Haberler

"Geçici İşsizliğe Çözüm Bulunmalı"

Güncelleme:

Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, turizm sektöründe yaşanan 'geçici işsizlik' sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi.

Foto: Atık poşet kutusu

===

Geçici işsizliğe çözüm bulunmalı

Antalya'nın pilot bölge olarak seçildiği BM Ortak Programı'nın kapanış konferansında konuşan Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, turizm sektöründe yaşanan 'geçici işsizlik' sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) Ortak Programı; Herkes İçin İnsana Yakışır İş: Ulusal Gençlik İstihdam Programı ve Antalya Pilot Bölge Uygulaması'nın kapanış konferansı, Ramada Otel'de gerçekleştirildi. Gençler arasında işsizliğin azaltılması ve özellikle genç kadınların işgücüne katılımının artırılmasını amaçlayan projenin kapanış konferansına, Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktörü Ümit Deniz Efendioğlu ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Veli Tekkanat ve destekleyici kurumların temsilcileri katıldı.

SONBAHARDA İŞSİZLİK SORUNU ARTIYOR

Konferans öncesinde konuşan Vali Yardımcısı Cevheroğlu, turizmin ve tarımın başkenti Antalya'nın projenin pilot bölgesi olarak seçilmesinin doğru olduğunu söyledi. Antalya'da özellikle sonbahar aylarında ciddi anlamda işsizlik sorunları yaşandığını vurgulayan Cevheroğlu, "İlkbahar aylarında bir sürü kurum bize 'İşçi var mı' diye gelirken, sezon bittiğinde onlarca, yüzlerce kişi bu sefer 'İş var mı' diye kamu kurumlarının kapılarını aşındırıyor. Bu sorunu aşmamız lazım. Herkesin sosyal güvencesi olan, yarının ne olacağını bilerek çalışması lazım" dedi.

İŞ-KUR İYİ REKLAM YAPAMIYOR

Günümüzde gençlerin yaşadığı en önemli sorunun geçim kaygısının yanında, aldıkları eğitime rağmen herhangi bir işe yaramadıklarını düşünmeleri olduğunu vurgulayan Halil Serdar Cevheroğlu, gençlere bu duyguyu tattırmadan hayata hazırlamak ve bir şekilde işe yerleştirmek gerektiğini anlattı. Türkiye İş Kurumu'nun da son dönemde bunu önlemek adına önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Cevheroğlu, buna rağmen İş-Kur'un reklamını iyi yapamayan bir kurum olduğunu dile getirdi.

İŞSİZLİK RAKAMLARINA İNANMIYORUM

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ise özellikle 2000'li yıllardan itibaren işsizliğin bütün dünya için önemli bir sorun haline geldiğini belirtirken, Türkiye'deki işsizlik verilerine inanmadığını söyledi. "Yüzde 8.8 işsizlik hayali bir rakam" diyen Başkan Akaydın, buna gerekçe olarak kendisinden sürekli iş istenmesini gösterdi. Akaydın, Türkiye'de ve son yıllarda dünyada okumuş insan işsizliğinin daha da arttığına değindi.

Başkan Akaydın, "Bu çok ciddi bir sosyal sorun. Bunda globalizasyonun rolü var, teknolojinin suçu var, otomasyonunun suçu var. Ama eğitim sektörünün, yani Milli Eğitim Bakanlığı'nın işverenlerle, sendikalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip Türkiye'deki eğitimle istihdam ilişkisini net bir şekilde ortaya koyup bir stratejik plan yapması lazım. Bu Türkiye'de hiç yapılmamış" ifadelerini kullandı.

2009 yılında başlatılan ve Ulusal Gençlik İstihdam Eylem Planı'nın oluşturulmasını amaçlayan proje hakkında açıklamalarda bulunan ILO Türkiye Direktörü Ümit Deniz Efendioğlu da ulusal ve yerel düzeyde son derece örnek işbirlikleriyle uygulanan ortak programla gençlerin insana yakışır işlere erişmesi yolunda oldukça önemli sonuçlar ortaya konulduğunu söyledi.

BAŞARILI UYGULAMALAR YAPILDI

Genç kadın ve erkeklerin daha iyi istihdam olanaklarına erişmesi için gerçekleştirilen faaliyetlerin gerek kırsalda yaşayan ya da tarımsal faaliyetlerle işgücü piyasasına katılan gençlere gerekse göçle kente gelmiş gençlere yönelik başarılı pilot uygulamaların geliştirildiğini aktaran Ümit Demiz Efendioğlu, Türkiye İş Kurumu tarafından Türkiye'nin farklı şehirlerinde de hayata geçirilen bu uygulamaların kamu istihdam hizmetlerinin daha kapsayıcı ve etkin olması yolunda önemli katkılar sunduğunu kaydetti.

