Haberler

Esnafın Umudu Tek Parti İktidarı

Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, 1 Kasım seçimlerinden tek parti iktidarının çıkmasını umduğunu belirtti.

7 Haziran seçimleri sonucunda hükümet kurulamaması ile başlayan süreçte en çok zarar gören gruplardan birisi olan esnaf, 1 Kasım seçimlerinde aynı olayları yaşamak istemiyor. Türkiye'nin Kasım'dan sonra bir seçim daha kaldıramayacağını belirten esnaf, seçimlerde sandıktan tek parti iktidarının çıkmasını umduklarını belirtti. Seçimlerin esnafa olan etkisi üzerinde konuşan Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, önemli açıklamalarda bulundu.

Okul zamanında esnaflarının işlerinin iyi gittiğini belirten Samsun Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ahmet Akbaş, "Okul öncesi alışverişleri Samsun esnafı açısından iyi geçti. Ama işlerin iyi olmasının sebebi vatandaşların mecburi ihtiyaçlarının olması nedeniyle oldu. Her sene okul döneminde bu yoğunluklar yaşanıyor. Önümüzdeki seçimlerde tüm esnaflar için en geçerli yol tek parti iktidarıdır. Eğer bu halk tek başına iktidarı veremiyorsa, geçen dönemde muhalefetin yaptığı hataların tekrarlanmasını istemiyoruz. Çünkü bu konuda en fazla zarara uğrayanlar esnaflar olmuştur. Tek başına iktidar olmasa bile partilerin koalisyona hazırlıklı olması gerekiyor. Ama tek başına iktidarın olması biz esnaflar için en ideal olaydır. Bu seçimlerden tek başına iktidara çok yakın bir sonuç çıkacağına inanıyoruz. Umarız öyle de olur" dedi.

"TÜRKİYE 3. BİR SEÇİMİ KALDIRAMAZ"

Türkiye'nin üçüncü bir seçimi kaldıramayacağını belirten Başkan Akbaş, "Seçimlerden tek başına iktidar kararı çıkmaz, koalisyon kurma çalışmaları da başarısız olursa, Türkiye'nin bugüne kadar olan kazanımlarının da heba olacağına inanıyorum. Bu senaryoyu hiç düşünemiyorum. Durum böyle olursa aklımıza gelmeyen daha kötü şeylerde başımıza gelebilir. Bu ülke üçüncü bir seçimi kaldıramaz. Bu kaosların yaşanmaması için 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar temennimiz var. Ama olmuyorsa da iyi bir koalisyon hükümeti kurulup memleketinin önünün açılması gerekiyor" diye konuştu.

"ESNAFA YAKIŞIR BİR SEÇİM BEYANNAMESİ GÖREMEDİM"

Partilerin seçim beyannamelerinde esnaflara yönelik kazanımların olmadığını belirten Akbaş, "Tüm partilerin seçim beyannamelerini okudum. Şu ana kadar esnaflara yakışır bir beyanname hiçbirisinden göremedim. Herkes bir asgari ücrettir tutturdu gitti. En taban asgari ücret vaadi bin 300 lira olarak belirlendi. Asgari ücrete zam yapılırken esnafı da düşünmek gerekiyor. Asgari ücret bin 300 lira olduğu zaman SGK ve Bağ-Kur primleri en az 500-600 lira civarında olacak. Esnafın bunu karşılama gücü yok. Asgari ücrete yapılan zam kadar sigorta primlerinin de düşürülmesi gerekiyor. Aksi takdirde dediğim uygulamalar yapılmazsa esnaflar çalışanlarının primlerini ödeyemeyeceği için işten çıkarmalar başlayacak. Umarım bir şeyler yaparlarken esnafların da durumunu düşünürler ve gerekli düzenlemeleri yaparlar" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Akbaş Türkiye Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title