Haberler

En iyi öğretmeni seçmek için geceden kuyruğa giren veliler, sosyal mesafeyi unutunca okulun müdürü açığa alındı

Güncelleme:

İzmir'deki Vali Rahmi Bey İlkokulu'nda, velilerin öğretmen seçimi yapmak için okulun bahçesinde sosyal mesafeye aldırış etmeden toplanmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında okul müdürü açığa alındı.

İzmir'in Buca ilçesindeki Vali Rahmi Bey İlkokulu'nda, öğretmen seçimi için toplanan velilerin görüntüsü büyük tepki çekmişti. Okul bahçesinde adeta kamp kuran, koronavirüs tedbirlerine de uymayarak sosyal mesafeyi hiçe sayan yüzlerce velinin davranışı, şaşkınlığa sebep olurken Buca Kaymakamlığı o görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonucunda okul müdürü Mehmet Y, tedbir amaçlı açığa alındı.

NE OLMUŞTU?

Buca ilçesindeki Vali Rahmi Bey İlkokulu'nun velileri, 15 Temmuz'u 16'sına bağlayan gece istedikleri öğretmenlerin sınıflarına çocuklarını yerleştirebilmek için sıraya girdi. Saat 11.00 sıralarında başlayan bekleyiş, saat 23.00'e kadar sürdü. Sıranın karışmaması için kendi aralarında liste hazırlayan veliler, istedikleri öğretmenin sınıf kontenjanı dolmadan yer kapmaya çalıştı.

En iyi öğretmeni seçmek için geceden kuyruğa giren veliler sosyal mesafeyi unutunca okulun müdürü açığa alındı

Öte yandan okul bahçesinde sandalyeleriyle nöbet tutan bazı velilerin arasında çıkan tartışma, diğerleri tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Çıkan tartışmaya ihbar üzerine gelen polis ekipleri müdahale etti. Okul bahçesinde adeta kamp kuran, koronavirüs tedbirlerine de uymayarak sosyal mesafeyi hiçe sayan yüzlerce velinin davranışı, şaşkınlığa sebep olurken Buca Kaymakamlığı o görüntülerle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, okul müdürü Mehmet Y'nin, soruşturma bitinceye kadar tedbir amaçlı olarak açığa alındığı belirtildi.

En iyi öğretmeni seçmek için geceden kuyruğa giren veliler sosyal mesafeyi unutunca okulun müdürü açığa alındı

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İzmir Buca Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500

Yorumlar (14)

Menemen:

Karpuz seçer gibi öğretmen seçiyorlar, üstüne de bağış! :) Al sana resmi rüşvetçi eğitim anlayışı..... İzin vermeyen Kaymakam ı Tebrik Ediyorum. Olaya el koymuş....

71
6
yanıtYanıtla
Serhat:

Millet kurallara uymasın faturası müdüre çıksın

21
39
yanıtYanıtla
ÇÖZÜM BASİT:

Çözüm basit. Her yere okul yapacaksın, her yere yetecek sayıda öğretmenin var. Ve özel sektörü kapatacaksın. Eğitimin özeli olmaz. EĞİTİMİ DEVLET SAĞLAR.

21
4
yanıtYanıtla
ad:

öğretmen secimi ne demek yeni mi cıktı bu

14
1
yanıtYanıtla
Cimbom:

Her öğretmeni öğretmen mı sandınız.

yanıt6
yanıt130
UFUT:

Aksarayda noter çağırıp kura çekiyorlar

8
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

evet evet o kuradan başka yerlerde de var noter huzurunda hem de. ama asıl olay şu ki nasıl oluyorsa okula zorla bağış (haraç) verenlerin çocuklarının hepsi ve seçilmiş kişilerin çocuklarının hepsi bir sınıfa denk düşüyor. bu da yetmez gibi öğretmenler de kura ile belirleniyor ve ne tesadüfdür ki o sınıfa d o öğretmen denk geliyor. . . . YERSENNN. . . . NOTERMİŞ. !!!!!!

yanıt14
yanıt0
Mustafa Doğan:

Keşke çocukların da anne babasını seçme hakkı olsa,,!!

5
2
yanıtYanıtla
DEPDEP:

KEŞKE ANNE-BABALARINDA ÇOCUKLARI SEÇME SANSI OLSA HAYIRSIZ EVLAT, İŞSİZ GÜÇSÜZ EVLAT Bİ HALTA YARAMAYAN SÖZ DİNLEMEYEN EVLAT VD. . . EVLAT SEÇMEYİZ

yanıt2
yanıt3
asdff:

evladın hayırsızsa, bir işe yaramıyosa senin vasatlığın yüzündendir. ADAM gibi büyütseydin. Beceriksiz herif.

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title