Haberler

Turizmciler Giresun'da 'Zaman Yolculuğu' Yaptı

TÜRSAB'a bağlı Türkiye'nin en büyük 20 seyahat acentesi, Giresun'un dünya çapında bir turizm destinasyonu yapılabilmesi amacıyla Vali Dursun Ali Şahin'in başlattığı çalışmalar kapsamında kente geldi.

TÜRSAB'a bağlı Türkiye'nin en büyük 20 seyahat acentesi, Giresun'un dünya çapında bir turizm destinasyonu yapılabilmesi amacıyla Vali Dursun Ali Şahin'in başlattığı çalışmalar kapsamında kente geldi. Gezi kapsamında Giresun Adası'na giden acente yetkilileri, "Zamana Yolculuk" programında M.Ö. 800 yılına gitti.

TÜRSAB'A bağlı Türkiye'nin en büyük 20 seyahat acentesi, Giresun'un turizm portföyünü araştırmak üzere kente geldi. TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Muammer Güner, Boğaziçi Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Karagöz, Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Gökhan Usta, Eltra Tur'dan Ceren Keskin, Saltur'dan Metin Cansız, Jolly Tur'dan Kerem Gökçe, Setur'dan Demet Köse, Ogzala Tur'dan Erhan Saraloğlu, Bukla Tur'dan Ayhan Bıyıklıoğlu, Folktours'dan İlham Seyyale, Pronto Tour'dan Erdal Çeri, Mika Tur'dan Tuğrul Tuna, Tamzara Tur'dan Şener Kalemci, Arnika Tur'dan İbrahim Tanrıverdi, Geos Tur'dan Ayfer Kuralay, Nuk Travel'dan Nalan Üstüner Koca, TÜRSAB'dan Neyir Seda Ütügen, Ersin Koçhan, TYD'den Aynur Gürsoy ve Turizm Güncel'den Savaş Daş'ın katıldığı iki günlük programda heyet, gezisine Şeyhli ve İnece köylerinden başladı. Kale mevkisindeki Zeytinlik Restoran'da öğle yemeği yiyen heyet, daha sonra Kale'ye çıktı ve Giresun Adası'na geçti. Adada M.Ö. 800 yılına giderek "Zamana Yolculuk" programına katılan ve hazırlanan senaryoda otantik kıyafetlerle Saka Türkü olan konuklar, Herkül ve Amazonlarla diyalog kurup, yemek yediler. Ada programından oldukça memnun ayrıldıklarını, programın formatının alışılmışın dışındaki şekliyle hem dikkat çekici, hem özel, hem de hafızalarda iz bırakıcı bir etkiye sahip olduğunu söyleyen acente yetkilileri, ilerleyen yıllarda Giresun'un turizm alanında adından çok bahsettirecek bir il olduğunu belirttiler.

Marka Kent Giresun Ekibi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, "Valimiz Dursun Ali Şahin'le beraber başlatılan 'Marka Kent Stratejik Planı' kapsamında Giresun dolaşıldı ve marka değeri olan noktalar tespit edildi. Daha sonra bunlar 41 tane turizm çeşidinin altına yerleştirildi. Giresun'un önce Türkiye'de, sonra dünyada nasıl destinasyon merkezi olabileceği konusunda stratejiler ortaya konuldu. Sonra da bu stratejiler teker teker hayata geçirilmeye başlandı. Bunlardan biri, eko turizm köylerinin oluşturulmasıydı. Bu kapsamda artık Şeyhli ve İnece köyleri kendi başına turist ağırlayabilecek kapasiteye ulaştı. Bunun için de turizmcilere yönelik turizm destinasyonları oluşturulmaya başlandı. Şimdi de oluşturulan güzergahların ve turizm çeşitlerinin turizm profesyonellerine sunumuna gelindi. Bugün de bunu gerçekleştiriyoruz. Türkiye'de önde gelen TÜRSAB'a bağlı seyahat acenteleri bugün info gezi için buraya geldiler. ve 2 gün boyunca da ilimizi bu acentelere dolaştıracağız. Bugün gelen bu grup içerisinde çok güçlü seyahat acenteleri var. Bunlara ilimizin turistik değerlerini gösteriyoruz. ve çok ciddi bir memnuniyet var şu anda. Misafirlerimiz, Giresun Kalesi'nin haricinde de turizm noktalarının olduğunun farkına vardılar. Giresun'un turizm anlamında çok daha büyük bir kompozisyona sahip olduğunu gördüler" diye konuştu.

Gelen insanların Giresun'la alakalı iyi intibalarla şehirden ayrılmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen Vali Dursun Ali Şahin ise, "Havaalanının faaliyete geçmesinden sonra bu yörenin oldukça canlılık kazanacağına inanıyorum. İnşallah önümüzdeki yılın Aralık ayında da ilk uçuş seferleri yapılacak. Biz de şimdi o döneme hazırlık için kendimizi adeta yırtarcasına hazırlık yapıyoruz. Sağolsun Metin Bey 5 kişilik ekibiyle gidip köylerde eko turizm için çalışıyor. Akademik olarak çalıştığı alana bilgisini vererek o köylüleri işliyor, hatta tiyatroyu bile o köylere getiriyor" dedi.

İrlanda'daki nüfusun azlığına rağmen ortaya konulan turizm nüfusunun yüksek oluşuna dikkat çeken Vali Şahin, "Biz bunu neden burada yapmayalım. Bugün 487 tane yaylamız var. Giresun, turizm potansiyeli son derece yüksek bir coğrafya. Arap turizminin buraya getirilmesi hususunda da Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştüm, uygun olduğunu söyledi. Artık bizim için durmak yok. Çalışmak, çalışmak, çalışmak" şeklinde konuştu.

İlk günkü programın ardından İnece köyüne geçen grup, burada eko turizm köy aktivitelerini gerçekleştirdiler. Köydeki konaklamalarının ardından bugün Giresun'un yaylalarını gezecek olan grup, akşam saatlerinde Giresun'dan ayrılacak. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Dursun Ali Şahin Türkiye İnece Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title