Haberler

Erzurum Terörist Başı Gülen'in Köyüne Şehit Ateşi Düştü

Terörist başı Gülen'in köyüne şehit ateşi düştüTürk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de sürdürdüğü Fırat Kalkanı harekatı sırasında dün Tell El Hava Köyü yakınlarında tankın isabet alması sonucu şehit düşen 23 yaşındaki Uzman Er Burak Karakoç'un acı haberi, terörist başı Fethullah Gülen'in de doğum yeri olan Erzurum'un Pasinler İlçesine bağlı Korucuk Köyü'ne yakınlarını gözyaşlarına boğdu.

Terörist başı Gülen'in köyüne şehit ateşi düştü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de sürdürdüğü Fırat Kalkanı harekatı sırasında dün Tell El Hava Köyü yakınlarında tankın isabet alması sonucu şehit düşen 23 yaşındaki Uzman Er Burak Karakoç'un acı haberi, terörist başı Fethullah Gülen'in de doğum yeri olan Erzurum'un Pasinler İlçesine bağlı Korucuk Köyü'ne yakınlarını gözyaşlarına boğdu.

TSK'nın başlattığı Fırat Kalkanı harekatının 17'nci gününde, Suriye'nin Rai bölgesinin güneyindeki Tell El Hava Köyü yakınlarında IŞİD militanlarının roketle saldırdığı tankta görevli 3 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralandı. Şehit olan askerlerden Uzman Er Burak Karakoç'un şehadet haberi 35 hane ve 250 nüfuslu Korucuk'u yasa boğdu. FETÖ ele başı Fethullah Gülen'in de memleketi olan Korucuk'a Uzman er Burak Karakoç'un şehit haberi dün gece ulaştı. Oğullarının şehit olduğu haberini askeri yetkililerden öğrenen Birgül-Abdurrahim Karakoç çifti fenalık geçirdi. Şehit Uzman Er Burak Karakoç'un cenazesi Korucuk köyünde toprağa verilecek.

'ŞEREFSİZCE GİRİŞİMİN NE BİR PARÇASIYIM, NE DE DESTEKÇİSİYİM'

Karakoç çiftinin 3 çocuğundan biri olan şehit Uzman er Burak Karakoç, sosyal paylaşım siseti Facebook hesabından darbe girirşimi sonrası şu paylaşımı yaptığı ortaya çıktı. Karakoç, "2 senedir içinde bulunduğum şerefli Türk Ordusu'nun bir mensubu olarak yapılmaya çalısılan bu şerefsizce girişimin ne bir parçasıyım, ne de destekçisiyim. Demokrasiden ve milletimin hürriyetinden yana saf tutmuş bir Türk askeri olarak bu memleketin huzurunu bozmaya çalışanları lanetliyorum. Bilinsin ki; şerefli Türk askerinin adını kötülemeye çalışan ve halkına silah doğrultan bu kansız grubun karşısında, milletimin namus, şeref, din ve bayrağı Türk halkıyla beraber güvence altına alınmıştır" diye yazdı.

Karakoç şehit haberleri üzerine yaptığı paylaşımların da ise "Türk milleti terörizmin zehirli, zelil ve zillet emellerine göz yummayacaktır. IŞİD, PKK veya destekçileri Türkiye'yi asla çözemeyeceklerdir. Vatan sağolsun" dediği görüldü.

Öte yandan 15 Temmuz başarısız darbe girişimi sonrası DHA'nın Korucuk köyünde yaptığı haberde açıklama yapan şehit Burak Karakoç'un babası Abdurrahim Karakoç da, yaşananlardan utanç duyduklarını, uyuyamadıklarını Fethullah Gülen'i kastedederek, "Kendisinin köyümüze bir faydası olmadı, Evini yakmışlar. Yanmaya başlayınca bırakıp gitmişler. Keşke bunlar olmasaydı. Şu bina yanmış olsa köyümüz, çoluk çocuğumuz hep yanardı. Herkes bu durumda köyden çıkmak istiyor. İnşallah bu ateşe bir su serpilir" diye konuşmuştu.

FOTOĞRAFLI

ARŞİV

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burak Karakoç Korucuk Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title