Haberler

Engelli Baba, 9 Nüfuslu Ailesine Ayakkabı Boyayarak Bakıyor

Güncelleme:

Ağrı'da 18 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan, yüzde 94 fiziksel engelli Nihat Kaya, kazandığı parayla 9 nüfuslu ailesine tek başına bakıyor.

Ağrı'da 18 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan, yüzde 94 fiziksel engelli Nihat Kaya, "Sabah saat 09.00'da geliyorum akşama kadar çalışıyorum, saat 17.00 -18.00 saatleri arsında evime gidiyorum. Benim için geçim çok zor. Öğrencilerim var mecbur ne yapayım. 4 erkek ve 3 kızım var ben ve eşimde eklenince 9 kişi oluyoruz. Bu ayakkabı sandığından kazandığım parayla geçiniyorum." dedi.

ENGELLİ OLMASINA RAĞMEN 9 NÜFUSLU AİLESİNE BAKIYOR

Ağrı Cumhuriyet Caddesi Merkez Camisi karşısında ayakkabı boyacılığı yapan vatandaşlar tarafından 'Hanifi ağabey' olarak tanınan yüzde 94 engelli olan Nihat Kaya adlı vatandaş ayakkabı boyası ile kazandığı parayla 9 nüfuslu ailesini geçindiriyor.

Yüzüncü Yıl Mahallesi Çakmak Sokak'ta ikamet eden Kaya, 18 yıldır yaz kış demeden sürekli olarak merkez camisinin önünde ayakkabı boyacılığı yapıyor. Kaya, engelli olmasına rağmen çalışmak zorunda kaldığını, aileye sadece ayakkabı boyasından kazandığı parayla baktığını söyledi. Ortaokul ve liseye giden 5 çocuğunun olduğunu anlatan Kaya, çocuklarının okul harçlığı ve ailenin giderleri fazla olduğu için çok zorlandığını belirtti.

"18 YILDIR CAMİNİN ÖNÜNDE AYAKKABI BOYACILIĞI YAPIYORUM"

Ailede sadece kendisinin çalıştığını, yürümekte zorluk çektiğini, çocuklarının yardımıyla yürüyebildiğini vurgulayan Kaya, "18 yıldır Merkez Camii'nin önünde ayakkabı boyacılığı yapıyorum, Engelliyim. Bununla geçimimi sağlıyorum. Toplam 9 nüfusa bakıyorum, 5 tane de öğrencim var. Sadece ben çalışıyorum. Başka herhangi bir yerde başka gelirim yok." dedi.

"ALLAH'IN YARDIMIYLA GEÇİNİYORUZ"

Tek geçim kaynağının ayakkabı boyacılığından kazandığı para olduğunu kaydeden Kaya, "Benim tek geçim kaynağım ayakkabı boyacılığından kazandığım paradır. Allah'ın yardımıyla geçiniyoruz. Yaz kış demeden sürekli burada çalışıyorum. Çok zordur. Soğuk havalarda da mecburen aynen böyle çalışıyorum Sabah saat 09.00'da geliyorum akşama kadar çalışıyorum, saat 17.00 -18.00 saatleri arsında evime gidiyorum. Benim için geçim çok zor. Öğrencilerim var mecbur ne yapayım. 4 erkek ve 3 kızım var ben ve eşimde eklenince 9 kişi oluyoruz. Bu ayakkabı sandığından kazandığım parayla geçiniyorum." ifadelerini kullandı.

"ÖNCE ALLAHA SONRADA DEVLETİMİZE MUHTACIM"

Günde ortalama 20 ile 25 lira arasında para kazandığını söyleyen Kaya, "Devlet'ten yardım istiyorum. Motor bisikletimle eve gidip geliyorum. Yüzde 94 raporum var, engelliyim. Çocuklarımın yardımıyla ve değnekle gidip geliyorum. Motor bisikletim de bozulmuş. Vali Bey'e gideceğim bana 1 tane araba versin. Günde boyadığım ayakkabılardan ortalama 20-30 lira para kazanıyorum. Ne yapayım az ama yetmese de ne yapayım, millete el açmaktan daha iyidir. Elimi açıp da ne yapacağım. Önce Allah'a sonrada devletimize muhtacım." şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Nihat Kaya Ağrı Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title