Haberler

Fethiye'de 18 Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü Anma Etkinlikleri

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü, ülke genelinde olduğu gibi Fethiye'de de etkinliklerle anılıyor.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü, ülke genelinde olduğu gibi Fethiye'de de etkinliklerle anılıyor.

Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü ve18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Fethiye'de de anma günü düzenlendi.

Fethiye Şehitler Anıtı önündeki törende bir manga asker tarafından saygı atışı sırasında bazı İlkokul çocukları kulaklarını tıkarken Anıt önündeki törene şehit aileleri ve Gaziler de yoğun ilgi gösterdi. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Şahin, askeri erkan, daire amirleri, siyasi partilerin başkan ve üyeleri, Belediye Başkan Adayları, oda başkanları, gaziler ve şehit aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Şahin'in şehitler anıtına çelenk sunmalarının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi. Bu arada bir manga asker tarafından saygı atışı yapıldı. İşte bu sırada bazı öğrencilerin kulaklarını elleriyle tıkadıkları gözlendi. Törende Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Şahin yaptığı konuşmada; "Çanakkale'de kahraman Mehmetçiğin verdiği mücadele ile Türk'ün dirilişi ve Çanakkale destanı yaşanmıştır" diyerek, " bıyığı yeni terleyen kınalı kuzularımızın tüm Dünya'ya gösterdiği kahramanlıktır Çanakkale" dedi.

Jandarma Teğmen Yusuf Doğan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında özetle "Çanakkale Milletimizin bağımsızlığı için neler yapabileceğini gösterdiği büyük bir destandır"diyerek Çanakkale Türk topraklarının üstünde hayal kuranlara önemli ve büyük bir ders verildiği zaferdir. Çanakkale destanı binlerce şehit verilerek yazılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehasını gösterdiği büyük bir zaferdir. 18 Mart yeniden dirilişin tarihinin Çanakkalede yazıldığı destandır"dedi.

Şehit er Feruz Zorlu'nun yeğeni Tuğba Zorlu, Güney Doğu Gazisi Metin Pehlivan'ın kızı Sena pehlivan, Şehit İsa Topal'ın oğlu Emrah Topal kahramanlık ve Şehitlik mertebesini anlatan şiirler okurken Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ta şeref defterine günün anlam ve önemini belirten duygu dolu bir yazı yazarak defteri imzaladı. Törenin ardından Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine geçen protokol ve Daire Amirleri burada Dernek Başkanı Süleyman Şahin ve Gazilerle sohbet toplantısı yaptı. Dernek yönetimi vatandaşlara lokma ikramlarında bulundu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Süleyman Şahin Faruk Akıncı Fethiye Yerel Haberler

title