Haberler

Halis Toprak: Allah Kadiri Mutlaktır, Bu Dertler Mutlaka Bitecektir

Toprak Holding A Toprak Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, "Allah'a lütuflar olsun ki, biz Devletimize milyarlarca dolar yatırım yaptık, ancak devletimiz 1 milyar dolarlık teşvik alacağımızı vermedi."

Toprak Holding A Toprak Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, "Allah'a lütuflar olsun ki, biz Devletimize milyarlarca dolar yatırım yaptık, ancak devletimiz 1 milyar dolarlık teşvik alacağımızı vermedi. Bu konu hakkında iki kere rapor yapıldı, bu raporların sonucunda alacağımız olan 1 milyar dolar'ın verilmesi yönündeydi fakat buna rağmen yine de verilmedi. Allah Kadiri Mutlaktır, bu dertler mutlaka bitecektir" dedi.

Halis Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, "Allah'ın kudreti ve yardımı" ile Granit Tesislerinin 4 sene aradan sonra tekrar devreye girdiğini belirterek, "Bilindiği üzere borcumuz çok olmadığı halde; milyarlarca TL ödemek zorunda kaldık. Bu facia bize 20 milyar dolara mal oldu" dedi.

"Hiç hak etmediğimiz halde bize "banka batırmış' diyorlar" diyen Toprak açıklamasında, "Biz banka batırmadık, bankaya el konulduğunda ilk 3 aylık karı 237 trilyon TL'di. O dönemde en karlı olan bankanın 4 misli kar etmişti. Bu rağmen bize "Bankasını batırmış, 886 milyon dolar zararı devletin sırtına yıkmış; bunun da 533 milyon dolar banka kaynağını kendi grubuna aktarmış ve geri ödememiştir' deniliyor. Bu tür açıklamalara aziz milletim itibar etmemelidir; çünkü tamamen gerçek dışıdır. Bütün alacakları zarara atmak suretiyle zarar açıklanmıştır. 886 milyon dolar zarar eden bir banka yılın ilk üç ayında 237 trilyon TL kar eder mi? Kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

-"HER BAKIMDAN EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ"-

Son 4 yılda "132 milyon dolar borcu" olduğu söylenilerek tüm şirketlerine el konulduğunu söyleyen Toprak, fakat böyle bir borcun bulunmadığını ifade etti. Toprak şunları kaydetti:

"Bayındırbank'ın borcu olan 107 milyon dolar bizim borcumuza ilave edildi. 25 milyon dolar ayrı bir borç ilavesi oldu, böylece 132 milyon dolar oldu. Bu zaman zarfında ülkemiz ihracattan, üretimden ve istihdamdan mahrum kalmıştır.

Allah'ın kudretine şükürler olsun ki fabrikalarımızı geri aldıktan sonra fabrikalarımızın % 90'ı çalışmaya başlamıştır. Bizden önceki dönemde 4 tesis zararına çalışıyordu. Şimdi ise çok daha fazla istihdam sağlıyoruz, üretim yapıyoruz, ihracat yapıyoruz. Aziz Milletim, şunu bilmelidir ki, her bakımdan emin adımlarla yürüyoruz."

-"ALLAH KİMSEYE NASİP ETMEDİ BİZ 24 SANAYİ TESİSİNİ KURDUK"-

"Allah kimseye nasip etmedi biz 24 sanayi tesisini kurduk" diyen Toprak, Şile'de Maden Tesisi, Sakarya'da 3 Sanayi Tesisi, Bilecik'te Maden Tesisi, Bozüyük'te 6 Sanayi Tesisi, Eskişehir'de 8 Sanayi Tesisi, Milas'ta Maden Tesisi, Antalya'da Turizm Tesisi, Lice'de 3 Sanayi Tesisi, Sarıkamış'ta 5 yıldızlı otel yaptığını anlattı. Ayrıca Sosyal tesisler olarak; Sakarya'da yaşlılar yurdu, Bozüyük'te camii, Eskişehir'de çocuk yurdu, Tarsus-Adana arasında camii, Diyarbakır'da camii, Lice'de ise 14 sosyal tesis (ilköğretim okulu, teknik lise, hastane, kültür sitesi, 54 Lojman...vs.) yaptığını belirten Toprak, "İnşallah gene hayırlısı ile yapacağız" dedi.

Ülkenin 6 bölgesinde sanayi üretimi yaptıklarını ifade eden Toprak, "Üretim bir ülkenin refahı, saadeti, huzuru, sükunudur. Üretim olmaz ise hiçbir şey olmaz. Örneğin; Almanya ve Afrika arasında ne kadar fark vardır. Üretim olmayan yerlerdeki sıkıntılar malumdur" dedi.

-"ALLAH KADİRİ MUTLAKTIR, BU DERTLER MUTLAKA BİTECEKTİR"-

"Cam Yünü fabrikamızı, çocuk yurdu ile beraber 19 milyon dolara sattılar" diyen Toprak, "Oysaki benzer bir fabrikanın yüzde 60'ını 270 milyon dolara sahipleri sattı. Üstelik bizim fabrikamız bu fabrikadan daha yeni idi. Başka bir örnek vermem gerekirse, 10 dönüm arazisi olan İstanbul Boğazı'nın incisi ve benim evim olan Aslanlı Köşk'ü metrekaresi bin 300 dolardan toplam 13 milyon dolara sattılar. Bu bir faciadır. Aziz milletime şükran borçluyum, üzülmesin, sanayi tesislerinin tamamı Allah nasip ederse çalışmış olacaktır" diye konuştu. Toprak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Allah'a lütuflar olsun ki, biz Devletimize milyarlarca dolar yatırım yaptık, ancak devletimiz 1 milyar dolarlık teşvik alacağımızı vermedi. Bu konu hakkında iki kere rapor yapıldı, bu raporların sonucunda alacağımız olan 1 milyar dolar'ın verilmesi yönündeydi fakat buna rağmen yine de verilmedi. Allah Kadiri Mutlaktır, bu dertler mutlaka bitecektir." - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

toprak holding halis toprak bozüyük sakarya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title