Haberler

Erzincan'daki "Ergenekon Terör Örgütü" Davası

"Ergenekon terör örgütü"nün Erzincan yapılanmasına üye oldukları gerekçesiyle haklarında 7,5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istenen 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından Erzurum'dan Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen davanın buradaki ilk duruşmasında tutuksuz sanıklar Fatih Kutbay, Murat Yılmaz, Erdal Erdoğan, Abdullah Erdoğan, Bülent Bakıcı, bu dosya ile birleştirilen diğer davanın sanıkları eski CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve eski CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyetinin, sanık avukatları nezaretinde dava dosyasının, Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe'nin "davanın gizli tanıklarına rüşvet vermek" suçlamasıyla yargılandığı dava dosyası ile birleştirilmesine karar verilmesinin ardından duruşmaya geçildi.

Duruşmada söz alan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Sanık avukatları da gizli tanıkların artık herkes tarafından tanındığı gerekçesiyle "tanık koruma" kapsamında çıkarılarak mahkeme heyetine ifade vermesi talebinde bulundu.

Talebi reddeden mahkeme heyeti, daha önce dosya kapsamına sunulan iki CD'nin yeniden incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

-"Çantanın şöhreti beni geçti"

Eski Milletvekili Ahmet Ersin, duruşma çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklama sırasında elindeki çantayı göstererek, bu çanta yüzünden 20 aydır yargılandıklarını söyledi.

Ersin, "Bazı CD'ler var ve bunların çözümünün TÜBİTAK marifetiyle yapılmasını talep ettik. 'Tanık koruma'dan yararlanan ancak yargılama sürecinde deşifre olan gizli tanıkların huzurda dinlenmesi talebimiz, mahkeme tarafından reddedildi. İddiaya konu olan çantada traş takımlarım ve  evraklarım var. Dolayısıyla bizim çantamızda ne var diye 20 aydan beri yargılanıyoruz. Tüm vekillik yaşamım boyunca bir günlüğüne bir yere gidiyorsam hep bu çantayla gittim. Bir geceliğine gidiyorsam yanımda valiz götürmem. Çanta aynı çanta, görüntülerde olan ve içinde ne var diye bütün Türkiye'de konuşulan çanta. Çantanın şöhreti beni geçti" diye konuştu.

7,5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası talebi

Hazırlanan iddianamede, tutuksuz sanıklar Erdal Erdoğan, Abdullah Erdoğan, Davut Konig, Fatih Kutbay, Murat Yılmaz, Necip Kızılkaya, Serdar Işıksoy, İrfan Tezcan, Bülent Bakıcı, Murat Ekli ve Aymelek Karabacak hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak kullanmak", "patlayıcı madde bulundurmak" ve "var olan örgütün korkutucu gücünden yararlanarak tehdit" suçlarından 7,5 yıldan 27 yıla kadar değişen hapis cezası isteniyor.

Dosyayla birleştirilen diğer davada yargılanan Erol Tınastepe hakkında, "davanın gizli tanıklarına rüşvet vermek, silahlı terör örgütüne üye olmak ve adil yargılanmayı etkilemek" suçlarından 11 yıldan 26 yıla kadar, Ahmet Ersin hakkında da "davanın gizli tanıklarına rüşvet vermek ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 9 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. - Erzincan

Kaynak: AA / Yerel

Erol Tınastepe Ahmet Ersin Erzincan izmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title