Haberler

Enez Belediyesi Yaz Şenliği'nde Haluk Levent Rüzgarı Esti

Güncelleme:

Enez Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Şenliği'nin ikinci gecesi 27 Ağustos 2013 Salı günü akşamı yapıldı.

Saat 20.00'de başlayan etkinliğin tamamı Rumeli Televizyonu tarafından canlı olarak yayınlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 20.00'de başlayan etkinlikte ilk olarak Havsa Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Davul Show ve yine Havsa Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Roman Grubu ve Büyükçekmece Belediyesi Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sundular.

Ekiplerin gösterileri büyük beğeni ve ilgi topladı.

Gösterilerin ardından ekiplere günün anısına Enez Belediye Meclis Üyeleri İsmail İşcan ve Fahri Kıvırcık tarafından plaket takdim edildi.

Halk Oyunları gösterilerinin ardından Keşanlı Sanatçı Ahmet Gürsel tarafından yazılan ve bestelenen Enez Türküsü'nün tanıtımı yapıldı ve Gürsel türküyü ilk kez seslendirdi.

Gürsel'in söylediği türkünün ardından CHP Enez İl Genel Meclis Üyesi Erol Açık tarafından kendisine plaket takdim edildi.

Gürsel'in ardından Keşanlı Klarnetçi Gökhan Uyan ve arkadaşları tarafından izleyenlere müthiş bir müzik ziyafeti sunuldu.

Gösterinin ardından CHP Enez İlçe Başkanı Engin Yağcılar tarafından Gökhan Uyan'a anı plaketi takdim edildi.

Daha sonra sahneye Rumeli TV'de 9/8 Hüzünler Programı'nın Yapımcısı ve Sunucusu Süheyla Solak Rumeli Türküleri ile izleyenleri adeta coşturdu.

Konserin ardından Solak'a CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ı eşi Berrin Gürkan tarafından anı plaketi takdim edildi.

Ardından Kaçkar TV'de Gönül Kahvesi Programı'nın Yapımcısı ve Sunucusu Keşanlı Yazar Recebiye Çataksezer tarafından bir şiir dinletisi sunuldu.

Çataksezer'in şiir dinletisinin ardından etkinliğe katılan Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner'e CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tuncer Tuna'ya,Edirne İl Genel Meclis Başkanı Nusret Uybaş'a, Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin'e,Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yılmaz'a, Trakya Balkan ve Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Ahmet Talikacı'ya Ve Keşanlı Yönetici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Akpınar'a Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır tarafından plaketleri takdim edildi.

Çayır, ayrıca etkinliği izleyen basın mensuplarına da teşekkür ederek plaketlerini takdim etti.

Etkinlikte son olarak sahne alan Haluk Levent,yaklaşık 2.5 saat süren konserinde sahnede kalmadı ve sürekli halkın ve izleyenlerin içinde konserini sürdürdü.

Levent bir ara izleyicilerden seçtiği 3 kişiyi sahneye çıkararak onlara gitar,saksafon çaldırarak onlarla kısa bir süre konserine devam etti.

Haluk Levent böyle bir olayı ilk kez denediğini belirterek "Biz halkımızla beraber iç içeyiz.Bu nedenle onları sahneye aldım " dedi.

Levent ayrıca Saros Körfezi ve Trakya'nın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu da dile getirerek "Bu yaz belki 60'a yakın yerde konser verdim.Gittiğimiz şehirlerde hani sanatçılar çok mutlu olduk hep aynı klişe sözleri söylerler.Fakat bugünkü sözler klişe değil" dedi.

Levent konserin ilerleyen dakikalarında Türkiye'deki ve komu ülkelerimizde yaşanan gelişmelerle ilgili mesaj da vererek şunları söyledi."Belki şu sıralar ülkemizde oluşan gri olmayan siyah ya da beyazın olmasını engelleyebilirdik"şeklinde konuştu.

Haluk Levent yaklaşık 2.5 saat süren konserde zaman zaman izleyenlerin arasında girerek özellikle çocuklar ve engelli bir çocukla ilgilendiği sırada duygusal anlar da yaşadı.

Levent'in konseri izleyenleri adeta coşturdu ve şenlikte bir Haluk Levent Rüzgarı esti.

Konserin ardından Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır,Levent'e bu güzel ve coşkulu konser için teşekkür ederek plaket takdim etti.

Levent'te başkanın tam bir Haluk Levent hayrını olduğunu tespit ettiğini ve makam aracında kendisine ait bütün albümlerin olduğunu gördüğünü söyledi.

Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği etkinlik gece saat 01.15'e kadar coşku içersinde devam etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haluk Levent Rumeli Havsa Enez Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title