Haberler

Antika Değerindeki Traktör, 50 Bin Euroya Satışa Çıktı

Güncelleme:

Aydın'da, antika traktör sahibi yaşlı adam, 68 yıl önce Almanya'dan aldığı emektar traktörünü internetten satışa çıkardı. Özellikle Avrupalılar antika traktörü satın almak için birbirleriyle yarıştı.

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde 76 yaşındaki Ahmet Toprak, 68 yıllık traktörünü 50 bin avroya internetten satışa çıkardı.

Pamukören Mahallesi'nde çiftçilik yapan Toprak, 1980 yılında hem işi gereği hem ilgisi nedeniyle Almanya'dan 2 bin mark karşılığı 1950 model Lanz Bulldog model traktör satın aldı.

ELİNDEKİ 5 TRAKTÖRÜ DE İNTERNETTEN SATIŞA ÇIKARDI

Traktörü bir süre iş için kullanan Toprak, yaşının da ilerlemesiyle sadece gezmek için binmeye başladı.

"Emektar" dediği traktörünü bir müddet garajında tutan Toprak, kendisine ait 5 traktörü de internet üzerinden satmaya karar verdi.

ANTİKA DEĞERİNDEKİ TRAKTÖRÜN FİYATI DUDAK UÇUKLATTI

Antika değerindeki bu traktörü için 50 bin avro talep ettiğini bildiren Toprak, 4,5 ton ağırlığındaki traktörde anahtar, marş ve ısıtıcının olmadığını, bu nedenle motorun önce dışarıdan LPG tüpünün aleviyle ısıtıldığını ardından çarkın elle döndürülmesiyle çalıştırıldığını söyledi.

ÇOCUKLUKTAN GELEN BİR MERAK VAR

Araştırmalarında şu ana kadar Türkiye'de bu motorun aynısını bulamadığını belirten Toprak, "Yarım asırdır çiftçilikle uğraşıyorum. Çocukluktan beri babamın traktörleri vardı. Bunlara merakım oradan geliyor, çiftçiliğe hastaydım ben. En iyi traktörü kullanma tutkum vardı. Bu emektar traktörün emsali yok, bulursanız ancak müzelerde vardır, vatandaşın elinde yoktur." dedi.

TRAKTÖRE AVRUPALILAR HASTA OLUYOR

Traktörüne 30 bin avro teklif edildiğini ancak kabul etmediğini ifade eden Toprak, "Bu traktöre genellikle Avrupalılar hasta. Hollanda'dan 30 bin avro teklif yapıldı, kabul etmedim. Almanya'dan 2 bin marka almıştım. Şimdi 50 bin avro istiyorum. 35 beygir, tek silindirli motora sahip. Traktörüm halen çalışıyor. Arada sırada binip geziyorum." diye konuştu.

İLANI GÖRENLER HEMEN ARIYOR

Traktörlerin internetteki satışlarıyla ilgilenen Toprak'ın akrabası Muhammet Akçay da ilanı gören çok sayıda meraklının bilgi istediğini anlattı.

İstediği fiyatı henüz alamadığı söyleyen Toprak, "Aşırı talep oluştu. İnternetten soruyorlar, telefonla arıyorlar fakat istediğimiz fiyata henüz ulaşamadık. Bu traktörlerin hepsi birer efsane. Lanz Bulldog traktöründen Türkiye'de tek olduğunu biliyorum. Almanya'dan Hollanda'dan teklifler geldi ancak anlaşamadık ama almakta çok hevesliler, yeni bir teklifle geleceklerini düşünüyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Toprak Almanya Kuyucak Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title