Haberler

Suudilerin Tıbbi Malzemeleri Türk Ürünü Cihazda Saklanacak

Ankara'daki OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir firma, Suudi Arabistan'da bandaj ve tek kullanımlık medikal ürün üreten bir firmanın talebi doğrultusunda 62,5 metreküp hacme ...

ERDAL ÇELİKEL - OSTİM'de faaliyet gösteren bir firma, tıbbi sarf malzemelerinin güvenli koşullarda saklanmasını sağlayan 62,5 metreküp hacme sahip endüstriyel sterilizasyon cihazı geliştirdi.

Firmanın sahibi Hasan Tahsin Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce 50 metreküp büyüklüğünde bir cihaz ürettiklerini belirterek, " Suudi Arabistan'dan gelen talep doğrultusunda 62,5 metreküplük bir ürün daha ürettik" dedi. Dünyada bu işi yapan çok az firma bulunduğunu ifade eden Özbek, ürünün Suudi Arabistan'da bandaj ve tek kullanımlık medikal ürün üreten bir firmanın talebi doğrultusunda ortaya çıktığını kaydetti.

"3,5 ayda teslim edildi"

Ürünü 3,5 ayda tamamlayarak teslim ettiklerini dile getiren Özbek, müşterinin ihtiyacına göre daha geniş hacimli ürünler de üretebileceklerini söyledi.

Cihazın etilen oksit gazıyla çalışan bir mekanizması olduğunu ve bu üniteleri 15 yıldır ürettiklerini anlatan Özbek, ağırlıklı olarak Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'ya ihracat yaptıklarını ve söz konusu bölgelerdeki 22 ülkede distribütörlüklerinin bulunduğunu kaydetti.

-"OSTİM'deki firmalar inovasyona ağırlık vermeli"

Kendileri için en büyük partnerlerin yine OSTİM'deki firmalar olduğunu anlatan Özbek, "OSTİM bizim fabrikamız. 15-20 yıldır çalıştığımız 65 tane yan tedarikçimiz var. İşin mekanik kısımlarının neredeyse tamamını OSTİM'e dağıtıyoruz. Biz burada mekatronik ve inovatif kısmını yükleniyoruz" diye konuştu.

OSTİM'in kendileri için bulunmaz bir nimet olduğunu dile getiren Özbek, bölgedeki işletmelerin inovasyona geçmelerinin şart olduğunu ve KOBİ'lerin ufuklarını her zaman geniş tutmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Etilen oksit sterilizasyonu nedir?

Etilen oksit sterilizasyonu, düşük ısıda (37-55 derece arası), basınç üstü veya altında etilen oksit gazı ile sterilizasyon işleminin gerçekleştirilmesi olarak tanımlanıyor.

Avantajları açısından değerlendirildiğinde, ısıya ve neme hassas tüm tıbbi malzeme ve cerrahi aletlerin kullanımı açısından önemli olan uygulama tıbbi aletlere daha az zarar veriyor. Cihaz, tekrar kullanılabilir cerrahi aletlerin yeniden steril edilmesine olanak tanıyor.

Sterilizasyon konusunda bilinen ve kabul gören, hali hazırda en ekonomik ve güvenilir çözüm olan etilen oksit gazı ile sterilizasyon yöntemi, dünyada ve Türkiye'de farklı birçok sektöre hizmet veren üreticilerin ve hizmet alıcılarının sıklıkla kullandıkları bir yöntem olarak kabul ediliyor.

Sporlar dahil bütün mikroorganizmalara (Creutzfeldt-Jakob hastalığı hariç) karşı etkili olan işlem, medikal aletlerin çoğunluğu ile uyumlu olması açısından da dikkati çekiyor.

Medikal sektörünün en önemli ekipmanlarının başında sterilizasyon üniteleri geliyor. İnsan sağlığına doğrudan etkisi olan tıbbi sarf malzemelerinin steril edilerek hastaya ulaşmasını sağlayan cihazların küçük kapasitelileri hastanelerde kullanılırken daha büyük ölçeklileri ise endüstriyel sınıfa giriyor. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Suudi Arabistan Hasan Tahsin Ekonomi Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title