Haberler

Alper Biçen kimdir? Alper Biçen yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladı? Twitch Alper Biçen ve YouTube kanalı!

Espor oyuncularının ve oyun tutkunlarının buluştuğu popüler Twitch platformunda Türkiye'nin başarılı yayıncıları arasında yer alan Alper Biçen kimdir? Alper Biçen Twitch hesabı nedir? Alper Biçen yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladı? Detaylar haberimizde!

Türkiye'nin sevilen ve başarılı yayıncılarından Alper Biçen, YouTube içerikleri ve Twitch yayınlarıyla adından sıklıkla söz ettiriyor. NBA 2K serisinde birçok şampiyonluğu bulunan Alper Biçen kimdir? Alper Biçen Twitch ve YouTube kanalı!

ALPER BİÇEN KİMDİR?

Alper Biçen, 24 Ekim 1996 yılında Burdu'da dünyaya geldi. Ortaokul 1. sınıfa kadar şehrin altyapı takımında lisanslı şekilde futbol oynamıştır. İlkokul 5. sınıfı bitirdiği yaz teknik direktörünün vefatı sonrası Alper, yeşil sahalarda bir daha adım atmamış.

Alper Biçen, basketbolla tanışmasını şöyle anlatıyor: "Bir yaz günü, misafirlik dönüşü abimin ısrarıyla basketbola başladım ve o günden itibaren her günüm basketbolla geçti." 2007 yılında televizyonda izlediği Denver Nuggets - Los Angeles Lakers maçıyla NBA dünyasıyla tanışan popüler yayıncı, bu esnada basketbola artan ilgili bir noktada onu oyunlarla buluşturuyor. 3 kez dünya turnuvalarında, 2 kez ise Avrupa turnuvalarında NBA 2K birinciliği kazanmıştır.

Ayrıca, Alper Biçen geçtiğimiz günlerde Türkiye NBA 2K takımının yayın haklarını aldığını Twitter üzerinden duyurdu.

YAYINCILIĞA NE ZAMAN VE NASIL BAŞLADI?

Alper Biçen yayıncılığa ilk olarak 2013 yılında YouTube ile giriş yaptı. Alper, YouTube'a nasıl başladığını şu sözlerle aktarıyor: "Türkler 2K oynuyor mu?", "nasıl böyle oynuyorsun" tarzında yorumlar almıştım. Keza Türk forumlarından da böyle geri dönüşler alıyordum, örneğin Dwight Howard'la bir online maçta 72 ribaund almıştım, bunların nasıl yapıldığını göstermek, maçlarımı yayınlamak sebebiyle başladım, baktım ilgi görüyor, istek var, devam ettim. " Alper Biçen geçtiğimiz günlerde YouTube kanalında, Anadolu Efes'in efsane basketbolcusu EuroLeague sayı rekortmeni Shane Larkin ile 1v1 maç videosu paylaşmıştı.

Twitch Türkiye'nin popüler yayıncıların biri olan Alper, platformlardaki yayın hayatına 2015 yılında başlamıştır. Yayın sırasında genellikle bu sıralar VALORANT oynayan Alper, geçtiğimiz haftalarda BBL Academy bünyesine katıldığını duyurmuştu.

Alper Biçen kimdir? Alper Biçen yayıncılığa ne zaman ve nasıl başladı? Alper Biçen Twitch ve YouTube kanalı!

ALPER BİÇEN KAZANDIĞI ÖDÜLLER

  • Logitech & Multiplayer yayinacik.net Yarışması Şampiyonu
  • NBA 2K17 ESL Avrupa Turnuvası Şampiyonu
  • NBA 2K18 Dünya Sıralamasında Top 5
  • NBA 2K18 Türkiye'de yapılan ilk PRO-AM turnuvası şampiyonluğu
  • NBA 2K19 PRO-AM LEAGUE Şampiyonluğu & MVP
  • Turnuva ortalaması: 44.3 sayı, 18 asist, 5 top çalma, %70 üçlük, %100 win rate
  • NBA 2K20 - Bütün etkinlikler kazanıldı.
  • [NBA 2K20 & NBA 2K21 - Oyun içi logo alan ilk ve tek Türk]

ALPER BİÇEN TWITCH, YOUTUBE VE SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitch'te 237 bin'den fazla takipçisi olan Alper Biçen, platformda yayın açtığında yüksek izlenme sayılarına ulaşabiliyor. Twitch'deki kullanıcı adı alperbicen'dır.Ek olarak YouTube'da 239 bin'den, Instagram'da 66 bin'den, Twitter'da ise 35 bin'den fazla takipçisi vardır.

  • Alper Biçen Twitch: twitch.tv/alperbicen
  • Alper BiçenYouTube: youtube.com/alperbicen
  • Alper BiçenInstagram: instagram.com/alperbicen24
  • Alper BiçenTwitter: twitter.com/alperbicen
Şimal Güdüm
Haberler.com - Gamegar

Alper Biçen BBL Esports Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title