Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

KOCAELİ/ Kocaeli'de baro üyesi avukatlar, Karabük'te sağlık çalışanları ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) Senatosu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

KOCAELİ/ Kocaeli'de baro üyesi avukatlar, Karabük'te sağlık çalışanları ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) Senatosu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Kocaeli Adliyesi önünde toplanan avukatlar adına açıklama yapan Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, darbe teşebbüsünü önlemek için mücadele eden, şehit olan asker ve emniyet görevlilerine, demokratik tepkisini gösterirken şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa diledi.

Geçmişte yaşanan darbe girişimlerinin sonuçlarına yakından şahit olduklarını aktaran Gökçe, şunları söyledi:

"Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşı esnasında kesintisiz faaliyetine devam eden, millet iradesinin müşahhas ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisini bombalamaya, sivil ve silahsız vatandaşlarımız üzerine ateş açmaya cüret edenler, tarihin en büyük ihaneti içinde bulunmuşlar ancak darbeye karşı bölünmez bir bütün olarak kenetlenen milletimizden gereken cevabı almışlar ve menfur teşebbüsleri akim kalmıştır."

Yargıda başlatılan soruşturma kapsamında binlerce hakim ve Cumhuriyet savcısının açığa alındığını aktaran Gökçe, şöyle devam etti:

"Neredeyse yargı mensuplarının dörtte birini kapsayan geniş çaplı soruşturmanın, masumiyet karinesi, hakim ve savcı teminatı zedelenmeden yürütülmesi, HSYK yapısının yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı ve yargıç teminatı çerçevesinde yeniden ele alınması, yargıda her türlü kadrolaşmanın önüne geçilmesi, yargı güvenliğine, yargının işleyişine, hak arama özgürlüğüne zarar verilmemesi için gereken tüm tedbirlerin alınması, yargıya güvenin ivedilikle tesis edilmesi hukuk devletinin gereğidir. Her zaman demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünden yana olan Kocaeli Barosu olarak başta darbeler olmak üzere her türlü hukuk dışı müdahalelere karşı olduğumuzu bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunarız."

Ellerinde Türk bayrakları olan avukatlar, daha sonra dağıldı.

Gıyabi cenaze namazı kılındı

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları da Türk bayrağı açtı, İstiklal Marşı okudu ve saygı duruşunda bulundu.

Sağlık-Sen Karabük Şubesi Başkan Yardımcısı Bülent İpek, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bütünlüğünü bozmak için haince yapılan darbe girişimini kınadıklarını söyledi. Türkiye'de artık darbelerin ezan sesini değil, ezan sesinin darbelerini susturduğunu ifade eden İpek, vatan ve demokrasi uğruna canlarını veren şehitlere minnettar olduklarını aktardı.

Konuşmanın ardından sağlık çalışanları gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaza, bazı vatandaşlar da katıldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Senatosundan yapılan yazılı açıklamada ise doğrudan millet, demokrasi, irade, gelecek, huzur ve istikrara karşı malum terör örgütü tarafından düzenlenen darbe girişiminin şiddetle kınandığı ve lanetlendiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başta aziz Türk milletinin ve Başkomutan ve Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükumetimiz, güvenlik güçlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının dik ve onurlu duruşuyla, bu hain darbe kalkışması önlenmiş ve bir demokrasi zaferi kazanılmıştır. Karabük Üniversitesi Senatosu olarak, halkın iradesine dayanan devletimizin yanında olduğumuzu ve kazanılan demokrasi zaferimizi büyük Türk milletinin değerli evlatları ve Karabük halkı ile sonuna kadar büyük bir kararlılıkla koruyacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Kaynak: AA / Güncel

Kocaeli Adliyesi Sertif Gökçe Türkiye Karabük Politika Güncel Haberler

title