Haberler

Engelliler Cumhuriyet Bayramını Denizin Altında Kutladı

Engelliler Cumhuriyet Bayramını denizin altında kutladı

MERSİN - Mersin'de engelliler, Cumhuriyet Bayramını denizin derinliklerinde kutladı. Bayrama özel gerçekleştirilen etkinlikte, engelli bireyler mavi suların altında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk fotoğrafları sergisini gezdiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 29 Ekim kutlamalarını sanat ve sporla birleştirdi. 3 yıldır engelli bireylerin her hafta düzenli olarak yaptığı tüplü dalış bu kez Cumhuriyet Bayramı için gerçekleştirildi. 'Engelsiz Nefesler Projesi' kapsamında, Silifke ilçesindeki Engelsiz Nefesler Su Sporları Merkezi'nde Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğe katılan fiziksel ve işitme engelli bireyler, denizin derinliklerine dalarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine kazandırdığı özgürlüğü kutladılar.

Etkinliğe aileleri ile katılan engelli bireyler, Büyükşehir Belediyesi sayesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı suyun altında kutladılar. 1 eğitmen ve 2 artçı asistan eşliğinde gerçekleşen dalışlarda, engelli bireyler suyun altında kaldıkları süre zarfında gazeteci Haldun Okdemir tarafından derlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezerek, suyun içerisinde özgürlüğün tadını çıkardılar. Dalış öncesi Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü Başkanı ve Dalış Eğitmeni Mehmet Ersan'dan su altı dalışı esnasında dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenen engelli bireyler, sırasıyla özel dalış kıyafetlerini giyip tüplü dalış yaparak su altı dünyasını keşfetti.

Engelli bireylerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için dalış yapmanın kendileri için oldukça anlamlı olduğunu ifade eden Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Ersan, "Biz bu projeyi 3 buçuk yıldır yürütüyoruz. Suyun insan üzerindeki rahatlatıcı etkisi tartışılmaz. Suyun altı özellikle engelli arkadaşlarımızın dalış esnasında hiçbir ortopedik malzemeye ihtiyaç duymadan özgür kaldıkları tek yer. Suyun kaldırma kuvveti sayesinde özgürce sporlarını yapabiliyorlar. Biz engelli arkadaşlarımızla bu spora ilk başladığımızda inanılmaz duygusal anlar yaşadık. Engelli bireylerimiz suyun altında bazı uzuvlarını daha kolay hareket ettirebildiklerini, dalıştan sonra vücutlarının ağrılarının azaldığını, yaralarının daha çabuk iyileştiğini söylediler. ve bu sporu yaparken inanılmaz mutlu oluyorlar, biz de onların mutluluğuna ortak oluyoruz. Bu mutluluk ne maddiyatla ne de başka bir şeyle ifade edilemez, sadece yaşamak gerekiyor" dedi.

Bedensel Engelliler Yelken Branşı Milli Takım sporcusu Ali Doğan, "Havada, karada, suda ve her yerde engelsiz bir yaşam için el ele diyorum. Dalış yaptık, keyfini çıkardık. Suyun kaldırma kuvveti ile kendimizi daha özgür hissediyoruz. Kendi özgür irademiz ile var olduğumuzu ve farkındalığımızı ortaya koyuyoruz. 29 Ekim için yapılan bu etkinlik ve fotoğraf sergisi çok güzeldi. Biz değerli başkanımız Burhanettin Kocamaz'ı başkan olarak seçtik ve bunu gururla söylüyorum. Engelsiz kent Mersin için daha fazla iletişimin ve motivasyonun olması için, ulaşılabilirlik, erişilebilirlik adına, engellileri rahat ettirmek adına elinden geleni yapıyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Muhteşem bir etkinlik oldu"

Denizin altında hissettiği duyguları tarif etmekte zorlandığını ifade eden Kenan Özkan, "Bugün denizin altına daldık ve mavi sularla tanıştık. Denizin altında rampa yok, merdiven yok, tekerlekli sandalye yok ve her şey harika. Denizin altında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutladık. Muhteşem bir etkinlik oldu. Özgür hissediyorduk. Balıklar gibi yüzüyorduk. Anlatılmaz bir duygu. Ben her engellinin bu duyguyu tatmasını isterim. Bu etkinlik için Burhanettin Başkanımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title