Haberler

Eşek Sütü" İçin Çiftlik Kurdu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan Ercan Uludağ'ın, aile bireylerinden birinin ihtiyacı için başladığı "eşek sütü" üretimi gelir kapısı oldu.

SERHAT BUĞRA ŞEKKÖKCÜ - Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan Ercan Uludağ'ın, aile bireylerinden birinin ihtiyacı için başladığı "eşek sütü" üretimi gelir kapısı oldu.

Uludağ, Çıkrıkçı merasında kurduğu çiftlikte ürettiği eşek sütünü, kilogram fiyatı normalde 100 lira olmasına rağmen 75 liradan Marmara ve Ege bölgelerindeki kentlere satıyor.

Ercan Uludağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce aile bireylerinden birinin hastalandığını, ona iyi geleceğini öğrenince eşek sütü aradıklarını hatırlattı.

Uzun uğraşlar sonucu buldukları eşek sütünün hastalarına iyi geldiğini anlatan Uludağ, yaygınlaşması, daha ulaşılabilir hale gelmesi için bu işe girmeye ve doğal ortamda bir çiftlik kurmaya karar verdiklerini belirtti.

Uludağ, litre fiyatı pahalı olmasına rağmen, aslında bu işin çok gelir getirmediğini, eşeklerin süt veriminin çok az olduğunu belirterek, "13 ay gebelik süresi var ve yılda sadece en fazla 3 ay süt veriyorlar. 3 eşeğin sağımından çıkan süt, sadece 1,5 litre civarında." diye konuştu.

"Sütü, uzaklığa göre özel olarak dondurarak yolluyoruz"

Türkiye'de sadece birkaç tane eşek çiftliği bulunduğunu, çünkü bunun maliyetli bir iş olduğunu anlatan Uludağ, şöyle devam etti:

"Yeterince kar bırakmayan bir iş. Biz aile bireylerimiz ile çalıştığımız halde başa baş gelir ve giderimiz var ama mutluyuz. Birçok insan faydalanıyor. Biz yaşadığımız sıkıntıların ardından, insanlara katkı sağladığımız için mutluyuz. Türkiye geneline hizmet verebilir durumdayız. Çok istenirse kargoyla da gönderebiliyoruz ama çoğunlukla Marmara ve Ege bölgelerine gönderiyoruz. Sütü, uzaklığa göre özel olarak dondurarak yolluyoruz."

"75 liradan satıyoruz"

Uludağ, çiftliği daha modern imkanlara ulaştırmayı amaçladıklarını belirterek, "Kapalı alanımızı da yaptıktan sonra yılın 12 ayı hizmet verebileceğiz. 70 eşeğimiz var. Bu eşeklerden günlük toplam 8 ila 10 litre süt alabiliyoruz. Eşek sütünün kilosu normalde 100 lira civarında. Fakat biz 75 liradan satıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Marmara Uludağ Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title