Haberler

Garanti Bankası Anadolu Sohbetleri

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Garanti Bankası'nın aktifleri 190 milyar lirayı aşmış durumda ve bu aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin ikinci en büyük özel bankası k...

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, " Garanti Bankası'nın aktifleri 190 milyar lirayı aşmış durumda ve bu aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin ikinci en büyük özel bankası konumundadır. Bu aktiflerin 113 milyar lirası reel sektöre aktarılan kredilerden oluşuyor" dedi.

Bu yıl 11'nci yaşını kutlayan Garanti Bankası, kentin rekabetçiliğini arttıracak çözüm önerileri, kentsel kurgu ve markalaşma konularının tartışıldığı, "Garanti Anadolu Sohbetleri"nin 89. buluşmasını Eskişehir'de bir otelde gerçekleştirdi.

Karadere, programda yaptığı konuşmada, 2002 yılından bu yana 64 ilde gerçekleştirdikleri 88 toplantı aracılığıyla 400'ün üzerinde konuşmacıyla, kentlerin sorunlarını inceleyerek, gelişim alanlarını tartıştıklarını söyledi.

Eskişehir'in çevre, şehircilik anlayışında gelişmiş, etkin ve yerel yönetim politikaları uyguladığını belirten Karadere, kentin ekonomik göstergeleri ve imajının yükselişini sürdürdüğünü bildirdi.

Garanti Bankası'nın finansal verilerini sunumla anlatan Karadere, "Garanti Bankası bildiğiniz gibi halka açık bir şirket. Garanti Bankası'nın aktifleri 190 milyar lirayı aşmış durumda ve bu aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin ikinci en büyük özel bankası konumundadır. Bu aktiflerin 113 milyar lirası reel sektöre aktarılan kredilerden oluşuyor yine mevduat konusunda da Türkiye'nin ikinci en büyük özel bankasıdır. Yıllardır Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) iş alanlarına özel çözümler sunmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Karadere, banka olarak 17 ayrı sektör paketi sunduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Sadece Eskişehirli müşterilerimize kullandırmış olduğumuz 1 milyar lirayı aşkın kredinin 250 milyon lirasından fazlası KOBİ tanımındaki müşterilerimize sunulmuş vaziyettedir. Biz sadece klasik bankacılık ürünlerini sunmakla kalmıyoruz, Türkiye'nin sorunlarına biraz olsun değinmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin en büyük sıkıntılarından birisi üniversiteyi yeni bitiren gençlerimizin 'iş kurma' konusundaki kredi bulma zorluklarıydı. Bunun için 'İşim Yeni Desteğim Garanti' başlığı adı altında Avrupa Yatırım Fonu'ndan sağlamış olduğumuz bir fonu yeni kurulan işletmelerimize aktarmaya başladık. Bu fon çok başarılı bir şekilde gidiyor. Şu ana kadar 3 bin 600'e yakın yeni işletmemiz fondan yararlandı. Yeni arayışlar içerisindeyiz. Bu kaynakları çoğaltarak sunuyor olacağız."

- "Eskiden F16'yı teslim eder, arkasından bakmazdık"

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TAI-TUSAŞ) Uçak Grup Başkanı Özcan Ertem de TUSAŞ'ın kuruluşu hakkında bilgi vererek, geçen yıl 833 milyon dolarlık satışın 600 milyon dolarını ihracattan elde ettiklerini, 2005 senesinde 2 bin kişi ile işe başladıklarını, bugün ise 4 bin 700 çalışanla hizmet verdiklerini aktardı.

"F16'yı ortak üretirken şirketi büyük bir atölye olarak değerlendirebilirsiniz. Her türlü malzemenin ham olarak içeri girdiği ve bir F16'nın uçarak çıktığı bir fabrika olarak bakabilirsiniz" ifadelerini kullanan Ertem, şöyle devam etti:

"Bu birlikteliği dönüştürme sürecindeyiz ve bu dönüşümün bize getirdiği şey şu, artık üretimden ziyade tasarlayarak üretmek, kendi ürünümüzü tasarlamak bizim için önemli görev. Artık bir ortak üretimden ziyade daha fazla kendimizi geliştirme yöntemini ortaya koyuyoruz. Eskiden her türlü parçayı, iğneden ipliğe kendimiz yapardık ama artık daha çok entegrasyon sürecine kendimizi çekerek bunu yurt çapına yaymaya çalışıyoruz. Eskiden uçağın sadece kabuğuna odaklanırdık, şimdi yeni ürünlerimizle birlikte aslında sisteme entegre eden, tümünü tamamlayan ihtisas sanayini çalıştıran bir havacılık endüstrisi olarak kendimizi görüyoruz. Eskiden sadece tedarik etme üzerine çalışıyorduk şimdi 'Bir yan sanayiyi nasıl bizimle birlikte kalkındırabiliriz?' diye düşünerek bakıyoruz. Eskiden sadece F 16'yı teslim eder, arkasından bakmazdık. Şimdi her teslim ettiğimizin satış sonrasında nasıl destekleriz diye bir süreci yaşıyoruz."

Eskişehir'in havacılık sektörü için önemini anlatan Ertem, daha sonra Hürkuş'u tanıtan kısa film sundu.

Köşe yazarı Osman Saffet Arolat'ın yönettiği Garanti Anadolu Sohbetlerinde Kentsel Strateji Şirketi Sahibi Faruk Göksu, "Eskişehir'in geleceği: Yeni Kentsel Kurgu", Saffron Brand Consultants Strateji Direktörü Isabela Chick, "Güçlü Kent Markaları Yaratmak: Dün, Bugün ve Yarın", İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat, "Makroekonomik Veriler Işığında Eskişehir'in Bugünü ve Geleceği" konularında bilgi verdi.

-karader

Kaynak: AA / Ekonomi

Garanti Bankası Eskişehir Karadere Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title