Haberler

"Fetih 1453" Filmi Saat 14.53'de Vizyona Girdi

Güncelleme:

Türkiye genelinde 850 salonda vizyona giren film, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini konu alıyor."Fetih 1453", saat 14.53'te seyirciyle buluştu.Haber.

Türkiye genelinde 850 salonda vizyona giren film, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini konu alıyor.

Yapımcılığını Faruk Aksoy, Servet Aksoy ve Ayşe Germen'in üstlendiği, yönetmenliğini Faruk Aksoy'un yaptığı "Fetih 1453" filmi bugün seyirciyle buluştu.

Türkiye genelinde 850 salonda saat 14.53'te vizyona giren film, Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini konu alıyor. Yapımı 3 yıl süren filmde, Fatih Sultan Mehmet'i Devrim Evin, Ulubatlı Hasan'ı İbrahim Çelikkol, Era'yı Dilek Serbest, Konstantin'i Recep Aktuğ canlandırıyor.

Toplam 15 bin yardımcı oyuncunun rol aldığı filmin müzikleri Benjamin Wallfisch imzası taşıyor. 17 milyon dolarlık bütçeli film, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere, İsviçre, KKTC, Orta Doğu ülkeleri, Endonezya, Malezya, Rusya, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Romanya, Yunanistan, Güney Kore, Tayland, Japonya ve Amerika'da gösterime girecek.

"14.53'Ü UĞUR YAPTIM"

Filmin yapımcısı ve yönetmeni Faruk Aksoy, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Dün gece hiç uyuyamadım, şu ana kadar da hiç bir şey yemedim. Düşüp, bayılırsam paniğe kapılmayın. 3 yıla yayılan bir proje bu. 3 yılın sonunda seyirciyle buluşturuyoruz projeyi. Toplam 21 hafta çekim gerçekleştirdik. Yüzbinlerce metrekare platolar kullandık. 10 bine yakın silah ve aksesuar ürettik. 45 bin metre kumaş kullandık kostümler için. Yani bu filmin gerçekten milletimize yakışır bir şekilde vizyona girmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Teknolojiyi, parayı ve birikimimizi ortaya koyduk" diye konuştu.

Gösterim saatinin 14.53 olarak seçilmiş olduğu hatırlatılınca da Aksoy, "Bu benim uğurum. Ben bunu uğur yaptım kedime. Aslında Salı günü İstanbul alındı. Ama Türkiye'de sinemalarda gösterime girmenin belli kuralları var. Salı günü giremezdik bu filmi, Perşembe günü 14.53'te vizyona girdik" dedi. Aksoy, oyuncuların dövüş, at binme gibi konularda uzun eğitimlerden geçtiğini anlattı. "Fetih 1453" filminin, Recep İvedik'in gişe rekorunu kırıp kıramayacağının sorulması üzerine ise Aksoy, "Takdir milletimizindir" dedi.

RECEP İVEDİK'İ 2008'DEN BERİ GEÇEN OLMADI

Gösterime gelen oyuncu Şahan Gökbakar da, filmi heyecanla beklediğini söyleyerek, "Faruk Aksoy bayağı da para harcadı bu işe. Türkiye'nin en büyük bütçeli filmi oldu. Aynı zamanda da ilk epik, destansı filmi oldu. Tarihsel kısmının çok fazla eğitici ve öğretici olmasından daha çok mevcut benzeri örnekleri olan Aleksandır, Troy gibi etkileyici bir film olmasını bekliyorum kendi adıma. Tarihsel anlamda da mevcut ne yaşandıysa, yansıtmak zorundalar, onun dışına çıkamayacaklar ama film olduğu için herhalde bazı yerlerde biraz daha etkileyici olaylar da yaşanacak. Ben güzel bir film olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Filmin gişede Recep İvedik'i geçip geçmeyeceğinin sorulması üzerine de Gökbakar, "Valla onu seyirci bilir. Ona izleyenler karar verir. 2008 yılından beri daha geçen olmadı. Bakalım izleyiciler isterse geçer" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatih Sultan Mehmet İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title