Haberler

Gaziantep Üniversitesi'nden "Gaün'de Okuyan Milletvekili" Açıklaması

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof.Dr.M.Yavuz Coşkun, bazı medya organlarında yer alan hususlarla ilgili gerçeklerin tam olarak bilinmesi gerektiğini ifade ederek, "Hali hazırda Gaziantep Üniversitesi'nde kayıtlı milletvekili olan üç"...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, bazı medya organlarında yer alan hususlarla ilgili gerçeklerin tam olarak bilinmesi gerektiğini ifade ederek, "Hali hazırda Gaziantep Üniversitesi'nde kayıtlı milletvekili olan üç öğrencimiz bulunmaktadır" dedi.

Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, yaptığı açıklamada, bazı medya organlarında yer alan hususlarla ilgili gerçeklerin tam olarak bilinmesi açısından aşağıda yer alan bilgilerin kamuoyu ile paylaşılmasına gerek duyulduğunu belirtti. Rektör Coşkun, "Hali hazırda Gaziantep Üniversitesi'nde kayıtlı milletvekili olan üç öğrencimiz bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi, 9 Şubat 2011 tarihinde doktora programına başlamış olup eğitimine devam etmektedir. Bir diğeri, Yükseköğretim Kurulu 6111 sayılı af yasası kapsamında Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ne kayıt yaptırmış ve aynı kanunun 173 sayılı maddesi; (geçici madde 58) hükmü gereğince üniversitemizin Ön Lisans İşletme Yönetimi programı ikinci öğretimine 23 Eylül 2011 tarihinde kaydı yapılmıştır. Bir diğer öğrencimiz yüksek lisans mezunu olup, Yükseköğretim Kurulu 2547 Sayılı Kanunu kapsamında özel öğrenci statüsünde iki adet ders almaktadır. Tamamıyla yasal mevzuat kapsamında kayıt yaptıran, parlamentomuzun değerli temsilcilerinin üniversitemizi tercih ederek, kendi kişisel gelişim ve kariyer planlarını üniversitemiz tarafından sunulan eğitim-öğretim hizmetleri ile güncellemek istemeleri üniversitemiz için bilakis bir prestij ve mutluluk kaynağıdır" dedi.

Açıklamasında, "Üniversitemizce fahri doktora verilen kişilerin adları, görev ve ünvanları aşağıda yer almakta olup, ilgili tarihler itibariyle Gaziantep Üniversitesi öğrencisi değillerdir" diyen Rektör Coşkun, fahri doktora verilen kişilerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Cemil Cahit Güzelbey (Hukukçu, Araştırmacı ve Yazar) 1989, Ömer Asım Aksoy (Dil Bilimi Araştırmacısı ve Yazar) 1991, Prof. Dr. Alaaddin Yavaşça (Gaziantepli Devlet Sanatçısı) 1992, Prof. Dr. Necdet Yaşar (Gaziantepli Devlet Sanatçısı) 1992, Süleyman Demirel (9. Cumhurbaşkanı) 2003, Rauf Raif Denktaş (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı) 2004, Mehmet Uygun (Yargıtay Onursal Başkanı) 2005, Abdulkadir Konukoğlu (Sanayici) 2006, Nejat Koçer, (Sanayi Odası Başkanı) 2011, Yücel Paşmakçı (Türk Halk Müziği Sanatçısı) 2012"

Gaziantep Üniversitesi'nin öğrenci zayısının 11 binden 30 binlere çıktığını, bin civarında uluslararası öğrencilerinin bulunduğu ve yaptıkları onlarca yeni binalarla büyük bir devinim gösterdiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Hiçbir siyasi partiden hiçbir milletvekilinin bugüne kadar rektörlüğümüze kantin, ihale vb. talebi, teması, müdahalesi ve ilişkisi olmamıştır. Gaziantep Üniversitesi son dört yıllık dönemde her ölçekte üçe katlanmış, öğrenci sayısı 11 binden 30 binlere çıkmış, bin civarında uluslararası öğrencisi olmuş, onlarca yeni binası ile büyük bir devinim göstermiş, hizmetlerine organ nakillerini de ekleyen Üniversite Hastanesi sadece bölgeye değil Ortadoğu ülkelerine referans haline gelmiştir. Gaziantep Üniversitesi Teknokenti, Üniversite-Sanayi İşbirliği, Üniversite-Toplum İşbirliği açısından Türkiye'de ilkleri gerçekleştirerek büyük hamleler göstermiş, uluslararası indekslere geçen, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı açısından 4. ve 7. sıralara yerleşmiş, yeni eğitim ve bilgiyi toplumla paylaşan araştırma anlayışları ile özgür, demokratik, güvenli, öğrenci merkezli, huzur ve sükunun hakim olduğu bir ortamda; ülkemiz için geleceğe kalıcı değerler üretmek noktasında kararlı bir duruş gösteren, ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biridir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Anadolu Üniversitesi Yavuz Coşkun Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title