüsü düzenlenen "Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması" ödül töreni öncesinde, her yaş grubundan genç çizerler "Yeni Çizgiler, Yeni Çizerler' Karikatür ve Mizah Festivali"nde bir araya geldi.

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen festivalde, genç çizerler atölye çalışmalarında keyifli anlar yaşadı. Festivalde, Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliğinde ilköğretim ve lise öğrencileriyle gerçekleştirilen atölye çalışmaları, Ziya Kürküt'le animasyon çalışmaları gibi etkinlikler yer aldı. Festival alanında ayrıca Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile Işık, Doğuş, Okan, Kemerburgaz ve Dumlupınar üniversitelerinin güzel sanatlar ve tasarım bölümü öğrencilerinin çizimleri ve Yaratıcı Çocuklar Derneği'nden çocukların, ödül alan çizimleri de ziyaretçilerle buluştu.

"DÜNYANIN 138 ÜLKESİNDEN BİNLERCE KARİKATÜR GELİYOR"

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'na her yıl binlerce karikatürün gönderildiğini belirterek, "Bu ödüller bütün dünya çizerlerinin her sene heyecanla beklediği bir ödül. Çizerler, dünyanın 138 ülkesinden çizimlerini yolluyor. Çizerler dünyadaki sıkıntılara, güncel olaylara ayna tutuyor. Dünyanın sorunlarını bize gülümseterek, düşündürerek bazen de üzerek anlatıyorlar" dedi.

Yarışmanın iki özelliği olduğunu belirten Fetvacı, "Yarışmada kelime yok, konu sınırı yok. Bir makale okursunuz, iki gün sonra unutursunuz. Ama çizim beyninize yerleşiyor. Karikatür bu kadar güçlü" diye konuştu. Bu yıl ilk kez düzenlenen festivalle, karikatürü toplumla paylaşmayı amaçladıklarını vurgulayan Fetvacı, "Toplumla paylaşmanın en güzel yolu gençlerden çocuklardan başlıyor. Çizim atölyelerimiz 7'den 70'e herkese açık. Çizim herkesin kendisini ifade edeceği önemli bir ortam. Bizim de kendimizi barış içerisinde ifade etmeye ihtiyacımız var" diye konuştu.

GENÇ ÇİZERLERDEN KARİKATÜRE BÜYÜK İLGİ

Karikatür atölyelerine her yaş grubundan genç çizerler katıldı. Sonbahar temalı bir karikatür çizen Elif ve Efe Tatlıağaç etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. 4'üncü sınıf öğrencisi İpek Pınarbaşı ise çizdiği karikatürle sonbaharın güzelliklerini anlattığını aktardı. İlkokul öğrencilerinden sonra lise öğrencileri için atölyeler düzenlendi. Geçen yıl, hayvan hakları konusunda yaptığı çizimlerle mansiyon ödülünü kazanan lise öğrencileri Semih Emre Güler ve Nisa Dilmen ise çizim konusu olarak huzur, sevgi ve barış gibi konuları tercih ettiklerini dile getirdi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Aydın Doğan Doğuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title