Haberler

Engelli Harun'un Karne Hediyesi Akülü Araç Oldu

Güncelleme:

Elazığ'da takdir ve matematikte sınıf birincisi olması nedeniyle üstün başarı belgesi alan bedensel engelli Harun Raşit Yıldız, istediği engelli akülü aracına da kavuştu.

Elazığ'da takdir ve matematikte sınıf birincisi olması nedeniyle üstün başarı belgesi alan 11 yaşındaki bedensel engelli Harun Raşit Yıldız, istediği engelli akülü aracına da kavuştu.

Veysel ve Perihan Yıldız çiftinin 4 çocuklarından 3'üncüsü olan 11 yaşındaki Harun Raşit Yıldız, 4 yaşında omurilik iltihaplanması nedeniyle geçirdiği ameliyat sonrası bir daha yürüyemedi. Yüzde 92 engelli olan ve tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren 11 yaşındaki Yıldız, ailesinin desteği sayesinde eğitimine devam ediyor. Elazığ İMKB Ortaokulu 1. sınıfını takdir ve üstün başarı belgesi ile bitiren Yıldız, sömestr tatilinde gazetecilere "Akülü bir aracım olursa hem aileme az yük olurum hem de rahat hareket ederim" diyerek talepte bulunmuştu. Kendisinin rahat hareket etmesi için akülü araç isteyen Yıldız'a, Antalyalı iş adamı Fatih Yalçın ve 3 arkadaşı son teknoloji imkanlarına sahip akülü araç alarak hediye etti. Karne almasından bir hafta sonra Çatalçeşme Mahallesin'deki evlerine gelen akülü aracı gören Yıldız, büyük mutluluk yaşadı. Baba Veysel Yıldız, oğlu için gönderilen paketten çıkan akülü aracı kurarak binmesini sağladı. Akülü araca binen Yıldız, kardeşleri ve teyzelerinin çocukları ile doyasıya oynama fırsatı buldu.

"ÇOK MUTLUYUM"

Okulu takdir ve üstün başarı belgesi ile bitirdiğini ifade eden Harun Raşit Yıldız, "Benim ilk hayalim akülü araçtı ancak alamıyorduk. Rahat gelip gitmek için akülü bir araç istedim. Karnemle birlikte takdir belgesi, bir hafta sonra da hediyemi aldım. Çok mutluyum, şimdi rahat rahat hareket edebiliyorum. Daha önce tekerlekli sandalyem vardı, onunla zorlanıyordum" dedi.

Oğlunun 4 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu omurilik felci olduğunu kaydeden baba Veysel Yıldız, "Ameliyat olmasına rağmen oğlum felçli kaldı ancak biz onu hayattan uzak tutmadık. İlkokulda olduğu gibi ortaokulda da hep takdir teşekkür aldı. Okulda hareket etmek için bir akülü araç istemişti. Antalya'dan hayırsever arkadaşlar sağolsun akülü arabasını 'biz karşılayacağız' dedi. Oğlumda bir hafta önce takdirle karnesini aldı, üstün bir zekası var. Biz anne baba olarak onu okutmak zorundayız. Zaten devletin imkanları da geniş. Devletimiz oğlum gibi çocuklara ilgi alaka gösteriyor. Harun şimdi akülü aracı ile hem parka, okula gidecek, çıkıp sokakta oynayacak" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Yıldız Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title