Haberler

El Bab'ın Kedisi 'Barış' Yeni Yuvasında

SURİYE'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli Uzman Çavuş Ömer Özkan'ın, El Bab'daki çatışmalar sırasında bulduğu ve 'Barış' adını verdiği kedi, Gaziantep'teki tedavisinin ardından yeni yuvasına kavuştu.

SURİYE'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli Uzman Çavuş Ömer Özkan'ın, El Bab'daki çatışmalar sırasında bulduğu ve 'Barış' adını verdiği kedi, Gaziantep'teki tedavisinin ardından yeni yuvasına kavuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli Uzman Çavuş Ömer Özkan, El Bab'da yürütülen operasyonlar sırasında geçen Şubat ayında kedi buldu. Uzman Çavuş Özkan'ın, 'Barış' ismini verdiği kedi, 26 Şubat'ta tedavi edilmesi için Gaziantep'teki Canlı Hayatı İyileştirme Derneği'ne gönderildi. Derneğin barınağında tedavi edilen 'Barış' isimli kediyi haberlere konu olmasının ardından yüzlerce kişi sahiplenmek için başvuruda bulundu. Dernek yetkilileri, başvuruların ardından kedinin bir yayınevinin sahiplenmesine karar verdi. Kediyi sahiplenecek olan yayınevinin görevlisi Salih Yavuz, bugün Gaziantep'e geldi. Barış'ın durumundan gazetelerden haberdar olduğunu ve sahiplenmek istediklerini anlatan yazısı ile haberdar oldukların anlatan Yavuz, şunları dedi:

"Barış'ın varlığından köşe yazısıyla haberdar olduk. El Bab'da kahramanca terörle, barış için mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir Mehmetçiğimizin harap şekilde El Bab'da bulduğu Barış'ı sahiplenmesi ve ona ayakta kalma mücadelesine ortak olması bizi çok etkiledi. Kırmızı Kedi yayınevi olarak kedilerle çok iç içe olan bir yayıneviyiz. Dolayısıyla köşe yazısını okur okumaz, El Bab'da hayatta kalmış 'Barış' kediyi, İstanbul'da da bir emanet olarak sahiplenip, daha mutlu, daha rahat, daha konforlu bir ev sahibi olmasını istedik. Barış'ı almak için Gaziantep'teki dernek yetkilileri ile bağlantıya geçtik. Yetkililer bu talebimizi çok sıcak karşıladı. Barış'a askerimizin elinin değdiği andan itibaren çok iyi bakıldığını buraya gelerek gözlerimizle gördük. Barış'a en az bu kadar iyi bakacağımıza söz verdik. Bütün Türkiye'nin içi rahat olsun, Barış yeni evinde; çok daha mutlu çok daha huzurlu olacak."

Canlı Hayatını İyileştirme Derneği yetkilisi Cemal Güneş Tosun ise Barış'ın iyi bir yuvaya gittiğini belirterek, "Barış yaklaşık 1,5 aydan beri bizimle birlikte, buradan iyi bir yuvaya gittiğini düşünüyorum. Yurtiçinden ve yurtdışından yaklaşık 3 bin kişi Barış'ı almak için başvuru yaptı. Çok istekli olduğu için Barış'ın yayınevine gitmesinin uygun olduğu kanaatine vardık. Mehmetçiğimizin ve milletimizin gözü arkada kalmasın içi rahat olsun, Barış'ın güzel bir yuvası oldu" dedi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salih Yavuz Ömer Özkan Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title