Haberler

Eski FIFA Hakemi, Katıldığı Bir Söyleşide Faal Yaşamında Başına Gelenleri Anlattı

Eski FIFA hakemi, katıldığı bir söyleşide faal yaşamında başına gelenleri anlattıSelçuk Dereli, Sergen Yalçın 11 yıl önce beni kandırdı.

Eski FIFA hakemi, katıldığı bir söyleşide faal yaşamında başına gelenleri anlattı

Selçuk Dereli, Sergen Yalçın 11 yıl önce beni kandırdı. Dünya çapında futbolcu olma şansını kaybetti

Yıllar sonra gelen itiraflar!!

FIFA kokartlı eski hakem, Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği'nin eski Genel Başkanı Selçuk Dereli, hakem Cüneyt Çakır'ın Antalya'da Moussa Sow'un golünü iptal ederek maçı rakip takıma verdiğini savunurken, eski milli futbolcu Sergen Yalçın'ın 2005 yılında Sakarya'da oynanan maçta kendisini kandırarak, bir anlamda dünya çapında bir futbolcu olma şansını kaybettiğini söyledi.

ATATÜRK SÖZÜ HATIRLATILDI

Avcılar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve Avcılar Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği işbirliği ile 'Öfke Kontrolü Hakem Oyuncu İlişkileri' konulu panel Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, gençlerin kötü alışkanlıklardan korunabilmesi için öncelikle sanat ve sporla ilgilenmesi gerektiğini bunun yanında Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olmasını severim' sözünü kendilerine örnek almalarını istediklerini söyledi. Avcılar Belediyespor'un U15 takımında oynayan Kadir Uçer'in bu sözlerin de etkisiyle antrenörünün onayı ile geçen sezon hakemin verdiği penaltı pozisyonunu haksız olduğu gerekçesiyle taca attığını anlatan Başkan Toprak Benli, Firuzköy'deki yaklaşık 6 bin seyirci kapasiteli İlçe stadyumuna 'Atatürk' adını belediye meclisinde oy birliği ile verdiklerini vurguladı. Avcılar Belediyesi psikoloğu Hacı Tekin, öfkesini kontrol edemeyenlerin başarılı olamayacağını, ilk tepkilerin çoğu zaman kişilere büyük zararlar verebildiğini anlattı.

MOUSSA SOW'UN GOLÜ VE SERGEN'E GÖNDERME

Salonun hınca hınç dolduğu panelde soruları yanıtlayan FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, bir soru üzerine Moussa Show'un Antalya filelerini havalandıran röveşatasının gol olduğunu savunarak şöyle dedi Sow, çok hızlı ve atletik bir oyuncu. Rakibi Antalyasporlu oyuncunun önünde bulunmakla, topa hakim olan ve topla oynama mesafesinde olan kişi Sow. O pozisyona hızlı biçimde baktığınızda belki bir tehlikeli hareketmiş görünse de bana göre topa hakim olan ve vurmayı başaran kişi Sow. Sow o müdahaleyi yapmakla rakibi tedirgin etti mi Rakip tedirgin oldu mu Korktu mu ya da pozisyona müdahale etmede güçlük çekti mi Hayır. Bilakis o oyuncu Sow'un olduğu ayak bölgesine doğru bir müdahele yaptı kafasını uzattı. Bana göre çok temiz bir goldü. Cüneyt Çakır bana göre o golü iptal etmekle maçı aldı Antalyaspor'a verdi.

Selçuk Dereli, Avcılar Belediyespor U15 takımından Kadir'in geçen sezon haksız olduğu gerekçesiyle penaltı atışını taca atmasının örnek bir davranış olduğunu, kendisinin yönettiği maçlarda böyle bir olayla karşılaşmadığını söyledi. Dereli, genç sporcuların öncelikle ahlaklı olması, rakip, hakem ve taraftarın emeğine saygılı olarak, alın teri ile kazanmaya çalışacaklarını vurgularken şöyle konuştu

