Haberler

Erzurum' Atatürk Üniversitesi'ne 'Milli Görüşçü' Rektör Arşiv

Atatürk Üniversitesi'ne 'Milli Görüşçü' rektörErzurum'daki Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne seçimlerde dördüncü sırada yer alan ve 'Milli görüşçü' olduğunu açıklayan Prof.Dr. Ömer Çomaklı, atandı.

Atatürk Üniversitesi'ne 'Milli Görüşçü' rektör

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü'ne seçimlerde dördüncü sırada yer alan ve 'Milli görüşçü' olduğunu açıklayan Prof.Dr. Ömer Çomaklı, atandı.

Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak'ın iki dönem görevde kalması nedeniyle geçen 12 Temmuz'da yapılan seçimlere 1'i kadın 15 öğretim üyesi katıldı. Seçimlerde 1453 öğretim üyesinden 1353'ü oy kullandı. Oylamada Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof.Dr. Ömer Selim Yıldırım 366 oy ile birinci oldu. çıktı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise 124 oyla dördüncü oldu. Cumhurbaşkanı tarafından 12 Ağustos günü rektörlüğe atanan Prof. Dr. Ömer Çomaklı 15 Ağustos günü saat 11.00'de Kültür Merkezi A Salonunda düzenlenen törenle Prof. Dr. Hikmet Koçak'tan görevi devralacak.

Kuruluşunun 59'uncu yıl dönümünü kutlayan, 23 fakülte, 25 araştırma ve uygulama merkezi, 12 meslek yüksek okulu, 8 enstitü, 1 yüksek okul, 1 konservatuvarı bulunan Atatürk Üniversitesine 16'ncı rektör olarak atanan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, kutlamalara ilişkin yayımladığı mesajda, "Atatürk Üniversitesi'nin liyakat ve adalet ilkeleri doğrultusunda yönetileceği yeni bir döneme girmiş bulunmaktayız. Üniversitemiz ve şehrimizin potansiyelini kullanarak üniversitemizi daha güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacağımıza olan inancım tamdır" dedi.

ADAY OLDUĞUNDA NE DEMİŞTİ?

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde AK Parti'den Erzurum Milletvekili aday adayı olan, 2013'ten bu yana Rektör Yardımcılığı ve Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeliğini sürdüren Prof.Dr. Ömer Çomaklı, adaylığını açıkladığı geçen 13 Nisan günü yaptığı açıklamada Milli Gençlik Vakfı'nın yönetiminde bulunduğunu, merhum Necmettin Erbakan'ın emriyle Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'ni kurduğunu bildirmişti. Öğretim üyelerinden düşünce olarak kendilerine yakın 137 delege belirlediklerini, 3 aday adayı olarak seçim yaptıklarını, 112 oyun kullanıldığı seçimlerden birinci çıktığına işaret eden Prof.Dr. Çomaklı şöyle konuşmuştu:

"İlim Yayma Cemiyeti Erzurum Şube Başkanlığını yürüttüm. Arkadan 28 Şubat geldi. Bizi bir miktar örseledi. Bir takım soruşturmalar geçirdik. Ama asla üniversitede particilik, grupçuluk, cemaatçilik yapmam. Benim yönetim anlayışımın temelinde kul hakkı referans. Asla kul, insan hakkına girmeyeceğiz. Tamamen başarıya, tamamen liyakate, tamamen üniversitemize katacağı değere, o insanın bilimsel yönüne değer vereceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Hikmet Koçak Erzurum Çomaklı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title