Haberler

Eroğlu ve Bozdağ Yozgat'ta 13 Tesisin Temelini Attı

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte, Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenle, 168 milyon lira yatırım bedelli 13 tesisin temelini attı.

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile birlikte, Yozgat Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenle, 168 milyon lira yatırım bedelli 13 tesisin temelini attı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek olan Akdağmadeni Bahçecik Barajı, Aydıncık Kösrelik Barajı, Sorgun Gevrek Göleti, Merkez Sarımbey Göleti, Aydıncık Baydiğin Göleti depolama tesisleri, 6 adet sulama tesisi ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak olan 1 adet taşkın koruma tesisinin temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından atıldı.

Eroğlu, yaptığı konuşmada, "Bozkırı yemyeşil yapacağız. Bu yıl yüz dekar alanda orman yetiştirme çalışması yapılacak. 11 temel atılacak, dere ıslahları var, ağaçlandırma çalışmaları var. 2 barajın temeli atılacak. Elimiz dolu geldik, size pek çok müjdeyle geldik. DSİ'nin burada büyük yatırımları var. İnandık Barajına Sayın Bakan çok önem veriyor. İnandık Barajı'nın projeleri bitti. 2017 yatırım programına teklif ettik. Beraber takip edeceğiz. Orta Anadolu Gelişim Projesi (GEP) hazırladık. Yozgat buraya dahildi ama Sayın Bakanımız, Yozgat'ın KOP'a (Konya Ovası Projesi) alınmasını teklif etti. Yozgat, buraya da dahil oldu. Böylelikle Yozgat'ta, 2019 yıllarına kadar muazzam yatırımlar yapılacak. Projelerle Yozgat'ın çehresi değişecek. Yozgat'ta bu yıllar yatırım yılları olacak" dedi.

Töreninin ardından, Yozgat'ta 6 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 6 aileye de süt sığırcılığı sertifikası verildi. Daha sonra, Yozgat Cumhuriyet Parkı'nda, sembolik olarak 3  çam fidanı dikildi. Ayrıca tören alanında Orman Genel Müdürlüğü tarafından ceviz ve badem gibi meyve ağacı fidanları dağıtıldı.

- Yozgat

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Bekir Bozdağ Yozgat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title