Haberler

    Erten Deniz İspir & Kenan Tatlıcı Keman ve Piyano Resitali

    Ulusal ve uluslarası yarışmalarda ödüllere sahip genç kuşak kemancılarından Erten Deniz İspir ve piyanist Kenan Tatlıcı, Bach, Paganini, Saint-Seans ve Beethoven'ın eserlerinden oluşan bir program ile 22 Şubat akşamı Mozarthaus'a konuk olauyor.

    Ulusal ve uluslarası yarışmalarda ödüllere sahip genç kuşak kemancılarından Erten Deniz İspir ve piyanist Kenan Tatlıcı, Bach, Paganini, Saint-Seans ve Beethoven'ın eserlerinden oluşan bir program ile 22 Şubat akşamı Mozarthaus'a konuk olauyor.

    Deniz Erten İspir, keman

    Kenan Tatlıcı, piyano

    Konser Programı:

    J. S. Bach - Sonat No.2 la minör

    III. Andante, IV. Allegro

    N. Paganini - Kapris No. 11 & 12

    C. Saint-Seans - Introduction & Rondo Capriccioso

    N. Paganini - Keman Konçertosu No. 1 Re Majör

    III. Rondo. Allegro spirituoso

    Ara

    L. van Beethoven - Sonat No.5 Fa Majör

    I.   Allegro, II.  Adagio molto espressivo, III. Scherzo. Allegro molto, IV.  Rondo. Allegro ma non troppo

    Konser Süresi: 60 dk.

    Deniz Erten İspir, keman

    1995 yılında Adana'da dünyaya geldi. Annesi kemancı, babası trompetçi olan Deniz, 2004 yılında Ç. Ü. Devlet Konservatuvarı'nın sınavlarını kazanıp, 2006 yılına kadar Dania Kainova ile çalıştı. 2007 yılında Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'nın sınavını kazanarak bu orkestrayla yurtiçinde ve dışında birçok konsere katıldı. 2009 yılında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile solist olarak konser veren Deniz, aynı yıl Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası'yla konser verdi.

    2011 ve 2012 yıllarında Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası'nın sınavlarını kazanarak yurt içinde ve dışında birçok konsere katılmıştır. 2012 yılında Çukurova DSO ve İzmir DSO ile solist olarak çalan İspir aynı yıl Yunanistan'ın Rodos adasında gerçekleşen Uluslararası Yarışmada ikincilik ödülü almıştır. 2013 yılında Bursa Bölge DSO ile solist olarak çalmıştır. Aynı yıl Afyon'da düzenlenen Marsyas Keman Yarışmasında üçüncülük ödülünün sahibi olmuştur. Ayrıca Moskova'da Spivakov Vakfı'nın düzenlediği uluslarası "Moscow Meets Friends" festivalinde ülkemizi temsil etmiştir.

    2014 yılında Ankara'da İlhan Özsoy anısına düzenlenen keman yarışmasında 2. cilik ödülüne layık görülen İspir aynı yıl Moskova Çaykovski Konservatuvarı'nın sınavlarını kazanarak bu okulda okumaya başlamıştır. 2016 yılında İzmir DSO ile N. Paganini 1. Konçertosunu çalan Deniz, halen keman çalışmalarını Prof. Sergey Kravchenko ile devam ettirmektedir.

    Kenan Tatlıcı

    2010 yılında İtalya 'da düzenlenen "Euterpe" ve "Pietro Argento"  Piyano Yarışmaları'nda "İkincilik Ödülü" sahibi olan B. Kenan Tatlıcı, 2000-2007 yılları arasında, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda, Prof. Binnur Ekber ile çalıştı. Daha sonrasında eğitimine Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı'nda, Prof. Yury Martynov ile devam ederek, 2015 yılında aynı kurumdan başarı ile mezun oldu. Moskova'daki eğitim süresince, 2. Ahmet Adnan Saygun Piyano Yarışması "İkincilik Ödülü" ve 2. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Piyano Yarışması " Jüri Özel Ödülü" kazanmış olup, Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarı RachmaninovKüçük Salon- Beyaz Salon, Moskova Yamaha Center, Moskova IFTAN Konser Salonu, Saint-Petersburg Teknik Üniversitesi Beyaz Salonu, Gioia del Colle Rossini Tiyatrosu (Bari/İtalya), Amman Hussein Kültür Merkezi (Ürdün), Amman Kraliyet Konser Salonu(Ürdün), İKSEV Konser Salonu (İzmir), TRT İstanbul Radyo Evi (Türkiye) Hacettepe Üniversitesi M Salonu (Ankara) gibi merkezlerde düzenlenen konserlerde yer aldı. Şimdiye kadar beraber sahne aldığı müzisyenler ve topluluklar arasında, Cihat Aşkın, Onur Özkaya, İrina NikotinaAngela Ahıskal, Burak Tüzün, Nikolay Pronin, Ayako Tanabe ve Hacettepe Üniversitesi Akademik Senfoni Orkestrası gösterilebilir. Bunların yanısıra, pek çok ustalık sınıfına aktif olarak katılan Kenan Tatlıcı'nın çalıştığı isimler arasında, Lilya Zilberstein, Sergey Schepkin, İdil Biret, Gülsin Onay, Mauricio Vallina, Muza Rubazkyte, Sergey Kudryakov gibi piyanistler bulunmaktadır.

    Günümüzde, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda "sanatta yeterlik" eğitimine devam eden Tatlıcı, 2016 yılı itibariyle "ÇEV Harika Yetenekler Projesi" tarafından desteklenip, yurtiçi ve yurtdışındaki konserlerine devam etmektedir.

    "Kenan Tatlıcı, yeni müzik sahnelerimizde uzun soluklu bir kariyer yapacak bütün gerekli unsurlara sahip çok yetenekli bir piyanist."

    Mauricio Vallina

    "Kenan Tatlıcı, büyük virtüöziteye ve piyano repertuvarına ciddi bir bakış açısına sahip çok yetenekli bir piyanist."

    Lilya Zilberstein

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Deniz Erten Beethoven Moskova İspir Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title