Haberler

Fransa Savunma Bakanı Cihatçılar İçin Türkiye'yi Suçladı

Güncelleme:

Fransa Savunma Bakanı, gözaltına alınmak için Paris Havalimanı'nda beklenen cihatçıların, Marsilya Havalimanı'ndan Fransa'ya girmesiyle ilgili Türkiye'yi suçladı.

Fransız emniyet teşkilatı Türkiye'den dönen cihatçıları gözaltına alıp sorguya çekmek için Paris havalimanında beklerken, cihatçıların Marsilya havalimanından ellerini kollarını sallayarak Fransa'ya girmeleri Fransa'da bir skandala neden oldu. Fransa Savunma Bakanı Jean - Yves Le Drian, Türk yetkililerin uçak değişikliğini Fransız yetkililerine bildirmediklerini söyleyerek Türk yetkililerini suçladı.

TÜRK YETKİLİLERİ SUÇLADI

France Info radyosuna konu hakkında bilgi veren Fransa savunma bakanı Jean - Yves Le Drian, geçen sene Toulouse'taki bir Yahudi okuluna kanlı saldırı düzenleyerek birçok çocuğu öldüren Muhammad Merah'ın 29 yaşındaki eniştesi Abdelvahed Bagdadi, çocukluk arkadaşı Imad Djebali ve sonradan müslüman olmuş Fransız vatandaşı Gael Maurize'den oluşan cihatçıların Türkiye tarafından iade edildiklerini söyledi. Jean - Yves Le Drian, Cihatçıları Paris'e getirecek olan uçağın pilotunun bu "özel yolcuları" emniyet sebeplerini öne sürerek uçağa almadığını, bunun üzerine cihatçıların Marsilya uçağına bindiklerini ve Türk yetkililerin bu durumu Fransız yetkililerine bildirmediklerini söyleyerek Türk yetkililerini suçladı.

CİHATÇILAR FRANSIZ POLİSİNE TESLİM OLDU

Marsilya'ya gelen ve bilgisayarlardaki bir arıza yüzünden hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadan Fransa'ya giriş yapan "tehlikeli" cihatçılar avukatları aracılığıyla yaptıkları açıklamada "Eğer arzu edilirse Fransız emniyet güçleri ile işbirliği yapabileceklerini" söylediler. Daha sonra oturdukları Hérault bölgesindeki küçük bir karakola giderek teslim olan cihatçılar tutuklanarak bir cezaevine gönderildiler.

İÇİŞLERİ BAKANI CAZENEUVE, TÜRKİYE'YE GELİYOR

Bu skandal olay üzerine, bakanlar kurulu toplantısı çıkışında basına konuşan İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, kimin nerede hata yaptığının belirlenmesi için bir soruşturma başlattıklarını söyledi. En yakın zamanda Türkiye'ye gideceğini açıklayan Fransa İçişleri Bakanı, cihatçıların İstanbul’da uçak değiştirdiklerini ve bu değişikliğin Türk yetkiler tarafından kendilerine bildirilmediğini söyledi. En kısa zamanda Türkiye'ye giderek bu ülke ile terörle mücadele konusundaki işbirliğini tekrar gözden geçireceklerini söyleyen Bernard Cazeneuve, Türk meslektaşı ile bu konuda hemfikir olduklarını açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marsilya Türkiye Fransa Paris Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (35)

anti-piyon:

ulan şerefsizler, pkk lı teröristlere yardım, yataklık ve finanse eden sizler mi bizi suçluyonuz. fransa''da kaç tane kanun kaçağı terörist var onu da bi söyleyiverin. şu eski asaladan sonra, pkk kankanız oldu. terörist sevici hınzırlar.

39
15
yanıtYanıtla
KILIÇ:

AMAÇ İŞİD DEGİL OYSAKİ İŞİD ÜLKEMR ZARAR VERMİYOR PKK HAYİNLERİNİ GEBERTİYOR ÜLKEMİZDE ÇÖZÜM VARMIŞ ÇÖZÜM PKK İLE İŞBİRLİGİ YAPIP ÜLKEYİ BÖLMEKDİR ZATEN BAŞARDI ÇÜNKÜ DOGUDA ASAYIŞI KCK ALDI OKULLARI YAKTI DAHA NE KALDI , VALİ VE KAYMAKAMDA ATADI ORADA ASKER POLİS SÜS BİBERİ SADECE HAYİNLERDEN HAKARET YİYOR TAŞ MOLOTOF YEYİP YARALANIYOR CEVAP VEREMİYOR ÇÜMK AKP NİN ÇÖZÜM MUCİTLERİ VAR

17
8
yanıtYanıtla
fransadan:

bu 3 terorist tükiye''ye gelirken siz bize haber verdinzmi

22
2
yanıtYanıtla
MEMO:

Fransa Almanya falan bize kızıyosa doğru yoldayız demektir. Arkandayız RTE ve AKP!

16
8
yanıtYanıtla
turk:

fark''a cevap= ne diyon oglum sen ne cennetligi sanki sen gidiceksin mal herif onu BITEK ALLAH BILIR KIMIN GIDIP GITMEYECEGINI BELKI HRISTIYANLAR BIZDEN DAHA TEMIZ NERDEN BILIYON

15
8
yanıtYanıtla
Özer Öz.:

TURK''ün yorumuna olumsuz oy verenler; Siz müslüman oldunuz da ne oldu? Kelime-i Şehadet getirmek, Allah birdir ve Peygamberimiz Hz. Muhammeddir demek, 5 vakit namaz kılmakla kurtulacağınızı mı sanıyorsunuz. . !! hiç günahınız yok ise, inandığımız ve bildiğimiz Hristiyan dinlerini külliyen ret etmekle bile günah işliyorsunuz. . . bilmem farkında mısınız. . !!

yanıt0
yanıt0
lice21:

hah ha ha Fransizlar saskin. - Lice de meshur bir laf vardir. OSMANLI da oyun bitmez ! ;-)

13
10
yanıtYanıtla
yorumcu nickli arkadaş nickli nicksiz:

Bilgisayarları bozulmuşmuş. Ülkesini terörden korumak için insan sıfır bilgisayar alır yine o eksiği kapatır. Koskoca Fransa bin ikibin Euro verip bir tane bilgisayar alamadımı da teröristleri aldı. Hiç inandırıcı değil söyledikleri.

15
6
yanıtYanıtla
turkmen:

bi tek erdogan tersini diyor biz iside destek vermedik diyor. ben irakta kerkukte yasayan bir turkmenim . bizim buralarda iside destek veren ulkeler arasinda hep en onde turkiyenin adi akp hukumetinin adi geciyor. yalanim yok.

8
11
yanıtYanıtla
moskovali ibrahim:

kerkukun adresini biliyormusun sen yalancini onde gidenisin sen olsa olsan Turkiyede yasayan asalak bidon kafalilardansin

yanıt0
yanıt0
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title