Haberler

Yılmaz Argüden, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Ulusal Ağlar Danışma Kurulu Başkanlığı'na Seçildi

Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (KİS) Ofisi'ne rehberlik etmek ve yerel ağlar arasındaki ilişkileri artırmak amacıyla 2013 yılında kurulan BM-KİS Ulusal Ağlar Danışma Kurulu, KİS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Argüden'i Başkan olarak seçti.

Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi (KİS) Ofisi'ne rehberlik etmek ve yerel ağlar arasındaki ilişkileri artırmak amacıyla 2013 yılında kurulan BM-KİS Ulusal Ağlar Danışma Kurulu, KİS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Argüden'i Başkan olarak seçti. 110 ülkenin Ulusal Ağını temsil eden Dr. Argüden, BM-KİS Yönetim Kurulu'nda da görev yapacak.

Sekretaryası TİSK ve TÜSİAD ortaklığında yürütülen Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (Global Compact) Türkiye Ulusal Ağı, Ulusal Ağlar Danışma Kurulu Başkanlığı'na seçilerek Birleşmiş Milletler KİS Yönetim Kurulu'nda yer sahibi oldu. TİSK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre 2013 yılında kurulan BM-KİS Ulusal Ağlar Danışma Kurulu, KİS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Argüden'i Başkan olarak seçti.

-BM-KİS "SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAMLI KÜRESEL EKONOMİ" VİZYONUYLA ÇALIŞIYOR

10 bini aşkın imzacısıyla dünyanın en yaygın sürdürülebilirlik platformu olan BM-KİS "sürdürülebilir ve kapsamlı küresel ekonomi" vizyonuyla çalışıyor.

Başkanlığını BM Başkanı Ban Ki-moon'un yaptığı KİS Yönetim Kurulu'nda Unilever, BASF, Citibank, Petrobas, Sabancı Holding, Sinopec, Dünya Ekonomik Forumu, ICC, Transparency International, UNI Global Union gibi kurumların başkanları da yer alıyor. Dr. Yılmaz Argüden'in Ulusal Ağlar Danışma Kurulu Başkanlığı'na seçilmesiyle, Güler Sabancı ile birlikte iki Türk KİS Yönetim Kurulu'nda görev yapıyor olacak.

-SÖZLEŞMEYİ TÜRKİYE'DE 250'Yİ AŞKIN KURUM İMZALADI-

KİS Türkiye, geliştirdiği Sektörel Yayılım Stratejisi ve Paydaşları Kaldıraçlama Yaklaşımıyla diğer Ulusal Ağlara sunduğu en iyi uygulama örnekleriyle tanınıyor.

Türkiye'den 250'yi aşkın kurumun imzaladığı Sözleşme, Türkiye'de de kurumsal sürdürülebilirlik kavram ve fikrinin yayılması ve kalkınma hedefine yönelik olarak iş dünyasıyla işbirliği yapılması açısından önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

-SEKRETERYA GÖREVİNİ TİSK VE TÜSİAD ÜSTLENDİ-

Türkiye Ulusal Ağı 2013'te formel bir yapıya kavuştu, sekretarya görevini TİSK ve TÜSİAD üstlendi. BM-KİS Türkiye Yönetim Kurulu'nda Akkök, Anadolu Efes, ARGE Danışmanlık, Bilim İlaç, Borusan Holding, Coca Cola İçecek, Doğuş Otomotiv, Borsa İstanbul, Koç Holding, Sabancı Holding, TİSK, TSKB, TÜSİAD, Yüksel Holding, ZED Tanıtım ve Zorlu Holding'in temsilcileri yer alıyor.

Öte yandan, AB finansmanı da kullanılarak TİSK'in liderliğinde ve Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE), Romanya, Makedonya, Karadağ ve Hırvatistan İşveren Örgütleri'nin ortaklığında sürdürülen "Herkes için Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi" dünyadaki tüm şirketlerin BM-KİS ilkelerine uyumunu kolaylaştıracak altyapıya yönelik bir danışmanlık modelini kurguluyor.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Birleşmiş Milletler Sabancı Holding Yılmaz Argüden Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title