Haberler

Fatma Şahin'den 25 Aralık mesajı

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluşu'nun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 25 Aralık Gaziantep'in Kurtuluşu'nun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, bugünün, gazilik onuruna layık olmuş bir şehrin asil direnişinin, inanç ve cesaretiyle, azim ve kahramanlığıyla tarihteki en şanlı destanın yazıldığı gün olduğunu vurguladı.

Şahin, mesajında, "Herkesin bildiği gibi ecdatlarımız 6 bin 317 evladını şehit vererek hiçbir yerden yardım ve destek almadan 'Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi olurum' inancıyla Ayıntap'ı düşman işgalinden kurtardılar. Yiğit kişilikleriyle direnişe karşı koyan Gazi şehrin evlatları, sonuna kadar savaşarak kan ve barut kokuları içinde bu övünülesi kahramanlık destanını yazdılar. Bir asra yaklaşan kadim kurtuluşumuz bugün halen bize yol göstericidir. Ali kızı Nazifeler, köylü Ahmet'in kızı Ferideler, Halil kızı Elifler, Fakıoğlu Hasanlar, Kel Şükrüler, Kürt oğlu Ulviler, Arap oğlu Caferler, bu büyük millet, kadınıyla, erkeğiyle, çoluğuyla, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle canları pahasına bu toprakları savundular. Vatan toprağının tek bir karışını düşman askerlere bırakmamak uğruna 11 ay bağımsızlık ve hürriyet için mücadele eden şehadet şerbetini içmiş aziz şehitlerimizin mücadelesiyle, kanlı elbiseleriyle, açılan mermi çukurlarıyla, koyun koyuna gömülen şehitlerin destanıdır. Bu destan Ankara'dan gelen yardımların ulaşmasını engelleyen Fransızlara rağmen, şehrin kendi mücadelesiyle kazandığı bir destandır. Ayıntap, şanlı tarihimizde 'İkinci bir Plevne' olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmış bir şehirdir. Behçet Kemal'in de dediği gibi, 'Aslan nasıl inini korur bütün dünya anladı. Kartaca'nın, Verdün'ün üstünde Antep adı'. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem. Çünkü onlar sadece Gaziantep'i değil tüm vatanı kurtardılar' diyerek Gazi şehrimizde verilen destansı mücadelenin önemini vurgulamıştır" ifadelerini kullandı.

Bir daha kan ve barut kokan günler yaşanmaması dileğinde bulunan Şahin'in mesajında, "Başta bu mücadele uğruna şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazi şehirli tüm hemşerilerimizin 25 Aralık Kurtuluş Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum" ifadeleri yer aldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Fatma Şahin Gaziantep Aralık Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title