Haberler

Eski CHP Gümrük ve Tekel Bakanı Mahmut Türkmenoğlu, Mezarı Başında Anıldı.

Eski Gümrük ve Tekel Bakanları'ndan Mahmut Türkmenoğlu, ölümünün 20.yılında Bademler Köyü'nde anıldı.

Eski Gümrük ve Tekel Bakanları'ndan Mahmut Türkmenoğlu, ölümünün 20. yılında Bademler Köyü'nde anıldı.

İlk anma etkinliği köy mezarlığındaki kabri başında ve kurucusu olduğu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tesislerinde gerçekleşti. Anma törenine,

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Türkiye Gazeteciler Federasyon Başkanı Atilla Sertel, İzmir Gazeteciler Başkan Yardımcısı Ali Ekber Yıldırım, Türkmenoğlu ailesi, Eski Milletvekilleri, Türkan Miçooğulları, Bülent Baratalı, Ali Rıza Bodur, 80 öncesinin ünlü CHP milletvekillerinden Süleyman Genç, İl Genel Meclisi Encümen ve Meclis Üyeleri, CHP Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı ve Türkmenoğlu kitabını yazan Yazar Zeynal Kozanoğlu ve sevenleri katıldı.

Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mehmet Sever, "Köylü önderimiz ve kooperatifimizin önderi Mahmut Türkmenoğlu'nun fikirlerini ve hizmetlerini yaşatmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Eşi Filiz Türkmenoğlu ise gelenlere ayrı ayrı teşekkür etti. Mezarı başında konuşmalar ve çiçek sunumu ardından Kooperatif tesislerinde gerçekleşen törende Türkmenoğlu sevenleri, Hüseyin Uz, Hüseyin Kınık, Hasan Şengül, Köylü Mahmut Ağabeylerini, Ali Ekber Yıldırım, Türkan Miçooğulları, Ali Rıza Bodur, Bülent Baratalı, Süleyman Genç, Zeynal Kozanoğlu ve Mustafa Moroğlu eski Bakan Mahmut Türkmenoğlu'nuyla yaşadıkları anılarını paylaştı.

İl Genel Meclis Üyesi Seyfettin Şen'in sunumunu yaptığı 'Anılarla Türkmenoğlu' programında duygusal anlar da yaşandı. Türkmenoğlu'nun sevenlerinin ve köy halkının da yoğun ilgi gösterdiği anma öncesinde, hayır yemeği verildi. Etkinlik sonrasında katılımcılarla toplu fotoğraf çekildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Ali Ekber Yıldırım Mustafa Moroğlu İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title