Haberler

F Sanat Porselen'den Anneler Gününe Özel Sergi

Güncelleme:

"Anneler her şeyin en özelini ve en güzelini hak eder" duygusuyla Anneler Günü'ne özel olarak hazırlanan sergide, porselen sanatçılarının çok özel tasarımlara imza attığı ürünler yer alıyor.

İnce ince özenle işleyerek hayalleri gerçeğe dönüştüren F SANAT PORSELEN sanatçılarının "İznik Porselen Koleksiyonu"nun yanı sıra çağdaş resim sanatçılarının yine porselen üzerine yaptıkları tasarımların yer aldığı "GELECEĞİN ANTİKALARI II" SERGİSİ, 28 Nisan - 14 Mayıs 2018 tarihleri arasında F Sanat Galeri'de görülebilir.

Tüm dünyada ve ülkemizde önemli müze ve özel koleksiyonlarda eşsiz yere sahip İznik çini ve seramiklerinin Lale, Karanfil, Çintemani, Nar, Hayat Ağacı, Nilüfer Çiçeği (Lotus) gibi unutulmaz desenlerinden ilham alınarak tasarlanan ve tamamen el ile dekorlanan "İZNİK PORSELEN KOLEKSİYONU", anneleri için sıra dışı ve unutulmaz hediye alternatifi arayışında olanlar için el emeği, göz nuru seçenekler sunuyor. Ayrıca F Sanat Porselen'in "İznik Porselen Koleksiyonu"ndan çok özel bir seçki, Kanada Ağa Han Müze Shop'ta çok kısa bir süre sonra satışa sunulmaya başlıyor.

"İznik Porselen Koleksiyonu"nun yanı sıra ışıltılı ikram sofralarından vazgeçemeyenler, özel günlerinde etkili dekorasyonlar hazırlamayı sevenler, özel anları unutulmaz kılmayı düşleyenler için F Sanat Porselen sanatçılarının ve günümüz resim sanatçılarının tamamen özgün tasarımlarını uyguladığı el boyaması kahve fincanları, çay ve kahve servisleri, çay tabakları, mücevher kutuları, vazolar, şekerlikler, duvar tabakları, çerezlikler, pilavlıklar, kaseler serginin bir diğer önemli bölümünü oluşturuyor.

MERCAN SERİSİ

Serginin sürpriz serisi ise kırmızı, mavi, pembe gibi mercan desenleri ile süslenen porselen objeler ve takı tasarımcısı Ayşegül Telli imzalı mercan formunda takılar... Takı tasarımcısı Aişegül Telli'nin "Undersurface Koleksiyonu", adını verdiği ve yıllar önce Hint Okyanusu'nda gerçekleştirdiği dalışlardan ilham alarak meydana getirdiği kolye, yüzük, broş, küpeler, renk ve desen bütünlüğüyle F Sanat Porselen tasarımlarına eşlik ediyor.

Hayatınızın unutulmaz anlarını, sevdiklerinizle paylaşacağınız F Sanat Porselen ürünleri, ayrıcalıklı mekanlar ve ikramlar yaratmanız için tasarlanıyor. Doğanın rengarenk çiçek ve bitki motifleri, geometrik ya da stilize edilmiş geleneksel desenler ile dekorlanan ürünler, porselen sanatçıları Füsun Aydoğan, Süheyla Erkoşar, Ayşe Güzelçiftçi, Nursel Kaskan, Müge Karaman, Canan Türkşana, Şule Küre ve Nurdan Örücü'nün imzasını taşıyor.

Günümüzde üretilen porselenlerin ancak yüzde biri el ile dekorlanmaktadır. Bu ürünler yıllar geçtikçe değerlenir ve antika olurlar. Avrupalı sanatçılar önceleri Çin porseleni dekorlarını taklit ederek başladıkları bu serüveni ancak 17. yüzyıldan sonra birçok ünlü ressamın eserleriyle bezeyerek antika değeri kattılar. Avrupa porselen sanatçıları, Osmanlı İmparatorluğu pazarı için birçok özel eser tasarladılar. Bugün birçok müzede ve Topkapı Sarayı'nda bu porselenler sergilenmektedir. F Sanat Porselen'de sergide sergilenen ve satışa sunulan el dekoru porselen boyama eserler geleceğin antika adaylarıdır.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Çin Halk Cumhuriyeti İznik Kültür Sanat Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title