Haberler

Zonguldak'ta Sel Hayatı Olumsuz Etkiledi

Güncelleme:

Zonguldak'ta etkili olan yağış şehir merkezi ve bir belde ile beş köyde sel baskınlarına neden oldu. Zonguldak-Ankara karayolu da trafiğe kapandı.

Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağış nedeniyle Asma ve Acılık dereleri taştı. Acılık Deresi'nden taşan sel suları İstasyon Caddesi ve Belediye Bulvarı'nı kapladı. Şehir merkezinde onlarca işyeri ve işletme deposunu su bastı. Ankara karayolunda yapılan çalışma nedeniyle su giderinin kapatılmasının hasarı artırdığı bildirildi. Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde de etkili olan yağmur, bir belde ile beş köyde sel baskınlarına neden oldu.

ZONGULDAK-ANKARA YOLU KAPANDI

Zonguldak-Ankara karayolu sel sebebiyle trafiğe kapandı. Dün gece başlayan sağanak yağmur yüzünden Zonguldak'ın birçok ilçesinde su baskınları yaşandı. Asma Deresi'nin taşması sebebiyle Zonguldak-Ankara yolu trafiğe kapandı. Araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Ekiplerin yolu açmak için çalışması sürüyor.

BELEDİYE BAŞKANI VATANDAŞLARI UYARDI

Bu arada kent merkezinde belediye önündeki yaya köprüsünden geçen vatandaşlar büyük korku yaşadı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve görevliler vatandaşları yaya yolunu kullanmamaları konusunda uyardı.



"140 İŞÇİ ZOR KURTULDU"

140 işçisi olan Gül İpek Tekstil sahibi Yakup Sağar sel suları ile ilgili, "Bizim işçiler üst kattaydı. Sel yükselince hemen işçileri tahliye ettik. Ama arkadaşların zemin katlardaki depoları battı." dedi.

"CAN KAYBI OLMAMASINA SEVİNİYORUZ"

Su giderinin kapatılmasının hasarı artırdığını belirten vatandaşlardan biri, " İki tane halı saha işletmemiz, atölyeler ve bir çok depo sular altında kaldı. Biz bırakın malı kaybetmeyi can kaybı olmamasına seviniyoruz." diye konuştu.

İlgili Haberler

1 BELDE 5 KÖY SULAR ALTINDA

Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesi ile Çaylıoğlu, Hasbeyler, Ortaköy, Çay köyü ve Süleymanbeyler köyünde gece boyunca yağan aşırı yağış sel felaketine yol açtı. Sel felaketinin en yoğun yaşandığı Çaylıoğlu köyünde çok sayıda ev, iş yeri ve araçlar sular altında kaldı. Sel baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar çatıda ve üst katlarda kurtarılmayı bekliyor. Sel felaketinin yaşandığı köyde jandarma karakolundaki araçlar tamamen sular altında kalırken, karakol boşaltıldı.

ÇATIDA KURTARILMAYI BEKLEDİLER

Sabah saat 06.00'dan itibaren evinde mahsur kalan ve çatıda kurtarılmayı bekleyen 70 yaşındaki Zeynep Erol itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sabah uyandığında her tarafın sular altında kaldığını gördüğünü anlatan Zeynep Erol, oğlu Ümit'in telefonla kendisini arayarak çatıya çıkmasını istediğini ve yaklaşık 4 saat boyunca kurtarılmayı beklediğini söyledi.

Çaylıoğlu köyü sakinlerinden Serdar Acar (30) köyün tamamen sular altında kaldığını ve bir çok kişinin evlerinin çatısına çıkarak kurtarılmayı beklediğini ifade etti.

16 KÖY YOLU TRAFİĞE KAPANDI

Ereğli-Devrek arasındaki karayolunun Öğberler köyü mevkisinde yaşanan heyelan nedeniyle 16 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçede şu ana kadar İskenderli köyü ile Ormanlı köyü köprülerinin sel nedeniyle yıkıldığı öğrenildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi'ne bağlı itfaiye, il özel idaresi ve İl Afet Müdürlüğü ekipleri sel felaketi yaşanan Çaylıoğlu köyünde kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (28)

derman:

Fasist irkcilari artik allah kendisi cezalandiriyor.

3
32
yanıtYanıtla
zonguldakmeftun_67_@hotmail.com:

derman sen zonguldak insanıyla çay içip sohbet ettin mi? senin gibi hain yezitler dışında kim olursa olsun kucaklayıp bağrımıza basarız... van da deprem oldu oradaki insanları da mı Allah cezalandırdı???? ah şu an elimde olacaktın ki...

yanıt0
yanıt0
Elaedeniz915@gmail.com:

Allah Islah etsin . Bir gecmis olsun demekten bile yoksunsun .

yanıt0
yanıt0
777:

Allah felaketlerle bu milleti uyarıyor

15
4
yanıtYanıtla
erhan ss:

300 -500 kiş ölmeden bişey yapılmaz bu ülkede

15
3
yanıtYanıtla
ÖZYALAKA:

İNŞAAT YA RESULULLAH

5
9
yanıtYanıtla
VİCDAN:

BÜTÜN ZONGULDAKLI KARDEŞLERİME GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ SUNUYORUM.RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...

14
0
yanıtYanıtla
MURAT:

BİZDE İNSAN HAYATI UCUZ OLDUGU İÇİN DERENİN ISLAHINA SIRA GELMEMİŞ

12
2
yanıtYanıtla
INSAN:

Dere yatağında yapılaşma olursa bu manzaralar kaçınılmaz. Su, er geç verdiğini fazlası ile seri alır...

13
0
yanıtYanıtla
ŞİMDİ:

Akarsu yatağına yerleşim yeri kurarsanız böyle olur.

12
0
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title