DESTEKÇİLERE PLAKET VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Birleşmiş Milletler Ortak Programı; Herkes İçin İnsana Yakışır İş: Ulusal Gençlik İstihdam Programı ve Antalya Pilot Bölge Uygulaması'na katkıda bulunan kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket verildi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantı genel, Vali Yardımcısı Cevheroğlu, Başkan Akaydın ve ILO Direktörü Efendioğlu portre, plaket töreni ve plaket töreni genel.

===

Arkas'tan işbirliği ziyareti

YAŞ meyve ve sebze ihracatında Türkiye'nin lider kenti Antalya'da 40 yıldır hizmet veren Antalya Limanı'ndan ilk ihracatını yapan Arkas Line firmasının yönetim kurulu başkanı Lucien Arkas, limanı ziyaret etti. Antalya İhracatçılar Birliği (AİB), Antalya Limanı, Mediterranean Shipping Company (MSC) ve Arkas Line işbirliğiyle Antalya Limanı'ndan Rusya'nın Novorossiysk Limanı'na her hafta cuma günü direkt servis başlatıldı.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, bu kapsamda holdingin üst düzey yöneticileri ile birlikte Port Akdeniz-Antalya Limanı'nı ziyaret etti. Ziyarette, son zamanlarda hızla artış gösteren yaş meyve sebze ihracat projesi ve bu projeye destek veren tüm armatörlerle işbirliğinin devamı ile bu birlikteliğin Antalya ekonomisine sağlayacağı katkılar üzerine bir görüşme gerçekleştirildi.

AİB'nin teşvik ve desteği ile gerçekleşen toplantılar sonunda Ekim ayı içinde start verilen yaş meyve sebze ihracatı projesi, Antalya Limanı ve meyve sebze cenneti sayılabilecek Antalya için büyük bir atak olarak değerlendirildi. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu, karşılıklı işbirliğinin devamına yönelik kararlar aldı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Engelliler yararına konser

Azeri piyano sanatçısı Doç. Cemile Arif, engelli çocuklar yararına konser verecek. Arif, "En hayırlı konser olacak" dedi.

Antalya'da yaşayan Azeri piyano sanatçısı Doç. Cemile Arif ve yetenekli minik öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde AKM Perge Salonu'nda, engelli çocuklar yararına konser verecek. Yaşları 7-10 arası değişen 7 öğrencisiyle birlikte konuklara piyano eşliğinde müzik ziyafeti vereceklerini söyleyen Doç. Cemile Arif, gecede şair, araştırmacı, öğretmen Necati Ocakcı, flüt sanatçısı Özgür Özmel ve misafir ses sanatçısı Özgen Altunbulak'ın da yer alacağını söyledi.

Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenecek konserin tüm gelirinin engelli çocuklar yararına bağışlanacağını söyleyen Doç. Cemile Arif, "Tüm Antalyalıları konsere davet ediyorum" dedi. 23 yıldır Türkiye'de yaşayan Doç. Cemile Arif, gecede sahneye çıkacak öğrencileri Selim Yakışan, Esin Eroğlu, Emir Bölükbaşı, Lal Zenciroğlu, Ayşe Dora Enç, Mehmet Noyan Karakaya ve Sevil Dursun'un piyano eğitimlerinin kendisi tarafından verildiğini, tüm öğrencilerinin üstün yeteneklere sahip olduklarını söyledi.

Cemile Arif, "Türkiye benim ikinci vatanım, Türkiye'de çok sayıda yetenekli çocuk var. Buradan ailelere sesleniyorum, çocuklarını 4-5 yaşında keşfetsinler. Görecekler ki Türkiye'de çok sayıda dünya çapında piyano sanatçısı yetişecektir" diye konuştu. Antalya'da çok sayıda öğrenci yetiştirdiğini söyleyen Cemile Arif, "Antalyalıların bu tür konserlere katılımı her geçen gün artıyor. Antalya'da klasik müziğe ilgi çok. Piyano festivallerinde de bunu görüyoruz" diye konuştu.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Piyano sanatçısı Doç. Cemile Arif ve öğrencilerinin toplu fotosu

===

Kolejlilerden AVM'de sergi

KONYAALTI Koleji Müzeyyen Çelebioğlu İlköğretim Kurumu öğrencileri, Özdilek Alışveriş Merkezi'nde 'Canım Öğretmenim' adlı resim sergisi açtı. 30 adet karakalem, kuru boya, suluboya çalışmasının beğeniye sunulduğu serginin açılış kurdelesini, kolejin kurucu başkanı Müzeyyen Çelebioğlu, okul müdürü Mete Çelebioğlu, resim öğretmeni Ayşegül Özdoğan birlikte kesti.

