Haberler

Ender Biçki Yemin Etti

Güncelleme:

CHP'nin Karesi İlçesi Belediye Başkan Adayı Ender Biçki, belediye başkanı olursa kamu yararını gözeteceğini söyledi.

CHP'nin Karesi İlçesi belediye başkan adayı Ender Biçki, belediye başkanı olursa kamu yararını gözeteceğini söyledi. Biçki, "Kamu yararına olmayan hiç bir işe imza atmayacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karesi İlçesi belediye başkan adayı Ender Biçki ve Altıeylül belediyesi başkan adayı Mehmet Ali Çiçek, Küçüksanayi Sitesi Kooperatifi (KÜÇÜKSAN) esnaf ve sanayicilerine projelerini anlatırken dinleyicileri çok etkiledi. Karesi İlçesi başkan adayı Ender Biçki, partilerinin belediyecilik anlayışının 'insan odaklı', 'halktan yana' olduğunu vurguladı. Hizmetlerinde kamu çıkarlarını koruyacağına söz veren Biçki, "Kamu yararına olmayan hiç bir projeye imza atmayacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum" dedi.

'KARESİKART' DAĞITACAĞIZ

Sosyal belediyecilik, sosyal demokrasi anlayışı doğrultusunda hizmet vereceğini vurgulayan Biçki, yoksul halkı ekonomik olarak desteklemek amacıyla 'Karesikart' uygulamasını başlatacağını, her köye bir köy konağı kurulacağını, bu köy konaklarında ücretsiz internet ve ortak kullanılan mutfak olacağını, Karesi ilçesinin bir kültür ve sanat merkezi haline getireleceğini bildirdi. Biçki, Karesi ilçesinde mutlaka bir kültür merkezi, belediye tiyatrosu kurulacağını, ilçenin bir açık hava sinemasına kavuşturulacağını, unutulan Ramazan eğlencelerinin yeniden canlandırılacağını açıkladı. Karesi İlçesi belediye başkan adayı ender Biçki, "24 saat yaşayan bir ilçe yaratacağız. Karesi ilçesi marka olacak" diye konuştu.

ALTIEYLÜL BAŞKAN ADAYI ÇİÇEK:

SİYASET ALGISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Altıeylül belediye başkan adayı Mehmet Ali Çiçek de, konuşmasında Türkiye'de bozulan siyaset ve siyasetçi algısına dikkat çekerek seçildiğinde bu algıyı değiştirmek için gayret edeceğini dile getirdi. Çiçek, bu konuda kampanyasında edindiği gözlemlerini aktardı. Çiçek, "Kampanyamız sırasında köylere, kahvelere gittiğimizde, merhaba! dediğimizde, vatandaş başını kaldırıp 'öf! yine geldiler...' der gibi bakıyor. Sonra da, 'işte şimdi geldiniz, beş yıl sonra bir daha ya gelirsiniz, ya gelmezsiniz' algısını gözlemliyorum. Böyle bir siyasetçi algısı var ülkemizde; önce bunu değiştirmeliyiz. Ben, AKP adayı Zekayi Kafaoğlu'nu ziyaret ettim, o da bir hekim benim gibi ve 'ben seçilirsem bir desteğe ihtiyacın olduğunda geleceğim, sen seçilirsen de sen bana gelirsin' dedim" diyerek siyaset algısını değişitirmek için bir adım attığını vurguladı. Mehmet Ali Çiçek, bir vatandaşın ilginç bir tepki göstererek, 2015 seçimleri sonrasında "Silivri toplama kampının boşaltılması" isteğini dile getirdiğini anlattı. Biçki ve Çiçek'in sunumu Küçüksan sakinleri tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Ali Çiçek Altıeylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title