Haberler

Erdal Aksünger'den Seçim Gecesi İtirafı: CHP'de Sistem Çalışmıyordu, Sonuçları AA'dan Takip Ettik

Güncelleme:

CHP'li Erdal Aksünger seçim gecesi Genel Başkanlık'ta sistem bozuk olduğu için verileri Anadolu Ajansı'ndan aldıklarını söyledi.

DW Türkçe yayınına katılan CHP PM Üyesi Erdal Aksünger, çevresindekilerin Kılıçdaroğlu'nu görevini sürdürmeye ikna ettiğini savundu. Aksünger'e göre Muharrem İnce, Genel Başkanlık yarışına girecek.

"KEMAL BEY İSTİFA ETMEZ"

DW Türkçe'nin YouTube kanalından Salı akşamı canlı yayınlanan programda Aksünger, "Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?" sorusuna, "Ben Kemal Bey'in misyonunun dolduğunu düşünüyorum. Kemal Bey üç aylık bir süreç yönetebilse, partiyi kongrelere götürse, onursal başkanlık görevini alsa çok ulu bir şey olur, çok kutsal bir şey olur" sözleriyle yanıt verdi.

Kendisine bu soru seçimin ertesi günü de sorulduğunda "Kemal Bey istifa etmez" diye yanıt verdiğini belirten Aksünger, bu düşüncesinin nedenini şu sözlerle aktardı:

"Ondan (Kemal Kılıçdaroğlu) kaynaklı söylemiyorum, yanındakilerden kaynaklı söylüyorum. Yanındaki arkadaşların bazıları koltuklarını kaybettiklerinde bir daha o koltuklara hiçbir zaman oturamazlar."

"KEMAL BEY İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNMÜŞ..."

Mengü'nün "Kimi kastediyorsunuz?" sorusuna ise Aksünger, "En yakınında Bülent Tezcan'dan, Tekin Bingöl'den falan bahsediyorum. İkna etmişlerdir Kemal Bey'i" karşılığını verdi. Araya giren Mengü'nün "Yani Kemal Bey istifa etmeyi düşünmüştür ama..." sözlerine ise "Kesinlikle" diye yanıt verdi.

Erdal Aksünger'den Seçim Gecesi İtirafı: CHP'de Sistem Çalışmıyordu, Sonuçları AA'dan Takip Ettik

"İNCE ADAY OLACAK"

Programda İnce'nin partinin başına geçme ihtimali de gündeme geldi. "İnce'nin yıllardır genel başkan adaylığına soyunduğunu ve tecrübeli yenilgiler aldığını" belirten Aksünger, "Bugün de kafasında vardır, 81 ili dolaşıyorum diyorsa, hazırlık için dolaşma gerekçesidir" dedi.

"Anadolu'da İnce talebi var mı? İnce'yi mi istiyor CHP örgütleri?" sorusuna ise Aksünger, "Sadece İnce'yle olacak bir iş değil, bir kadroyla olacak bir şeydir. İnce'nin kabiliyeti o kadroyu oluşturmaktan geçer. O kadro oluşursa olur, yoksa başka alternatifler de bu parti çıkarır her zaman" cevabını verdi.

İnce'nin cumhurbaşkanlığı yarışına girdikten sonra "Ben Kemal Bey'in karşısında bundan sonra hiçbir zaman aday olmayacağım" sözlerinin de gündeme geldiği programda Aksünger, buna rağmen İnce'nin "yüzde yüz aday olacağını" savundu. Aksünger, "Ancak yine bireysel bir adaylığa çıkarsa ve iyi bir hazırlık yapmazsa bu aldığı oyu hiç bir anlamı yok, çünkü seçim gecesi de kötü bir sınav geçirdi" diye konuştu.

"CHP'DE KİM KOLTUK SEVDALISI"

Programda Aksünger, Kılıçdaroğlu'nun "Koltuk sevdası olanların bu partide işi yok" sözlerine de tepki gösterdi. Aksünger, "Kim koltuğa yapışmış vaziyette? 2002 yılından beri milletvekilliği yapan ve toplumun doğru dürüst tanımadığı dünya kadar adam. Hiç bunlar hilafsız olarak listelere konuluyor" sözlerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nu "koltuk sevdalısı" suçlamasında bulunduğu kişileri açıklamaya davet eden ve bunun bir hakaret olduğunu savunan Aksünger, "Diyelim ki benden bahsediyor, Eren Erdem'den bahsediyor, Haluk Pekşen'den bahsediyor, Necati Yılmaz veya. Bunlar kim biliyor musunuz? Kendi listeye almadığı halde örgütün listeyi delerek parti meclisine soktuğu insanlar" diye konuştu.

"SEÇİM GECESİ SİSTEM BOZUKTU AA'YI TAKİP ETTİK"

CHP Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger 24 Haziran akşamı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aksünger "CHP'de sistem çalışmıyordu. Sonuçlar YSK ve AA'dan takip ediliyordu." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Anadolu Ajansı Erdal Aksünger Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title