Haberler

Geleceğe Kulaç Atıyorum Projesiyle Yüzme Öğrendiler

Gaziantep'te maddi imkansızlıklardan dolayı hiç havuza gitmemiş olan ve kenar semtte yaşayan minikler, 'Geleceğe Kulaç Atıyorum' projesiyle kısa sürede yüzmeyi öğrendiler.

Gaziantep'te maddi imkansızlıklardan dolayı hiç havuza gitmemiş olan ve kenar semtte yaşayan minikler, 'Geleceğe Kulaç Atıyorum' projesiyle kısa sürede yüzmeyi öğrendiler.

Şahinbey Kaymakamlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Geleceğe Kulaç Atıyorum' projesiyle; 9-12 yaş arası yoksul ve yardıma muhtaç çocukların psikososyal gelişimlerine katkıda bulunmak, yüzme sporuyla bedensel ve ruhsal gelişimlerini güçlendirmek, ders başarısı arttırmak gibi birden fazla faydanın sağlanması amaçlandı. 25 kişilik gruplar halinde yıl içinde de devam edecek olan projenin eğitim masraf ve ulaşımları Şahinbey Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanırken, eğitici ve eğitim yeri imkanları da Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nce karşılandı. Projenin ilk aşamasını başarıyla tamamlayan öğrencilere, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Kaymakam Turan, projeye destek veren Yahya Şahan'a da TOHUM projesi öğrencileri tarafından yapılan el işlemeli bir hediye verdi. Projenin ilk aşamasının kapanış töreninde, çocuklar Kaymakam Turan'a ve Yahya Şahan'a yoğun ilgi gösterdiler. İlk başlarda havuza girmeye korkan bazı çocuklar, kısa sürede rahatça yüzmeye başlarken, bazıları suyun içinde akrobasi hareketleri bile yapıyor.

Önemli faaliyetlere imza atan Kaymakam Turan'a ve ekibine bir kez daha teşekkür eden Şahan, "Daha önce hiç havuza gitmeyen çocuklarımız, bu proje sayesinde havuzla tanıştılar. Programın başladığı gün havuzdan korkan çocuklarımız şu anda yüzmeyi öğrenip ilerletiyorlar. Bu projenin hayat bulmasında emeği geçen başta Sayın Kaymakamımız Uğur Turan olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum. Biraz önce proje gereği bize hediye takdimleri oldu. Mesleğimiz ve görevimiz gereği hep ödül törenlerinde bulunuyoruz. Sonuçta hep ödül veren bir kimlikle ortaya çıktık ama ödül almak çok daha güzel. Çocuklar tarafından hazırlanan aldığım bu ödülü anlamlı buluyorum" ifadelerini kullandı.

Bu projenin sürdürülebilirlik ilkesinin önemli olduğunu söyleyen Şahan, ileride de yine Şahinbey Kaymakamlığı ile birlikte daha farklı sosyal projelere imza atacaklarını kaydetti.

Türkiye Yüzme Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Okan Terkin, kentteki yüzme markasını arttırmak için bazı projeler hazırladıklarını söyleyerek, bu projelere de Şahinbey Kaymakamlığı'nın önemli desteklerinin olduğunu dile getirdi.

Projeye destek veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e teşekkür eden Kaymakam Turan da, "İstanbul'un Fethi'ni kutladığımız bu günlerde bence sevgili yavrularımızın ellerinden tutulması çok önemlidir. Çünkü, bizim muhteşem bir ülkemiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve necip milletimiz var. Ulu Hünkar ve Padişah Fatih Sultan Mehmet, sadece İstanbul'u fethetmemiş, diğer büyüklerimiz gibi gönülleri de fethetmiştir. Biz bu dünyanın güzel insanlarıyız ve gittiğimiz her yere medeniyet ile sevgi götürdük. Fatih Sultan Mehmet'in yolundan giden bu yavrularımızı yetiştirmede, emeği geçen ve elini taşın altına koyan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kaymakam Turan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sosyal projelere ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza her zaman sahip çıkan değerli Valimize, Spor Bakanımıza ve 'kimsesizlerin kimsesi olacağız, herkes birinci sınıftır' diyerek gece gündüz demeden ülkenin dört bir yanında uğraşan, hatta dünya insanını mutlu etmek için görev üstlenen, misyon üstlenen, bu kentin yetiştirdiği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin'e de verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İlk aşamada 45 çocuğumuzun yararlandığı projemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün bu projenin kapanış törenini gerçekleştirdik. Kısa sürede yüzmeyi öğrenen çocuklarımızı kutluyorum." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yahya Şahan Uğur Turan Gaziantep Şahinbey Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title