Haberler

Engin Nurşani, deyişlerle son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme:

Halk müziği sanatçısı Engin Nurşani, Sarıgazi Cemevi'nde düzenlenen törende deyişlerle son yolculuğuna uğurlandı. Törene katılan Erdal Erzincan ve halk müziği sanatçıları tabutun başında bağlama çaldı.

Halk Müziği Sanatçısı Engin Nurşani, dün gırtlak kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Sanatçı için bugün Sancaktepe Sarıgazi Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende taziyeleri eşi Dilek Nurşani, annesi Angelika Ayhan, babası Aşık Ali Nurşani kabul etti.

Engin Nurşani'nin cenaze törenine Erdal Erzincan, Latif Doğan gibi çok sayıda halk müziği sanatçısı da katıldı. Sevenleri Nurşani'yi son yolculuğuna uğurlanırken yalnız bırakmadı. Cenaze töreninde koronavirüsle mücadele kapsamında cemevi görevlileri tarafından sosyal mesafe uyarılarında bulunuldu. Gelen vatandaşların maske kurallarına uydukları görüntülendi. Cemevindeki törenin ardından Erdal Erzincan ve halk müziği sanatçıları Engin Nurşani için deyişler söyledi. Nurşani'nin tabutu omuzlarda cenaze arabasına yüklendi. Ardından Engin Nurşani Yenidoğan Mezarlığı'na defnedilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı.

Engin Nurşani, türkülerle son yolculuğuna uğurlandı

"ÇOK ERKEN KAYBETTİK"

Halk Müziği sanatçısı Latif Doğan, "Öncelikle ülkemizin başı sağ olsun. Sanat camiasının başı sağ olsun. Bu mesleğe ilk başladığımızda İstanbul'da beraber yola çıktık. Aynı zamanda Unkapanı'nda beraber durduk. O günden bu güne kadar olan dostluğumuz var. Çok erken kaybettik. Allah ailesine sevenlerine sabırlar versin." dedi.

Engin Nurşani, türkülerle son yolculuğuna uğurlandı

Engin Nurşani'nin yapımcısı Cafer Özdemir ise, "Engin bana göre çağımızın ozanıydı. Yeni neslin yetiştirdiği en değerli sanatçımızdı. Yapımcı bağımdan önce kardeş bağım vardı." ifadelerini kullandı. Engin Nurşani'nin cenaze törenine Belçika'dan gelen Besim Özşahin, "Kirvesiyim ben. Belçika'dan geliyorum. Çocukluktan beri beraberiz. 9 Ocak doğum günüydü. Bu sene yanında olamayacağız. Ama her zaman yüreğimizde." diye konuştu.

Halk Müziği sanatçısı Erdal Erzincan da, "Bu kültürün güzel taşıyıcılarından birisiydi. Güzel sesi hep yankılanacak." şeklinde konuştu.

Engin Nurşani, türkülerle son yolculuğuna uğurlandı

Engin Nurşani, türkülerle son yolculuğuna uğurlandı

Engin Nurşani, türkülerle son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Magazin

Erdal Erzincan Sarıgazi Haberler

500

Yorumlar (59)

Size ne:

Sizin haddinize mi bizim inanç değerlerimizi yargılamak? Evet tuhaf da olsa bazı doğu kısmında bizim inancımızda sazla uğurlanır hakka gidenleri bazıları kurandan dua okur. Bu kesinlike yöre yöre değişiyor ama siz kimsiniz bizi yargılıyorsunuz? Bizim inancımız almanya da kabul edildi de bir siz edemediniz bizi. Iyiki orda yaşamıyoruz gerçekten. Kendimizi sürekli size anlatmak dan bıktık.

14
28
yanıtYanıtla
bize mi ne:

eger siz bizimle ayni dine inaniyorsaniz ve isin asli budur diyorsaniz bizi bal gibi ilgilendirir. ama biz baskayiz diyorsaniz bizi ilgilendirmez tabi.

yanıt12
yanıt6
The psycho:

Kes lan sesini!

yanıt1
yanıt1
Halil:

Eğer dinim İslam diyorsan ilgilendirir saz çalınmaz ölünün arkasından Hz Ali saz mı çaldırıyormuş ki öyle yapıyorsunuz bişeyin kültürünüzde olması yalnış olmadığını göstermez.Bu herkes için geçerli kimsenin sizi yargılandığı yok.Anlatmaktan bıktınız çünkü saçma bazı şeyler var bunlar anlatırken sizide rahatsız ediyor.dediğim gibi madem Hz yi Hz Hasan ve Hüseyini seviyorsunuz onların yolundan gidin sizin yaptıklarımızın bir tanesini onlarda göremezsiniz

yanıt1
yanıt3
Size ne:

O halde dini tam öğren!!! Kendinize göre yorumlamayın lütfen. Amaç bizi sünnileştirmek zaten. Fakat o beyninize sokun bizimde değerlerimiz var!!!!

13
22
yanıtYanıtla
bize ne de:

cenazede bağlama çalmakta olmamış sanki.

yanıt1
yanıt4
Adam:

Ulan iki Fatiha okun o daha makbul

18
15
yanıtYanıtla
Aysel. Demiru:

Yillarca fatiha okuduk da ne oldu iyixe araplastik.sagimiz solumuz arap birak tùrkulerle gòmulsun zarar gelmez tùrku sòyleyenden

yanıt1
yanıt0
AHMET:

Fatiha okunmadığını kim söyledi?

yanıt2
yanıt0
Osman:

İnsanlar senin gibi yapmak zorunda mı

yanıt2
yanıt0
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title