Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar Edirne ve Tekirdağ'da demokrasi nöbetini sürdürdü.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar Edirne ve Tekirdağ'da demokrasi nöbetini sürdürdü.

Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişiminde şehit olanlar için dua okudu. Kızılay tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlar dağıtıldı.

Darbe girişimi gecesi yaşananların gösterildiği slayt gösterisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seslendirdiği şiirler dinletilirken vatandaşlar duygulandı.

İl Müftüsü Emrullah Üzüm, burada yaptığı konuşmada darbe girişimini önlerken şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Anne baba ile şehitlerin hakkının asla ödenemeyeceğini ifade eden Üzüm, "Darbe girişimi sırasında en büyük fedekarlığı şehitlerimiz yaptı. Onlar vatanını kurtarmak için canını feda etti. Ben bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Olaylarda yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Üzüm, tüm şehitler için dua yaptırdı.

Trakya Üniversitesi'nde eğitim gören uluslararası öğrencilerden Makedonyalı İlhan Emro da Abdürrahim Karakoç'un "Yemin" şiirini okudu.

Emro, Makedonyada da demokrasi nöbetlerinin devam ettiğini söyledi. Makedonya'nın Türkiye'nin her zaman yanında olduğunu belirten Emro, "Aynı Çanakkale'de olduğu gibi bugün de yardıma koşmaya hazırız. Burası bizim ana vatanımız. Darbe girişimi olduğunda bizlerde sokaklardaydık, sokaklarda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Vatandaşlardan Avni Çelik ise geçmiş dönemlerdeki darbeleri gördüğünü ve tüm halkın zorluklar yaşadığını söyledi. 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bir işgal olduğunu belirten Çelik, "FETÖ veya diğer terör örgütleri bir piyon. Türk halkı Türkiye'ye yapılmak istenene razı gelmedi sokaklara çıktı darbe girişimine karşı durdu. Bugün olsa yine yapar. Bu millet yürekli bir millet, ülkesi için gözünü kırpmadan canını verir" diye konuştu.

Tekirdağ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar, Tekirdağ'da da demokrasi nöbetini sürdürmeye devam ediyor.

Tekirdağ'da Valilik binası önünde ellerinde bayraklarla toplanan vatandaşlar, meydandaki ekrandan, darbe girişimine ilişkin gelişmeler ve haber programlarını takip etti.

Darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlar ve yaralananlar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okuyan halk, daha sonra hayatını kaybedenler için dua etti.

Valilik önünde ellerinde bayraklarla çalınan marşlara eşlik eden vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Emrullah Üzüm Tekirdağ Kızılay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
title