Haberler

Kozaklı'ya Termal Krallık Kuruluyor

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Kral Tekstil, Nevşehir'in kaplıcalarıyla ünlü ilçesi Kozaklı'ya, Türkiye'nin en büyük termal tesis yatırımını başlatıyor.

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren Kral Tekstil, Nevşehir'in kaplıcalarıyla ünlü ilçesi Kozaklı'ya, Türkiye'nin en büyük termal tesis yatırımını başlatıyor.

Tekstil sektöründe yaptığı yatırımlarla 1989 yılından bu yana Kahramanmaraş'ta binlerce insana istihdam sağlayan Kral Tekstil, turizm sektörüne adım atıyor. Termal kaynaklardan yeterince faydalanılamayan Türkiye'de önemli bir boşluğu doldurmayı amaçlayan Kral Tekstil'in, termal yatırımı kısa bir süre sonra Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde hayat buluyor. Alanında uzman mimarların oluşturduğu ekip tarafından yaklaşık bir yıl süren çalışmaların ardından hazırlanan projenin ilk etabının ise bir yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 129 bin metrekare arazi üzerinde 60 bin metrekare kapalı alanıyla yükselecek olan Kral Termal'de çeşitli ebatlarda 896 daire yer alıyor.

Hisseli gayrimenkul satışı şeklinde vatandaşların kullanımına sunulacak proje hakkında bilgiler veren Kral Termal Yönetim Kurulu Başkanı Metehan Kral, "Ülkemizde bu kapsamda ve bu kalitede bir tesis yok. İnşallah yakın bir tarihte bu projeyi Türkiye'ye kazandırmış olacağız. Termal tesisimiz 896 odadan oluşacak. 856'sı apart şeklinde dairenin yer alacağı tesisimizde, 40 VIP oda, 12 açık ve kapalı termal havuz, aile havuzları, SPA saunaları yer alacak" diye konuştu.

Kozaklı kaplıcalarının insan sağlığı için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Kral, "Biz de Türkiye'ye termalin kalitesini anlatmak istiyoruz. Maalesef Türkiye'deki termal su olarak yer altı kaynaklarının yüzde 3'ü kullanılıyor. Yapacağımız bu yatırımla, hem vatandaşımızı termal suyla daha çok kaynaştırmak hem de ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Pazarlama konusunda ise Türkiye'yi yedi bölgeye ayırdık. Burası çok özel bir yer. Özellikle sudaki radon gazı ayrıcalığı var. Çok büyük bir yatırımı hayata geçirmenin heyecanı içerisindeyiz. Burası Türkiye'nin tam orta noktasında olduğu için bütün bölgelere hemen hemen eşit mesafede" ifadelerini kullandı.

Kurulacak termal tesiste hem kaliteyi hem uygun fiyatı bir arada buluşturduklarını ifade eden Kral, gayrimenkul fiyatlarının ise 7 bin 900 TL'den başladığını ve oda fiyatlarının büyüklüğe göre değiştiğini vurguladı. Projenin bitmesiyle birlikte Kral Termal'in sağlık ve yaşam vadisi olacağını işaret eden Kral, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hedef kitlemiz ilk etapta Türkiye olacak. Ancak proje bittiğinde burası sağlık ve yaşam vadisi olacak ve yurt dışına pazarlama çalışmalarımız da olacak. Özellikle Dubai ve Arap ülkelerine yönelik girişimlerde bulunacağız. Kral tekstil olarak bu topraklardan kazandıklarımızı tekrar bu coğrafyaya yatırım olarak dönüştürerek, geleceğe güvenle bakıyoruz. Bu yatırımımızın Kozaklı için de kilometre taşı olacağına inanıyorum. Projemizle bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı artacaktır. Sağlıklı bir hayat, keyifli bir tatil ve akıllı bir yatırım için herkesi Kral Termal'e bekliyoruz."

Öte yandan ilk şeması ortaya çıkan proje, Kozaklı'da düzenlenen programla tanıtıldı. Kozaklı Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Erdoğan Çelik, Nevşehir Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Çiçek, Kral Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kral, Kral Termal Yönetim Kurulu Başkanı Metehan Kral ve yüzlerce ilgilinin katıldığı programda, projenin tüm detayları paylaşıldı. Proje mimarı ve yatırım uzmanları tarafından anlatılan proje, katılımcıların büyük beğenisini topladı. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kahramanmaraş Türkiye Kozaklı Termal Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title