Haberler

Ertem, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Sonsuza Kadar Yaşayacak"

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde büyük katılımla gerçekleşti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde büyük katılımla gerçekleşti. Cumhuriyet'in ilanının 90'ıncı yıld önümünün kutlandığı programda ayrıca Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıl dönümü de aynı coşku ve sevinçle kutlandı.

Kutlamalar Çerkezköy Kaymakamlığı'ndaki Tebrikat Töreni ile başladı. Kaymakam Metin Kubilay, makamında tebrikleri kabul etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Buradaki tören Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in Tören Aracı ile halkı selamlaması ile başladı. Tören alanındaki küçük çocuklar, ellerindeki ay yıldızlı bayraklar ve giydikleri asker ve polis kıyafetleri ile kutlamalara ayrı bir renk kattı. Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem yaptı. Ertem, "Kalkınma ve modernleşmenin simgesi olan Cumhuriyeti'nin ilanının 90.yıldönümünü milletçe büyük bir coşku, mutluluk ve heyecan içinde kutladığımız bu anlamlı günde hepinize saygılarımı ve en iyi dileklerimle sunuyorum" dedi. Ertem konuşmasının sonunda Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle andı.

19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla başlayan TBMM'nin açılışı, ulusal kurtuluş savaşının kazanılması ve saltanatın kaldırılmasıyla süren gelişmelerle Cumhuriyetin önündeki engellerin kaldırıldığını kaydeden Ertem, "Tüm dünyada kapalı rejimlerin güçlenmeye başladığı bir dönemde, halka dayanan ve şeffaf yönetim anlayışını getiren Cumhuriyetin ilanı, köklü bir dönüşüm başlattı. Türkiye, uygarlık yolunda önemli ilerlemeler kaydetti. Gücünü büyük bir dinamizme sahip Türk Milleti'nden alan Türkiye Cumhuriyeti, laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, özgürlük, temel insan hakları ve demokratik gelişimde hızla ilerliyor" dedi. Barış, kardeşlik ve dayanışmanın sağlandığı sürece Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşayacağını belirten Ertem, "Cumhuriyetimiz, temelindeki harcı oluşturan milli irademiz ve miras aldığı tarihi hasletlerimiz sayesinde, bugün ilk gün ki gibi vakur ve sağlamdır" diye konuştu.

Cumhuriyet'in ilan edildiği 29 Ekim tarihinin aynı zamanda Çerkezköy'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıldönümü olduğunu kaydeden Ertem, "91 yıl önce, Türk vatanı, Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı destansı kurtuluş savaşının sonunda istilacılarından temizlendi. Mudanya Ateşkes Anlaşması'nın imzalanmasıyla da Çerkezköy düşman işgalinden kurtarıldı. Çerkezköy, Türk bayrağının dalgalanmadığı 27 aylık bu yanan işgal döneminde, Müslüman Türk halkının işkence, katliam ve tecavüzlere maruz kaldığı en acı dönemi yaşadı. İşgal döneminde Anadolu'da olduğu gibi Trakya'da da milli mücadeleyi örgütlemek için Trakya-Paşaeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti kuruldu. Cemiyetin Çerkezköy temsilciliğine aynı zamanda Çerkezköy'ün ilk Belediye Başkanı olan Molla Mehmet Uğraş Efendi getirildi. Stratejik konumu ve demiryolu istasyonunun Çerkezköy'de bulunması, işgal süresinde Yunanlıların burada sıkı askeri güvenlik önlemleri almasına ve halka baskı ile zulüm uygulamasına neden oldu" açıklamalarında bulundu.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim yarışmasında dereceye giren Efsun Yakut, Berrak Gündoğdu ve Uçkan Şahin ödüllerini Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan'ın elinden aldı. Şiir yarışmasında dereceye giren Nuray Öztürk, Esra Adanır ve Dilara Özkaçmaz ise ödüllerini 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ozan'ın elinden aldı. Kompozisyon yarışmasında dereceye giren Ayşenur Zayan, İlhan Çeken ve Rana Zeynep Erez'e de ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanvekili Ahmet Azcan verdi. İşitme Engelliler Dünya Karate şampiyonasında Takım Kata'da dünya birincisi olan Ferdi +84 komitede dünya ikincisi olan Oğuzhan Genç'e Çerkezköy Belediyesi tarafından verilen 25 tam altını Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay takdim eti. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Okullar arası Satranç turnuvasında İlkokullar bayanlar kategorisinde dereceye giren Efsun Yakut, Zeynep Karaman ve Deniz Ulusoy; ilkokullar erkekler kategorisinde dereceye giren Baran Gözcü, Yusuf Eban Danyeli ve Hüseyin Efe Gökçe; ortaokullar kategorisinde bayanlarda dereceye giren Burcu Önder, Tuçe Akbaba ve Aleyna Kardelen; ortaokul erkeklerde dereceye giren Taha Mert Dönmez, Ataberk Kılıç ve Gökhan Doğan; ödüllerini Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva'nın elinden aldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Ertem Çerkezköy 29 Ekim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
title