Öğrenciler öğretmenin önemini, öğretmenlerine olan sevgilerini duygu ve düşüncelerini kağıt tuval üzerine yansıttı. Sergiyi gezenler öğrencinin gözünden öğretmeni gördü, 'Aferin size çocuklar' diyerek alkışladı. Renkleri ve kurgularıyla farklılık yaratan öğrenciler, öğretmenlerini bir bilgisayara benzetip, insanları cehaletten kurtaran kurtarıcısı olarak ifade etti.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin resimlerin arasında görüntüsü

===

Genç manken moda sayfasında

ANTALYA'nın manken fabrikası Esline Ajans mankeni Marina Malsagova, popüler bir dergi için objektif karşısına geçti. Antalya başka olmak üzere birçok bölgede dağıtımı yapılan dergi, moda sayfasında Malsagova'nın fotoğraflarına yer verdi. Ajansın fotomodel kadrosunda olan Malsagova, objektif karşısına geçtiğinde kendisini çok iyi hissettiğini söyledi. Fotoğraf çektirmeyi sevdiğini belirten genç manken, "Flaş ışıkları altında birçok meslektaşıma göre kendimi daha iyi hissediyorum. Heyecanlanmıyorum, fotoğraf çektirmekten korkmuyorum. Bu olumlu yanlarım fotoğrafların bambaşka çıkmasına neden oluyor" dedi. Dergi çekimleri için özel olarak hazırlanmış elbise kreasyonuna da bayıldığını vurgulayan Malsagova, "Benim tarzımı yansıtan renklerin bütünleştiği bir kreasyon ile stüdyoya girdim. Elbiseler bir moda çekimini tamamlayan ana unsur. Manken ve giyeceği, takıp takıştıracağı takılar uyum içinde olmalı. Çekimlerde kendimi çok iyi hissettim ve ortaya muhteşem fotoğraflar çıktı" diye konuştu.

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Marina Malsagova'nın fotoları.

01 ARALIK CUMARTESİ SABİTLERİ

=============================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 13/21 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

BURDUR : 06/13 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

ISPARTA : 05/12 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

ALANYA : 15/22 (HAFİF YAĞMURLU)

KEMER : 10/19 (HAFİF YAĞMURLU)

AFYONKARAHİSAR : 05/14 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

MANAVGAT : 12/20 (HAFİF YAĞMURLU)

KUMLUCA : 10/21 (HAFİF YAĞMURLU)

BUCAK : 06/16 (HAFİF YAĞMURLU)

EĞİRDİR : 03/10 (HAFİF YAĞMURLU)

SANDIKLI : 04/15 (HAFİF SAĞANAK YAĞIŞLI)

FETHİYE : 16/24 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 05.18 06.45 11.53 14.27 16.50 18.10

AFYONKARAHİSAR: 05.21 06.50 11.54 14.22 16.46 18.08

BURDUR : 05.21 06.48 11.55 14.26 16.49 18.10

ISPARTA : 05.20 06.47 11.54 14.25 16.48 18.09

ALANYA : 05.13 06.40 11.48 14.22 16.45 18.05

KEMER : 05.19 06.46 11.54 14.28 16.51 18.11

KUMLUCA : 05.20 06.47 11.55 14.29 16.52 18.12

FETHİYE : 05.25 06.52 12.00 14.32 16.55 18.15

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

ALPSOY 16 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 259 24 17

AYLA Uncalı Semt Polikliniği yanı 226 02 87

DİLA Güllük Cad. No: 139/A 345 46 08

FAKÜLTE N.Kemal Bulvarı No: 44 345 17 24

MURATPAŞA Elmalı Mah. H.Subaşı Cad. 24/3 241 23 09

NERGİZ K.Karabekir Cad. No: 36/A 237 66 53

ONUR İsmet Gökşen Cad. 1488 Sk. 2/1 316 04 93

YALÇINER Barınaklar Blv. No: 230 349 13 39

ZÜHRE 34 Nolu Sağlık Ocağı karş. 325 25 59

AFYONKARAHİSAR

--------------

ARDA Park Hastanesi karşısı 214 77 86

KUMRU Eski SSK Hastanesi yanı 212 46 61

MERKEZ Ziraat Bankası arkası 215 15 83

ISPARTA

-------

BURÇ Doğancı Mah. Yokuşbaşı Sk. No: 16/4 232 39 00

EGE İskender Mah. Aksu Cad. No: 42/B 223 14 11

BURDUR

------

BURCU Hastane Cad. No: 121/A 234 36 96

ALANYA

------

FİLİZ Başkent Üniv. Hast. acil girişi 513 04 04

GÜLER Alanya Devlet Hastanesi yanı 511 39 04

KEMER

-----

MESUT Devlet Hast. Cad. 814 46 76

MANAVGAT

--------

AYDIN A.Pazarcı Mah. Atatürk Cad. 746 11 33

FALEZ Hastane Cad. 746 94 50

FETHİYE

-------

FERAY Akarca Mah. 613 26 94

NİL Doktorlar Sit. 614 81 88 - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Serdar Cevheroğlu Lucien Arkas Türkiye Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title