Haberler

Evlenmek istediği baldızını öldüren adam, "Cinayeti bayrak için işledim" dedi

Güncelleme:

Antalya'da dini nikahına almak istediği Faslı baldızını öldüren sanık, genç kadını Türk bayrağını yırttığı için öldürdüğünü söyledi. Zanlının eşi ve maktulenin ablası olan kadın ise, "Yalan söylüyor. Bacımla evlenmek istiyordu, olaylar bu yüzden çıktı" dedi.

Antalya'da, Faslı baldızı Rajae Ait Lhaj'ı kasap bıçağıyla öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Ercan Karakaş'ın (42), tutuklu yargılanmasına başlandı. Karakaş, ifadesinde, cinayeti baldızı Türk bayrağını yırtığı için işlediğini söyledi.

Kepez ilçesinde oturan bir kız çocuğu annesi Siham Karakaş, güvenlik görevlisi eşi Ercan Karakaş'ın kendisine şiddet uyguladığını, ölümle tehdit ve sürekli hakaret ettiği iddiasıyla geçen yıl temmuz ayında şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Ercan Karakaş'a, ağustos ayında 2 ay uzaklaştırma cezası verildi. Çocuğuyla kalmaya başlayan Siham Karakaş, hamile olduğu için Fas'ta yaşayan kız kardeşi Rajae Ait Lhaj'ı yanına çağırdı.

FASLI BALDIZINI ÖLDÜRDÜ

Uzaklaştırma kararı bulunan Ercan Karakaş, 28 Eylül günü eşinin kaldığı daireye geldi. Eşi kapıyı açmayınca Karakaş, elinde kasap bıçağıyla balkondan içeri girdi. Eşini elinde bıçakla karşısında gören Siham Karakaş, korkuya kapılarak kardeşi Rajae Ait Lhaj'a kaçmasını söyledi. Ercan Karakaş, baldızına saldırdı, 12 yerinden bıçakladı. Saldırgan kaçarken, Rajae Ait Lhaj, götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Cinayet zanlısı Ercan Karakaş ise çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. 'Tasarlayarak kasten insan öldürme' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Ercan Karakaş hakkında hazırlanan iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanık Ercan Karakaş, kız kardeşi öldürülen müşteki Sıham Karakaş ve taraf avukatları katıldı.

Evlenmek istediği baldızını öldüren adam, 'Cinayeti bayrak için işledim' dedi

"TÜRK BAYRAĞINI YIRTTIĞI İÇİN ÖLDÜRDÜM"

Duruşmada savunma yapan Ercan Karakaş, olay anını hatırlamadığını belirterek, "Ancak olaydan önce maktul Türk bayrağını yırtmıştı. Ben de bunu ihbar etmeme rağmen bununla ilgili işlem yapılmadı. Ben iki aydır evime girememekteydim. Maktul eşime olumsuz örnek oluyordu. Onu kötü yola düşürüyordu. O gün eve balkondan girdim. Evde erkek var mı diye kontrol etmek istedim. Oradaki insanlara yaklaşmamalarını söyledim mi hatırlamıyorum. Bu olaydan dolayı pişmanım. Keşke ölmeseydi de ben ölseydim. Olaydan sonra denize gittim. İntihar etmek istedim ama olmadı. Uzun süre yüzdüm, sonra çıktım. Hafıza kaybı yaşadım. Ne yaptığımı hatırlamaz haldeydim" dedi. Cinayeti tasarlamadığını sözlerine ekleyen Karakaş, "Takdirnamelerim var. Sicilim temiz. Ben küfür dahi etmeyen bir insanım. Suçu işlemeyi düşünseydim, farklı şekillerde davranırdım. Evde erkek var dedikoduları artmıştı. Bir de eşimin telefonunda uygunsuz resimleri görünce evde erkek olduğunu düşünerek gitmiştim. Maktul üzerime atlayıp küfredince olay kendiliğinden gelişti" diye konuştu.

BALDIZIYLA DİNİ NİKAH İLE EVLENMEK İSTİYORMUŞ

Kardeşi öldürülen Sıham Karakaş (33) ise "Olay günü sanık eşim akşam vakti habersizce balkondan eve girmiş. Yemek yerken bir ses duydum. Ben sanığı görünce kaçtım. Kardeşime de kaçmasını söyledim. Sanık kardeşimi imam nikahlı olarak kendisine eş yapmak istiyordu. Olaylar da bu yüzden çıktı. 9 yıl boyunca tehditlerle yanında kaldım. Ben Türkiye'yi çok seven bir insanım. Sanık yalan söylüyor. Ben bayrak yakmadım. Böyle bir şey olamaz çünkü ben Türkiye'ye severek geldim. İki çocuk annesiyim. Çocuklara hiç bakmadı. Sanık bir katildir. Sanık benim hayatımı bitirdi. Kardeşimin ölümü yüzünden babam da felç oldu. Kardeşimi neden öldürdüğünü anlamış değilim. Sanığın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istiyorum. Sanık sapkındır ve sürekli bayanların peşindedir" dedi.

TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK

Müşteki vekili avukat Mustafa Uğur da sanığın kendi aile efradının beyanlarına bakıldığında sanığın ahlaki zafiyeti olduğunun görüldüğüne dikkat çekerek, "Dosyaya konu eylemi gerçekleştirebileceğini düşünmemiştik. Sanık annesinin evinden planlı şekilde kasap bıçağını almış. Maktulü defalarca bıçaklamıştır. Raporda da görüleceği üzere maktulün boynunda da bıçak darbesi vardır. Boynunu da kesmek istemiştir. Cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.Sanığın tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (34)

Adalet:

Vatanını milletini seven bu adama helal olsun

6
56
yanıtYanıtla
ünlem:

ünlem işaretini unutmuşsun.

yanıt7
yanıt1
burak:

cahil

yanıt9
yanıt1
adinizi yazin:

siz ne derseniz deyin kanal istanbulu yapacagiz ???

15
41
yanıtYanıtla
....:

radyo kanalı mı olcak tv mi?

yanıt1
yanıt0
Türkün Gücü:

Bu kadar vatansever insanların da olduğu gerçeği içime su serpti kim olsa öyle yapardı

6
36
yanıtYanıtla
semih:

Gülcez mi burda?

yanıt6
yanıt1
Ebrarr:

Bi gün senin sevdiğin birinide böyle doğrarlar inşallah /turkun gücü/sonra yalan atıp bayrak a hakaret etti derler.Gucunu görürüz salatalık

yanıt3
yanıt2
Sakaryalı hatun:

Kadın cinayetlerini,durdurun artık! Yeter beee! Bu,kaçıncı !?!

27
7
yanıtYanıtla
SPOR:

Atın hapse çürüsün davar

28
1
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title