Haberler

Erzincan Pomem'de Mezuniyet Heyecanı

Erzincan da Polis Meslek Eğitim Merkezi 14.’ncü dönem mezunlarını protokol ve vatandaşların yoğun katılımı yapılan törenle ile gerçekleştirdi.

Erzincan da Polis Meslek Eğitim Merkezi 14.'ncü dönem mezunlarını protokol ve vatandaşların yoğun katılımı yapılan törenle ile gerçekleştirdi.

Polis Meslek Eğitim Merkezinde düzenlenen 14'ncü dönem mezuniyet törenine Vali Vekili Ahmet Türköz, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Emniyet Müdürü Doğan İnci, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Dağdeviren, polisler ve mezun olan polis aileleri katıldı.

Polis Meslek Eğitim Merkezinde düzenlenen 14'ncü dönem mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Dağdeviren; "14. Dönem Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezinden mezun olarak bu kutsal vatana hizmet edecek, bayrağımızı vatanın dört bir yanında şerefle dalgalandıracak, 954 polis memurumuzun yemin töreninin haklı gururunu hep beraber yaşıyoruz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bekası uğrunda bugüne kadar şehadete yürümüş şehit ve gazilerimize şükranlarımız arz eder önlerinde saygı ile eğilirim. Bu vatan uğruna şehit olmuş, gazi olmuş şereflerin ve mertebelerin en yücesine ulaşmış kardeşlerim dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyetinin varlığına ve bekasına, birliğine, geleceğine kast eden küresel güçler ve onların içerde ki ihanet şebekeleri bilsinler ki bu mücadelede sizler gibi gerektiğinde canımızı vermekten asla çekinmeyeceğiz. Onları emellerine asla ulaştırmayacağız" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Vali Vekili Ahmet Türköz; "Toplumların bir araya gelmesiyle devletler oluşur, devletlerin temel kurulma amacı da güvenliktir. Modern devletin ve demokratik ilkelerin gelişmesi ile birlikte iş güvenlikleri ciddi bir önem kazandı. Bugün polis teşkilatımız Osmanlı devletinden 150 yıl önceden kurulmuş ve bugüne kadar gelmiştir. 954 genç arkadaşımız da polis teşkilatımıza güç katacaklardır. Bundan eminim. Kendilerini ne kadar iyi yetiştirmiş bireyler olduklarını gördüm. Ancak burada almış oldukları eğitim ile bu gelişmişliklerinin üzerine pek çok meziyetler eklediler. Devlet adına üniforma giyip silah kuşanma hakkını kazandılar. Üniforma giymek onlar açısından çok güzel bir duygu ama bunun sorumluluğu da çok önemli ve çok büyüktür. Bu arkadaşlar üniformadan güç aldıkları kadar, o üniformaya da güç vermekle mesuldürler. Devlet adına güç kullanacaklar. Devlet adına silah kullanacaklar. Gerektiğinde can verecekler. Dolayısıyla bu üniformayı şerefleriyle son nefeslerine kadar hak edeceklerdir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dönem birincisi Sefa Burak Kaya Aydın tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Polis Meslek Eğitim Merkezinde düzenlenen 14'ncü dönem mezuniyet töreninde ilk on dereceye giren öğrencilere protokol mensupları tarafından hediyeler verildi. Polis Meslek Eğitim Merkezinde düzenlenen 14'ncü dönem mezuniyet töreni mezun olan 954 öğrencinin kep atmasıyla son buldu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Üniversitesi Cemalettin Başsoy İlyas Çapoğlu Yerel Haberler

title