Haberler

Komgıda Hayvancılık ve Bakliyat Tesisleri Açıldı

Kombassan Holding şirketlerinden Komgıda A.Ş.'nin yeni yatırımı 'damızlık süt sığırı yetiştiriciliği ve bakliyat tesisleri' törenle açıldı.

Kombassan Holding şirketlerinden Komgıda A.Ş.'nin yeni yatırımı 'damızlık süt sığırı yetiştiriciliği ve bakliyat tesisleri' törenle açıldı.

Konya merkezli Kombassan Holding'in gıda alanında faaliyet gösteren şirketlerinden Komgıda A.Ş.'nin, yaklaşık 18 milyon TL'lik yatırımla kurduğu hayvancılık ve bakliyat tesisleri Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesindeki "Gıda Şehri"nde törenle açıldı.

Konya ve Karaman protokolünün bir araya geldiği törende konuşan Komgıda Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz, mevcut kapasitesi günde 270 ton makarna, 500 ton irmik, 250 ton un olan, Golda ve Melda markaları ile makarna, un, irmik ve bisküvi üretimi gerçekleştiren fabrikalarının, bakliyat alanında yaptığı yeni yatırımla İç Anadolu bölgesinde ilk olma özelliği taşıyan bakliyat tesislerini de üretim portföyüne dahil ettiğini söyledi. Demiröz, 7 bin 500 metrekarelik kapalı alanda kurulu olan bakliyat tesislerinde, saatte 5 ton fasulye ve 5 ton mercimek işlenebileceğini söyledi.

"YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK"

Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şan, konuşmasında, Kazımkarabekir ve Karapınar'daki tesislerde ilk etapta bin 700 damızlık süt sığırı barındırıldığını, kademeli olarak bu sayıyı 3 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Şan, "Önümüzdeki dönemde ilk etapta süt işleyen firmalara soğutulmuş süt tedariki planladığımız tesislerde, müteakip safhalarda, damızlık hayvan üretimi, et besiciliği, süt işleme üniteleri gibi faaliyetleri de hedeflemekteyiz. Ayrıca İç Anadolu bölgesinde ilk olma özelliği taşıyan ve yıllık yaklaşık 34 bin ton üretim ve paketleme kapasitesine sahip bakliyat tesislerimizin faaliyete geçmesiyle bölge tarımının gelişimine de önemli bir destek sağlamış olacağız. Ayrıca tesislerimizin ekonomimize kattığı değer yanında bölge insanımıza sağlayacağı istihdam da bizler için büyük bir sevinç kaynağı olacaktır" dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve AK Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı'nın konuşmalarının ardından Karaman Valisi Murat Koca'nın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri, tesislerin açılışını kurdelesini kesti.

Komgıda A.Ş., Karaman'ın Kazımkarabekir ve Konya'nın Karapınar ilçelerinde yapılan yatırımla, 22 bin metrekaresi kapalı ve yarı açık olmak üzere toplamda 320 bin metrekare alana kurulu hayvancılık tesislerinde, bin 700 baş damızlık süt sığırı ve bin 600 dekar alanda yem bitkisi yetiştiriciliği gerçekleştirecek. Önümüzdeki günlerde damızlık hayvan sayısını kademeli olarak 3 binin üzerine çıkarmayı hedefleniyor. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kazımkarabekir Kombassan Karaman Konya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title