HAYATTA HİÇBİR ZAMAN FAL AÇMAYACAĞIZ

Sevgili Kadir'in yapmış olduğu davranışı çok önemsiyorum. Türkiye şartlarında ne yazık ki bir futbol müsabakasında rakibini kandıran, onun emeğini çalmaya kalkan sporcu el üstünde tutulmaya çalışılıyor. Bu doğru olan değildir. Ben 2005 yılında Sakaryaspor- Beşiktaş maçını yönettim. Sergen Yalçın'ı bilmeyen var mı Sergen; Sakaryaspor maçında ceza alanı içine girdi. Topu kalecinin önünden çeldi. Devam ederken kalecinin topa ulaşamayacağını anlayınca koluyla müdahale etti. O sırada John Carew önüme geçti. Çok iri yarı bir futbolcu. Pozisyonu göremedim. Düdüğü çalmış oldum penaltı diye. Baktım Sergen yerde. Dedim ki; muhakkak buna müdahalede bulunuldu. Fal açmış oldum diyelim. Hayatta hiçbir zaman fal açmayacağız arkadaşlar. Fal açmak çok ciddi zarar verir. Sakaryasporlu oyunculardan şiddetli itirazlar oldu. Yardımcı hakeme bakıyorum; havaya bakıyor, kuşları sayıyor. 'Ne oldu' diye soruyorum belli ki hakim değil pozisyona. O sırada bir Sakaryasporlu oyuncu yanıma geldi. Sergen bana bunun penaltı olmadığını söylüyor dedi. Sergen'i çağırdım; 'Öyle bir şey söyledin mi' diye Olur mu hocam penaltı dedi. Akşam pozisyonu izledim arkadaşlar. Kaleci elini uzatıyor tam Sergen'e değecekken elini çekiyor. Ben de tabii düşüyorum o tuzağa; penaltıyı çalıyorum. Sergen Yalçın bu ülkede Milli Takım'da da oynadı önemli, yetenekli bir sporcuydu. Ancak, benim için önemli olanı biraz önce söylediğim kısmı. Rakibin, hakemin emeğine önce saygı duymalıydı. Ne oldu; üzüldüm. Büyük hata yaptığım için bana birkaç hafta maç vermediler. Rakip Sakaryaspor puan kaybetti. Oldu mu Sergen yakıştı mı bu sana diye sorarım yıllar sonra Olmadı.

KENDİSİ AÇIKLADI ARAŞTIRDILAR, BENİ ALMADILAR

Dereli, gerçekten yetenekli bulduğu Sergen Yalçın'ın futbolculuk yönünü hiç tartışmadığını Türkiye'de gördüğü ender yeteneklerden biri olduğunu vurgularken, Ancak bu yönüyle kendisi ifade etti, açıkladı. 'Barcelona'dan mı, Real Madrid'ten mi dünyaca ünlü kulüplerinden geldiler maçımı izlediler ama sonra bir döndüler araştırdılar beni almadılar' dedi. Kendisi bunun, olayın da farkında. Arkadaşlar, Sergen Yalçın gibi yetenekli sporcu olun, bunun yanında rakibe saygıyı da bunun yanına koyun. Sergen bu söylediklerimizi yapmış olsaydı Dünyanın en iyi futbolcuları arasında ilk üçe girerdi. Maradona, Messi, Pele.. Sergen de bunlara aday futbolculardan bir tanesiydi. Bu onun tercihidir. Bizim içimizden çıkan değerler bize gurur verir. Tıpkı Arda gibi. Kendisini kontrol edebilen bir oyuncu olduğuna inanıyorum.

Dereli, hakemlerin Türkiye'de zaman zaman öfkelerini kontrol edemediklerini, TFF'ye güven duygusunun giderek azaldığını, FIFA kokartlı hakem sayısının artabilmesi için eğitime daha fazla önem vermesi gerektiğini ekledi.

DERELİ'NİN SÖZÜNÜ ETTİĞİ MAÇ

Selçuk Dereli'nin sözünü ettiği maç 7 Ocak 2005 tarihinde Sakarya'da oynandı. Ev sahibi takım ilk yarıyı 1-0 geride kapatırken 53'üncü dakikada Sergen Yalçın ceza alanına girdikten sonra Sakaryaspor kalecisi Oumar Diallo tarafından düşürüldüğü gerekçesiyle Dereli penaltı kararı vermişti. Penaltı atışını kullanan Carew, takımı 2-0 öne geçirmiş, karşılaşma 4-1 konuk ekibin üstünlüğü ile sona ermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Dereli Sergen Yalçın Moussa Sow Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title